A diódahíd egy testben van a szabályzóval. Mind a kettő bordán van, de egy 35A-es dióda nem fog jelentősen melegedni még 20 Ampernél sem.
Ez a szakmám, hidd el, hogy nem a levegőbe beszélek.
És a generátornak?
Terhelés nélkül a megtermelt többlet feszkot visszakell szabályoznia( el kell disszipálni) de a lámpa fogyasztását is egyeirányítania kell és az melegedés szempontjából ugyan az.
Na ez nem a tompított helyett van. Az pedig amit a feszabályzó kiméléséről irtál nem igaz.Több elektromos fogyasztó több áramot jelent amit a szabályzó egyenirányit ami több terheléssel jár.
Aha értem, nekem igazan a Viragó fényerejével van gondom, erre nem tudl v.mi megoldást? ugy hallotam, hogy ugy egészséges, a fesz.szabályzónak hogy ha a rövid fény legalább üzemmel, nah már most akkor ezzek a ledek keveset fogyasztanak
Ez egy kicsivel gyengébb mint a rövid fény de nem is ahelyett van. Ez nappali fény és arra szolgál,hogy Téged a tompitott fény bekapcsolása nélkűl is jól lássanak. Arra viszont kitünő, mert nagy a fénye és csak 150 mA amper a fogyasztása.
Lehet, hogy az alapjárati keverékcsavarokkal meg tudod szüntetni, de egyáltalán nem biztos. Nekem minden vadi új a karbimban és még mindig durrog motorféken. Vagy inkább azt mondom ropogtat! :)
Nálamnál senki nem próbált ki többféle beállítást a karbin, és még mindig csinálja, de nem is bánom, mert nekem tetszik. A közhiedelemmel ellentétben ettől nem lesz baja, ne aggódj. kb 10 nagymotoromból 5 durrogott, és ez egyáltalán nem függ attól, hogy nyitott e a kipufogó vagy zárt. A virago zárt dobbal is durrogott, csak most jobban hallani.
Ez a szakmám, hidd el, hogy nem a levegőbe beszélek.
Terhelés nélkül a megtermelt többlet feszkot visszakell szabályoznia( el kell disszipálni) de a lámpa fogyasztását is egyeirányítania kell és az melegedés szempontjából ugyan az.
Cserélj izzót. Vannak nagyobb fényerejűek, mint a mezei 55/60W-os.
Nem véletlenül írtam.
jeszenszki.tibor@upcmail.hu
Igen, érdekel.
Nálamnál senki nem próbált ki többféle beállítást a karbin, és még mindig csinálja, de nem is bánom, mert nekem tetszik. A közhiedelemmel ellentétben ettől nem lesz baja, ne aggódj. kb 10 nagymotoromból 5 durrogott, és ez egyáltalán nem függ attól, hogy nyitott e a kipufogó vagy zárt. A virago zárt dobbal is durrogott, csak most jobban hallani.