Őőő... Itt a fórumon olvastam valamelyik hozzászólásban :) A Clymert/meg a másik szervizkonyvet meg nem bongesztem át. Egyébként meg sehonnan sem tudom, mert az enyemben pont bármi is lehet, hiába specifikalnak mást a szerviz könyvben... A tuti az lenne, ha szetszednem és megnézném valahogy. Mondjuk az mar látszik, hogy amit lehet, és amit értelmes, azt kicserelem LEDesre, abból baj nem lehet... Ha látsz valahol jó teljesítményű H3ast azért szólsz majd? Én is észben tartom amit keresel, és nyitva tartom a szemem. (Egyebkent a tescogazdasagos kodlampa part ma láttam a Praktikerben, több mint a duplájáért :( )
Köszönöm mindenikotoknek a segítséget!
A Lidl-ben szokott lenni motoros hét. Olyankor a nepszemüveges, felnyitható Crivit sisak 18 lepedő. 3 év garit vállalnak rá.
A Crivit egyébként átcímkézett Motowell.
Nekem ennek a felnyithatója van 3 éve, emellett haverom ugyanazt a Motowell FF1-es sisakot nyúzza 5 éve. Semmi bajuk, a plexi olcsó hozzá (valami 1800-2000 Ft), a bélés kivehető.
Hát, lehet. A lényeg: H3 aljzat, 102 SMD LED / izzó. 9 dolcsi / darab.
Én ilyet fogok hozatni, ha találok megfelelő ködlámpákat. Ragaszkodom a krómozott, sugárirányú csavarral rögzíthetőhöz, szóval még keresgélek.
1. Honnan tudod, hogy 25 Amperes? Ugyanaz a Mitsuba magneto van benne, mint a Suzuki Savage-ben, arról pedig pontosan tudom, hogy csak 210 W-os.
2. A gyújtás átlag 60W-ot fogyaszt, azt számold bele. (fordulatszám függvénye)
3. Mindenképpen LED-es, minél nagyobb fényerejű világítótest használatát javaslom. Ha belefér a büdzsébe, a hátsó helyzetjelzőt és féklámpát is célszerű LED-esre cserélni.
Hát... én nem bízok az ilyen olcsó sisakokban...Barátnőmnek is az első sisakja ilyen 11-2 ezer ff-s volt.hát fél év után kezdett széthullani..és a bélése is mintha össze ment volna.először is picit nagy volt rá,de most nagyon nagy :) nem is használja.
Azt el sem merem képzelni hogy egy esésnél hány felé törik.
Jó nyilván ez még a 30 ezres sisakoknál is lehetséges..de azok azért nem hullanak szét a használattól.
a street fightert azért ajánlottam,mert nekem bejött..és jobban néz ki mint a többi zárt sisak..az áll része miatt.
Én most rendeltem a helyi motoros boltban egy ilyet az asszonynak: http://www.motowell.com/ff1_bl...
Ő sem volt kibékülve az ízeltlábúakkal.
Egész jó kis bukó, 13-ért nagyon olcsó, kivehető mosható bélés, zárható szellőzők, rendelhető sötétített plexi...
Lehet még magamnak is rendelek. Nem chopperes, de praktikus.
én találtam itthon egyet de nagyon drágán adják: http://www.louis-moto.hu/index...
úgy tűnik jobban jársz ha tényleg a Louis-ból rendeled+.
Sőt egy ismerősöm Ausztriában melózik...ha nincs más vele megegyeztek hogy mennyiért meg hogyan juttatja el neked és kész.Csak a méretet tudni kell!
De amúgy én is egy közeli motoros boltban vettem 3-4 éve..és nem volt a méretemben,szal meghozatta.és szinte azon az áron kaptam meg amilyen áron akkor volt a Louis-nál.
ja értem..akkor valahol próbálj majd fel egy ilyen street fighter sisakot hogy tudd a méretet...és vagy ott megrendelik neked ezt a modellt,vagy tényleg a Louis-ból kell +rendelni.
Lehet hogy jobban jársz ha itthon keresed ezt a sisakot.Mert jobb ha felpróbálod! Én csak azért adtam louis-os linket mert tudtam hogy ott van ilyen márka.Kis hazánkban is 20-25 ezer körül vannak ezek a sisakok.
A hátsó lámpában 2 izzó van, 2x5, + 2x15W , az index (fele) 15W. Ez összesen 55W, ha egyszerre használjuk. Ebből cca 45-50 W megspórolható ledes izzóval.
1. Ha a generátor tényleg 25A-es, akkor az kb. 300 W-ot jelent.
Ebből az első lámpa 55 W, a hátsó 5 W, a helyzetjelzőt nem tudom, legyen 2*5=10 W, néha az ember indexel, meg fékez, ez együtt legyen 40 W, ez együtt 110 W (abból is 40 csak ritkán jelentkezik). Plusz van még az akku töltés, mennyi lehet, 2A? akkor az 24 W, az, hogy megy a motor, nem tudom igényel-e plusz áramot, és ennyi. Más nem jut eszembe. Ez összesen kb. 150 W. Ha még ráteszek 2*55W-ost, akkor lesz kb. 260 W, ami már jól kiterheli a rendszert, de még az elméleti határ alatt van kb. 15%-al.
- Jól számoltam?
- Jót tenne ez az elektromos rendszernek?
2. sz. ötlet: Kicserélni HID Xenonra mind a hármat (Lehet kapni 4300K-es szerttet, nem nagyon különbözik a halogén színétől, kellene egy bi-xenon H4-es, és két H3-as) ezek 35W-osak/darab, azaz 105W lenne 165W helyett, mindjárt 60W megtakarítás, és ott vagyunk amit javasoltatok eredetileg...
3. sz. ötlet maradnak a LEDes H3-asok, meg az elejében a hagyományos H4 halogén...
A membránt kellő odafigyeléssel ki lehet cserélni a körtolattyús karbikon. Célszerszám és egyéb eszközök persze nem ártanak, mert rohadt könnyú kiszúrni.
Nekem van benne rutinom és hozzá célszerszámom, ha valakinek ilyen gondja van, elpostázza és kicserélem. Két Bambi a munkadíjam. :)
535-re lehet, hogy lesz... Futár Motorosbolt, BP. Csak vinni kell mintát. Van nekik ezerféle méretben, csak nem tudják, melyik mihez jó, de méret után tudnak keresni.
Köszönöm mindenikotoknek a segítséget!