Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Békés, boldog Karácsonyt kívánok minden Viragosnak, és családjának!
Boldog Békés Karácsony kívánok : absa07
Szezonban tele van a belváros mocikkal, a leglehetetlenebb helyeken is. Én még nem láttam, nem hallottam róla, hogy valakit megbírságoltak volna járdán parkolásért. Én is ott szoktam, volt már, hogy körberakták körülöttem az autókat kerékbilinccsel, és a vasamra rá se néztek. Remélem ez így is marad.
Ez lehet, hogy így van sőt ha hiteles helyről másoltad ki akkor biztos de ez csak a megállásra vonatkozik. Ha leteszed a mocit és bemész egy üzletbe akkor az már várakozás tehát szerintem az már 30 000 Ft.
Akkor mégiscsak rosszul tévedtem, mert az előző a kocsikra vonatkozik.
Tehát: (lényeg a 9. pont)
(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.
(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
Ne féltsd az izületeidet, hacsak nem vagy kifejezetten kényes.
Én ifjúkoromban kb. 4 telet végigmotoroztam minden nap. Melóba jártam kb.5-6 km-re. (Ez szó szerint értendő, tehát a havas napok is) még sincs semmi bajom, pedig akkor még nem lehetett kapni olyan motoros cuccokat, mint manapság.
Kincs volt a Csehszlovákiából hozott síoveráll, és hosszú mandzsettás kesztyű. Tény, hogy pár évig éreztem néha az órát viselő csuklómat, de elmúlt az is.
Nekem sokkal rövidebb idő elég öltözésre (voltam katona ), garázs a pincémben,láncok helyett kutya az udvaron, melegítés addig tart, amíg felveszem a sisakot, kesztyűt.
Illetve tart tovább is, de már menet közben, ahogy azt a nagykönyvben szakszerűen leírják. Teljesen felesleges, sőt káros a többség szerint az állóhelyzetben való melegítés.
Azzal viszont egyetértek, hogy a motornak sem jó a hideg levegő. Sajnos, mivel nem vizes, nagyon lassan tud bemelegedni, és csak hosszabb úton teljesen. 8-10 km)
Az hogy csúszik, igaz, kocsival sem pont úgy megyünk, mint nyáron.
12125 -ös hozzászólásomban felsorolom a termékeket.
Kedves Fórumos Társak!
Még mindig van 2 ajándékom és 2 eladó cuccom!
Hát sajnos tévedtem.
Aszongya a KRESZ:...megállni és várakozni csak az úttesten szabad, és a járdát kizárólag akkor lehet igénybe venni, ha azt parkoló tábla kifejezetten megengedi.
Tehát valóban tilos a járdán.
"Én is a járdán szoktam hagyni ha van elég szélessége de szabály szerint gondolom ott is büntethetik a parkolást nem?"
Eddig még nem büntettek, a belügymin. előtt rám szóltak, hogy itt nem lehet. Nekem egyébként az rémlik, hogy lehet a járdán parkolni, ha a gyalogosforgalmat nem zavarja. Lehet, hogy csak 2 kerékkel lehet, de a mocinak sincs több. De, jó, hogy mondod utána nézek.
Egyébként meg szabály szerint a segédmotoros kerékpárral 40-nel szabad menni. Vannak szabályok, amit hallgatólagosan senki sem tart/tartat be.
Mostanában túl sokat költöttem a mocira. Doboz bélelés, ülés átalakitás, első gumi csere, pótlámpa áthelyezés stb.....
Igazad van az ápolással kapcsolatban, nekem türelmem nincs. A fék tárcsára meg egyenlőre keretem nincs.
TE meg ott tartasz?
Féktárcsa miatt nem írtál magánba.
Lemosni leápolni azért nem olyan eretnek dolog talán :)

Ha nem vagy jó gazdája elromlik hisz ez egy motor :))
Természetesen tank tele, és a többihez már nincs türelmem. Az ágyba azért nem viszem. Szóval szerintem nem kell túlzásba esni a
"gondoskodással". Azért még is csak motorról beszélünk.
Olyan sok időt nem nyerek a városban.
Miért ?
Óra indul:
10 perc mire beöltözök főleg most
2-3 perc a garázs
Riasztók, láncok istenharagja motor ugymond kicsomagol használatra 3-4 perc
Felöltözök teljesen (kesztyű, sisak, nyakvédő...stb) 2-3 perc
Motorral kigurulok az utcára bezárok mindent 1-2 perc
Motort bemelegítem 6-10 perc.
És ekkor elindulok.

És visszafelé ugyanez a melegítésen kívül.

Jól látszik, hogy ha egy adott pillanatban kitalálom hogy motorral megyek onnantól minimum 25 perc amikorra már gurulok is.
Visszafelé is legalább 5-7 perc mire kinyitom a garázst lezárok mindent...stb

Tehat mindent összevetve 30 perc pllusz minimum az hogy ha motorral megyek, gyakorlatilag itt ezzel el is veszted az előnyödet az autóval vagy BKV -val szemben egy városi út során, és még rommá is fagyok és veszélyes is télen motorozni a hideg miatt és a motornak sem tesz jót hogy 5 fokos levegő hűti.

Szóval én részemről semmi értelmét nem látom a magam szemszögéből :)
Én is Budapesten lakom.
Én is elrakom télre. Nem kifejezetten azért ,mert nem bírnám a hideget vagy a motorom féltem a "hidegtől" , vagy esetleg én félnék a megváltozott útviszonyoktól. Pusztán azért rakom el ,mert előre gondolkodok! Mivel még "csak" 20 éves vagyok, nincs kedvem 30évesen az izületeimmel bajlódni. No meg aztán ez egy jó kis idő nyerés abból a szempontból ,hogy kihasználom ,hogy nyugodtan szétkaphatom darabokra és mindent átnézhetek, és nem kell attól paráznom ,hogy jajj holnapra nem tom össze rakni ,hogy mehessek vele.
Természetesen nem szólom le azokat akik ilyen hidegben is motoroznak! Van akinek ez a munkája (Futár) és muszáj neki!
Én Budapesten lakok, alapvetően nem szeretek a városban motorozni (mert vajon mi is a jó benne ? ). Ennélfogva okafogyott az egész számomra hogy télen motorozzak.

Arról nem is beszélve hogy 5-10 fokban nincs rendes tapadás nem veszélytelen motorozni.
Én is a járdán szoktam hagyni ha van elég szélessége de szabály szerint gondolom ott is büntethetik a parkolást nem?
Én se "túrázásra" használom, és a belvárosban 0 °C körül sem lehet fázni, mert "foglalkoztatva" van az ember. Lehet, hogy magamtól én sem ülnék rá, de amikor választani kell, hogy mivel menjek a város széléről a Károly körútra, akkor csak a motor jön be. Katartikus érzés, amikor a parkolóhely keresés+díjfizetés helyett csak letámasztom a járdán, és beballagok a bótba. Meg az is, hogy 1 óra helyett 15-20 perc az út.
Nincsen, csak ez ugrott be mikor írta az olvtárs, hogy nem kell motor, csak váz, meg futómű. Sőt gyerekkoromban sem volt, csak vágytam rá.
Sziasztok! Már azt hittem csak én lógok ki a sorból azzal, hogy télen is használom a gépet. Ha van legalább 1o fok és ne ajd' Isten süt a nap is engem szaros madzaggal sem tudnának megkötni azt is elrágnám csak mehessek. Nekem felfoghatatlan ez a " elteszem télire a motort " szöveg. Nyilván nem Balcsi meg vissza de egy 2o km alább nem adom. A héten két nap is mentem. Lapar! Tényleg van eladó pedálos Moszkvicsod?
Középsztenderen(mondjuk mindig azon van).
Tank kb. tele (nemtom mi van az én tankomban de 18 éves és egy hangyafasznyi rozsda sincsen benne), karbi nincs leeresztve 3-4 hetente beindítom, bemelegítem, akksi benne 5-10 fok van a garázsban.
Az egész motor atom tisztára lemosva, és bekenve lájtos polir pasztával minden létező kiszögellés, ülés bőrápolóval lekenve.