Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia! Csak számomra azért volt homályos, mert fékpofát írtál, ami tudtommal csak dobfékben fordul elő. Tárcsaféknél fékbetétek vannak. Persze a lényegen nem változtat.
Hívd ezt a számot: 06harmic324272het , különben soha nem érünk a végére...
Szia! Hol laksz?
Szia Fred!
Köszi a meghívást , jó volna elmenni,de sajnos nem tudunk részt venni ezen a találkozón. Biztos össze fogunk még futni a nyáron.
Szia!

Az első tárcsafék csinálja. a Dobfék tökéletesen és csendben teszi a dolgát.
Szia!

Köszönöm a tanácsot, hőálló zsírom van itthon, úgy hogy meg is csinálom majd hétvégén.
1986-87 előfelvételisként Baján voltam katona, először 344-es Csepelt, majd sokáig Gaz 66 -ost vezettem kiértesítő sofőrként . Párszor mentem Urallal is , a Gaz fogyasztott rendesen / 8 henger, benzin / de az Ural volt a király, 100 km/ 100 liter ! Állítólag nehéz terepen benyelte majdnem a dupláját is ! Nem tudom, én nehéz terepen csak Gazzal mentem, 40-50 liter simán !
Hát igen. Nálam is benyelte-16-20. ig.
És még így is kaptam megtakarítást. Mondjuk lehet, hogy az ales intézte, jutalomként.
helló Drusza!
én meg ilyennel jártam egy ideig egy TSZ-ben a 80as években... hihetetlen helyeken kiment terep-felezővel... na meg a dupla benzintank....az ülés alatt lehetett átváltani... mondjuk be is kapta a 20litert bizonyos esetben...

Milyen szép emlékek!
A seregben ilyet vezettem a legtöbbet. 22 ezret mentem vekle.
Tényleg nincs előtte akadály. Csak ott nem nem megy el ahol hanyatt esik vagy megfeneklik.
Jó volt vele gyakorolni, földúton mikor egyedül voltam vele, a droszeidolást. Hogy miként is lehet vissza hozni egyenesbe, mikor csak a hátulja van bekapcsolva. És milyen, mikor összkerékben van.
Szia!
Vedd ki a betétet és kend be a hátulját grafitos zsírral ,vagy hőálló zsírral , de vigyázz a ferodolra ne menjen és úgy szereld vissza. Nekem is volt így azóta megszűnt.
Jó estét kívánok!
Beci 58 én biztosan ott leszek a barátokkal. Légyszives keress meg a tömegben ( 1000 db motor várható). Keresd az Acél Sasokat, ott leszek valahol. Tájékozódásul küldök pár képet. Heni 57 te sem laksz messze, jöhetnétek együtt. Hozzatok magatokkal sok-sok motorost. Az őszi záró guruláson 800-an voltunk. Csodálatos zene a motoros fülnek amikor beindúl az a sok motor.

Üdv. Fred
Nem tökalsó, hanem tökfilkó! Tényleg nem akar eltünni, nem veszi- észre,hogy itt persona non grata!
Na figyu,hogy ráugrik mint ét tyuk a takonyra!
Szia! Az első tárcsafékről vagy a hátsó dobfékről van szó? Nekem a dobfék nyikorgott. Fel volt keményedve a kopófelülete. Kiszedtem a fékpofákat elvittem egy fék felújítással foglalkozó mesterhez, kapott puha ferodót . Azóta nem nyikorog.
Sziasztok!

Egy kérdés az első fékkel kapcsolatban. Van hogy nyikorog fékezéskor, olyan hangon mintha totál el lenne kopva a ferodol a fékpofákon. (megnéztem és még bőven van rajta ferodol és mindegy milyen intenzív a fékezés) De van hogy nem.....ez lehet intő jel, hogy gikszer van a féktárcsával és nem ártana egy felszabályozás, vagy csak valami por/kosz mehet bele ilyenkor a fékpofa és a tárcsa közé és ezért csinálja néha?

Eddig is csinálta, de én annak tudtam be, hogy "rég" és ritkán volt használva és be kell vasalni és abbahagyja (ez meg is volt amikor egyszer kikanyarodtak elém még 1-2 hete ) De azóta is csinálja.....ööö mennyire gyakran?.....(csak mondok egy számot az arányok kedvéért) kb 20 fékezésből 1-2 alkalommal nyikorog.

A fék ettől még tökéletesen fog, így nem is zavartatom miatta magam, sőt általában el is felejtem, csak most eszembe jutott.
Professzionális információáradat.
Az első kerék évjáratfüggő mert a tárcsafék nem mindegy,hogy melyik oldalon van! A hátsónál minden passzol.a fékbazár is egyezik!
Kedves Zsolt
Ha viszket, vakard meg. Mi ezt így szoktuk.
Köszönöm a megerösitést.
Gyakorlatilag is! 125-ösé van nekem is hátul!
Hülyeség ilyen fogadalmakat tenned főleg, hogy 10 óra múltán már meg is szeged. Egyszerűbb nem szólni bele és akkor nincs nemi betegség. De, ahogy érzed!
Csak a legnagyobb ász nem akar eltűnni valamiért. Igaz valójában egy tök alsó.
Elvileg azonos a XV 125 -ével, akkor van egy szett kerekem felgumizva!