2. Virgács túra! Időpont: 2012.05.06.(Vasárnap) 10:00-10:30kor már indulás!
Tali: Budapest XVII-Ker. Cinkotai út Agip töltőállomás!
Végcél: Szob, park utca. Dunapart!
Fényképek: Vissza tudjátok nézni. De ha kell, kérésre berakom újra.
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Odafelé!
Tali: Cinkotai út Agip töltőállomás!
-Talizunk az Agip töltőállomáson. (10m-re van egy OMV kút aki ott akar tankolni!)
-Felkészülés! (Megbeszéljük az elhelyezkedést és az úgy is marad, plusz tisztázunk pár dolgot!)
-Indulás!
1: Felmegyünk az M0-ra!
-90km/h! Jobbra tartás, cipzár alakzat!
-Valószínüleg megelőzünk pár kamiont közben!
2: Rámegyünk az M2-re!
-90km/h! cipzár alakzat!
-Megállunk egy töltőállomáson! (Pisi,Kaki,Kaja,Dumcsi.) [Szép a táj!]
-15 perces pihenő!
3: Átmegyünk Vácon!
4: Átmegyünk Verőcén!
5: Megállunk Nagymaroson!
-Egy CBA bolt mellett! Van hely a motoroknak, és gyönyörű a kilátás! (Pisi,Kaki,Kaja,Dumcsi.)
-20 perces pihenő
5: Rámegyünk az M2-re.
-90km/h! cipzár alakzat!
-Megállunk egy töltőállomáson! [Shell] (Pisi,Kaki,Kaja,Dumcsi.)
-20 perces pihenő!
-Elköszönés! (Ki merre lát!)
50km! (1óra)
Tudnivalók:
Hozok üdítőt és piskótát nektek, amit a végcélnál kaptok meg! (Cola, Fanta, Ávíz, | Piskóta)
Visszafelé amikor megállunk a fagyizónál, nyugodtan kérjetek sütit vagy üdítőt, ha marad!
Ennivalót, innivalót, költőpénzt, mindenki hozzon! (Ajánlott)
Menet közben előzgetés ne legyen! (Maradj ott ahol meg lett beszélve!)
A tempónk átlagban olyan 90km/h lesz, és végig cipzár alakzatban leszünk!
Megtett km összesen: 130km (+- 5-6km)
Túra ideje összesen: 5óra (+- 15-20perc)
Akik eddig jönnek: 12db motor ; 1db autó
-Hóhér
-Gaben
-Zsolti
-Jogo
-Robin62
-Krueger
-Anna
-Zs
occca
-Kispest30
-5.50
-Beci58
-Littlerock
-Debreczi71
--------
-
Idén még akarok túrát szervezni! (Virago Tali 3!)
Azt a gurulást közös javaslatokból akarom össze rakni!
A most következő guruláson szerintem beszélhetünk erről is.
ha összejön a találkozó, akkor egy sör mellett meg tudjuk ezt tárgyalni...
Itt tennék egy lehetséges javaslatot. Pilisvörösváron van egy jó söröző, és a hamburger se kutya. Nem akarok belerondítani a mostani szervezésbe, így a következő gurulásra javaslom a dolgot. A nyeregtáskát meg lehet pakolni házi sörrel....
Idiótákat nem kell sokáig keresgetni közúton. A hülyeségük sztem nem kressz nem tudása miatt kerül napfényre , hanem az "én xartam a világot" effektus. Meg némi intelligencia kérdése is. Teljesen mindegy, hogy néhány harctéri idióta le tud-e vizsgázni akár évente, attól még a viselkedésük marad....
Hehe, akkor visszautalok az előző hozzászolásomra.
Nem azért hagyja ott mert nem ismeri a szabályokat hanem mert sza....k rá hogy másnak ezzel gondot okoz :(
"Futotta ótóra ezér én vagyok az utak királya :)"
Az, hogy nem tudja miként is kéne parkolni az nem okoz balesetet?
Dehogy nem. Számtalanszor láttam az okostojást beláthatatlan kanyarba megáll pisiltetni a családot. Stb
No meg úgy áll meg és hadja ott a kocsiját, hogy egy teher autó már nem tud kikanyarodni a bolt behajtójáról
Igazad van.
És én sem folytatom tovább. De azért nem ártana tenni valamit. Már csak azért is, hogy ott fen rá jöjjenek hogy itt len nem birkák hanem emberek vannak. És szeretnének élni is.
No inkább szétnézek itt a netten és rendelek egy hátsó gumit a motoromra. Le szeretném műszakiztatni mielőtt 3X ára emelik a vizsga díjat. Hoppá már megint politika.
Egyébként szerintem nagy marhaság hogy a KRESZ nem tudása okozza a baleseteket. Az hogy nem tudom miként kell parkolni álltalában csak a pénztárcának rosz.
A kivagyiság a nemtörödömség, figyelmetlenség a másik ember semibe vétele a stresz a fáradtság és ilyesmi tényezők a fő okai a baleseteknek.
Ezeken nem lehet segiteni a a KRESZ naprakész tudásal sem.
Ebben a qrva kócerájban valóban mindent kitalálnak a járműtulajok fejésére. Mert ezek nem költségek, hanem fejések.
Nekem pl jövőre betelik a forgalmim (mert csak 4 rubrika van benne), és ezért vegyek újat 6000-ért. Pedig ott van még egy egész oldal hatósági bejegyzéseknek. Az csak a hab a tortán, hogy akkor Pesti leszek (forgalmi szerint), és emelkedik a kötelezőm is.
A kötelezőről: nem csak a motorral lesz A0, aki nek van ótója, hanem akkor is, ha vesz egy másik ugyanolyan autót, de a régit nem adja el. Ez mi, ha nem fejés?
Én egyébként egyetértek a Kresz vizsga frissítéssel is számítógépes rendszerrel egyszerűen, és gyorsan meg lehetne csinálni, de ebből is csak fejés lenne a végén. A segédmotorok rendszámozását is meg kellene oldani, de sajnos annál sem csak a bekerülési költségét kellene állniuk a tulajoknak.
Tegnap fél órán múlt, hogy el ne ázzak, de ami késik... Ma sikerült
Kb. egy km-en múlott a dolog, de ez pont elég volt ahhoz, hogy tiszta retek legyen a vas. 3 órán keresztül pucerásztam, de még így sem lett tökéletes, holnap reggel meg irány dolgozni, hogy itatni is tudjam a vasat. Azóta is esik kisebb kihagyásokkal, remélem, hogy reggel nem fog és fel is szárad, nehogy elölről kelljen kezdenem az egészet,mert akkor hülyét kapok!
A mai kis körömön(kb. 60 km) igen jól vizsgázott a kis Virág fékrendszere egy figyelmetlen autós kolléga miatt, aki úgy kifordult az alárendelt útról, hogy szerintem körbe sem nézett. Ráadásul eső után voltam és még folyt az úton a víz. Na hát az asszony is hátul és én is megijedtem egy pillanatra, de jól vizsgáztunk mindhárman. Hála Istennek nem csúszott ki alólunk a vas. És a gyök 4kerekűs hölgyvezető még csak egy "bocsi intést" sem dobott, pedig kb. 5 méteren múlott a protektortesztelés.
Sziasztok, a problémám még fent áll, nem fuj ki sehol, legalább is nem észleltem, elsö hengertöl jön a hang, vezérlés fel let ujitva, nem én raktam össze, csak én huztam össze a hengerfejet a hengerel, lehet v.mit rosszul raktak össze a vezérlésnél? hallgasátok meg, köszönöm http://youtu.be/4vHAuvFPKdk
Nem az a baj, hogy emelik a szolgáltatások árát, az alacsonyabb bérein nagyon kevesek ehhez...
A nővérem 6 évvel ezelőtt 16000 huf-nak megfelelő valutát hagyott egy párizsi fodrász szalonban... Itthon ugyanazért kb 10000 volt a Hajasban a hasonló szolgáltatás, egy normális szalonban 5000.
De megvolt rá a pénze, hogy kifizesse. Most 1300 font-ért bérel lakást London külvárosában, és napi kb 5 font az utazásra költött pénze. Az még egy 100-as 20 munkanappal számolva. az 1400 font azaz kb fél millió forint egy hónapban... Azt hiszem sokan vagyunk, akik ezt nettó családi jövedelemnek simán elfogadnák...
Két éve lett anyuka, pár hónapig otthon volt, de kellett egy dada, aki kb 150 000-huf-ba kerül havonta úgy, hogy az étkezést ezen felül náluk oldja meg - egy magyar lány ment ki.
Amíg egyedül volt vagy épp volt valakije, állandóan utazott. India, Mexikó... Puketről egy nappal a cunami előtt jött el...
Párizsban hitelre vett lakást, és azt most kiadva majdnem kitermeli a törlesztőrészleteit. Ez a modell működik nyugaton, itthon még Budapesten sem lehet egy ilyet jól kivitelezni.
Én meg annak örülök, hogy nem okoz gondot, ha az emelt sarcok mellett havonta-kéthavonta lemehetek Pécsre...
A fő baj az, hogy az állambácsinak nincs bevételi forrása. A közműveinket eladták, az infrastruktúránkat más építi ki... A használatáért pedig oda fizetünk... Akárki kerül kormányra, ezeket a dolgokat csak erőszakkal lehetne egyik napról a másikra megoldani. Gazdaságilag gyarmat vagyunk, és ezt eddig egy ember mondta ki nyilvánosan. (fenntartom, hogy ez is csak egy olyan kommunikáció része volt, amelynek a célja nem az őszinteség, hanem a manipuláció).
Érdekes dolog, hogy épp tegnap fogadtam be egy tengerimalacot, mert a gazdája nem tud már vele foglalkozni. Májustól Svájcban dolgozik...
Innentől kiszálltam a témából. Szép az idő, tessék menni motorozni!
Nekem marad a négy fal, mert iszonyat sok dolgom van (bár valami zöldség zöldért el kell menjek, mert az új jövevény picit többet eszik, mint gondoltam).
Ugyan a magyar termék, miért kerül 3 x annyiba mint a többi?
Talán csak nem így akarják segíteni a magyar ipart.
Egyébként, igen, elsősorban mindenki legyen ember, s csak utána magyar. De ha nincs nemzeti identitás tudatunk akkor minek van felettünk egy kizsákmányoló magyar kormány. Akkor miért nem vagyunk egyszerűen Uniós állampolgárok. Uniós fizetésért, és uniós adókkal. Stb.
De én részemről befejeztem a politizálást.
Inkább motorozzunk!
Igen igazad van.
De az, hogy úgysem tehetünk mást, hát meg kel szokni és kész. Ezzel nem értek egyet.
Igen is tennünk kell valamit. Nem vagyunk birkák.
Pl Most azt tervezik, hogy a műszaki vizsgáztatás felemeli. Az autóét 17-22 ezerre.
A motorokét pedig4-12 ezerre. Nem semmi. Egyből 3 szorosára.
A Benzin heti emelgetéséről már nem is beszélek.
Hát szerintem az a minimum, hogy egy pár ezer motorosnak fel kéne vonulni a Kossuth térre az ország ház elé, és addig bőgetni a motorokat amíg kinem jön ez egyik szarjankó. S Átnyújtani neki azt a listát, hogy miért is vagyunk itt. Mi az ami kurvára nem tetszik .
Politika már megint? :D:D:D Srácok egy töltőállomáson dolgozok! Naponta 100embert kell végig hallgatnom még megtöltöm a verdáját! Kérlek itt neeeee! XDXD
Üdv
Már bocsi de ez egy sötétmagyar hozzáállás.
Az ember ott költi el a kevéske pénzét ahol többet kap érte , értsd ki tudja huzni vele a következő fizetésig.
Persze akit felvet a pénz az verheti a mellét hogy magyar terméket vásárol 3x anyiért és az ugyan olyan szar is lehet mint a nem magyar, de leginkább az ilyenek külföldön költik el.
Az megint megérne egy misét mi a magyar termék, mi a magyar áruház, stb.
Aztán folytathatnánk ki amagyar és ki nem.
Sem itton sem külföldön nem kell magyarnak lenni, egyszerüen Embernek kell lenni.
Semmi olyant nem csinált a nemzet pár száz éve amire büszkék lehetnénk.
2. Virgács túra! Időpont: 2012.05.06.(Vasárnap) 10:00-10:30kor már indulás!
Tali: Budapest XVII-Ker. Cinkotai út Agip töltőállomás!
Végcél: Szob, park utca. Dunapart!
Fényképek: Vissza tudjátok nézni. De ha kell, kérésre berakom újra.
Odafelé!
Tali: Cinkotai út Agip töltőállomás!
-Talizunk az Agip töltőállomáson. (10m-re van egy OMV kút aki ott akar tankolni!)
-Felkészülés! (Megbeszéljük az elhelyezkedést és az úgy is marad, plusz tisztázunk pár dolgot!)
-Indulás!
1: Felmegyünk az M0-ra!
-90km/h! Jobbra tartás, cipzár alakzat!
-Valószínüleg megelőzünk pár kamiont közben!
2: Rámegyünk az M2-re!
-90km/h! cipzár alakzat!
-Megállunk egy töltőállomáson! (Pisi,Kaki,Kaja,Dumcsi.) [Szép a táj!]
-15 perces pihenő!
3: Átmegyünk Vácon!
4: Átmegyünk Verőcén!
5: Megállunk Nagymaroson!
-Egy CBA bolt mellett! Van hely a motoroknak, és gyönyörű a kilátás! (Pisi,Kaki,Kaja,Dumcsi.)
-20 perces pihenő
6: Átmegyünk Zebegényen!
Végcél:
-Szob! Park utca. Dunapart!
77km! (1óra 30perc)
Visszafelé!
Indulás
: Szob! Park utca. Dunapart!
1: Átmegyünk Zebegényen!
2: Átmegyünk Nagymaroson!
3: Átmegyünk Verőcén!
4: Átmegyünk Vácon!
-Itt megállunk egy fagyizónál! (Fagyizás, Dumcsi.)
-30 perces pihenő!
5: Rámegyünk az M2-re.
-90km/h! cipzár alakzat!
-Megállunk egy töltőállomáson! [Shell] (Pisi,Kaki,Kaja,Dumcsi.)
-20 perces pihenő!
-Elköszönés! (Ki merre lát!)
50km! (1óra)
Tudnivalók:
Hozok üdítőt és piskótát nektek, amit a végcélnál kaptok meg! (Cola, Fanta, Ávíz, | Piskóta)
Visszafelé amikor megállunk a fagyizónál, nyugodtan kérjetek sütit vagy üdítőt, ha marad!
Ennivalót, innivalót, költőpénzt, mindenki hozzon! (Ajánlott)
Menet közben előzgetés ne legyen! (Maradj ott ahol meg lett beszélve!)
A tempónk átlagban olyan 90km/h lesz, és végig cipzár alakzatban leszünk!
Megtett km összesen: 130km (+- 5-6km)
Túra ideje összesen: 5óra (+- 15-20perc)
Akik eddig jönnek: 12db motor ; 1db autó
-Hóhér
-Gaben
-Zsolti
-Jogo
-Robin62
-Krueger
-Anna
-Zs
occca
-Kispest30
-5.50
-Beci58
-Littlerock
-Debreczi71
--------
-
Idén még akarok túrát szervezni! (Virago Tali 3!)
Azt a gurulást közös javaslatokból akarom össze rakni!
A most következő guruláson szerintem beszélhetünk erről is.