Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Imádom, mindig is akartam egyet.
Az első generációs tankját megszerzem hozzá valahogy és akkor már tényleg szép lesz.
Ez a második generáció, összesen 4 van , az utcsó egy elbaszott szar, lecserélték a 3. felnijét egy fosra ennyi az újítás meg apróságok.
Pedig kurva szép a 3.é
Szerintetek hülyeség a kormánycsutkát lejjebb tolni a telón?
tzr125.free.fr/autres/damien_m...
Így lejjebb lehet veni a moci elején az idomzatból, és designosabb pályaidomot lehetne rá alkotni...
minek az neked csiped a retro gépeket (mondjuk az már jó hogy yamaha )
Szerintem hétvégén megszerzem, még egyeztetek az eladóval, csak az a gáz hogy kb 120km re van, a jó gépek mindig ilyen messze vannak
Látod, és ilyenkor már nem nézem a hirdetéseket, így nem idegeskedek, ohgy miért nem egy másikat vettem

Devius, a TZ manualban a 218. oldalon van gyúlytáselektronika hibakeresés, igaz TZ-hez, de abban is csak powerszelep van...
vazze megörülök mindjárt TDR250-et keresek már régota,persze most hogy itt az YZ lenne... lovém már nincs ....szinte éreztem hogy ez lesz.............
Itt 125Rnek van csak...
Viszont keresgélés közben mit találtam:
TZ125 service manual
www.concurrent.net/cars/yamaha...
Érdemes végignézni...94. oldalon pl. hengerfej síkolás házilag kivitelezhető technikája!
Benne vannak a henger-dugó mérettűrések stb.

Nem is tudtam, hogy 600-800as finomságú vizesvászonnal javítgatják a hengerfalat...

És végül itt van egy tonna service/owners manual: (a TZR125-nek persze nem jó a linkje...)
www.motosiklet.net/forum/archi...
nem csak pl.
pl valami hasonlo...http://www.motor.hu/motor_vpage.jsp?id=50791
Nincs valakine kapcsolási rajza TZR125höz?
Ami nekem van az 125R, és kivehetetlen, mert homály az egész...
HÁt időm most van rá, meg úgynézki pénz is van most, kora tavassza lmeg lesz meló, szval lesz pénz remélem... Meg egy két hónapja fent van rajta piros felnicsík, marha sokat dobott a motoron.
Tud valaki valamit az rd 125ről? 78 körüli darab, a szögletes tankos sor 2es tárcsafékes, de a csepptankos is érdekel, az majdnem ugyanolyan.
((Ja hogy lehet direktbe képet feltölteni a sportmotor.hu-ra...elfelejtettem ))
Én is szeretem, de ha a motorozással töltött időből vesz el az általá, ohgy kevesebb jut benyára...akkor mocizok inkább szakadtabb géppel, de kétszer annyit

Devius:
Elkezdtem körülnézni a TZRemben elektronikailag...
Találtam egy kütyüt az olaj, és a hűtővíztartély közt, két kábel csatlakozik rá:
img292.imageshack.us/my.php?im...
Ez van benne:
img61.imageshack.us/my.php?ima...
Ha jól logikáztam ki a nem túl bonyolult kapcsolást, akkor a vastag tekercsen áram folyik át, és ha az az áram meghalad egy bizonyos értéket, akkor a tekercs beránt felül egy kapcsolót, és egy 150Ohm-os ellenállást kapcsol a két pólus közé. És az egész meg van még toldva egy kondenzátorral feltehetőleg, hogy ne rezonáljon de, hanem legyen egy "rés" a ki, és bekapcsolás határa közt.
Ez lehet az a bizonyos feszültségszabályzó???

Találtam egy másik fekete dobozt, az ülés alatti burkolat alatt az aksi felőli oldalon:
img413.imageshack.us/my.php?im...
Ez van benne:
img413.imageshack.us/my.php?im...
Yamaha gyártmányú mikrokontroler virít benne középen, valami egyéb cél IC, meg tranzisztorok, meg egy rakat passzív alkatrész. Ezt senki a büdös életbe nem fogja reprodukálni vagy megjavítani.

Ide most bemásolok vagy 6 linket az imageshack.us-től, mert nemtom, hogy melyikkel jelenik meg a kép:
[URL=http://imageshack.us][IMG]img413.imageshack.us/img 413/22...[/IMG][/URL]
[img=http:// img413.imageshack.us/img413/222/kp27nq8.jpg]
img413.im ageshack.us/my.php?im...
img413.imageshack.us/img413/22...
Hát nemtom, én azt szeretem ha minden tökéletes/gyári állapotú a gépemen! De sztem nem csak én vagyok így...
Nekem a lámpám alapjáraton még csak pislákolva égett, mert még csak szar aksival mentem, és sosem vettem új akksit

Szerintem ne szépítgesd annyira azt a kétkerekűt, hanem tedd félre benzinre! Meg ha Lekrómoztatod a kormányvégbunkóizéket, meg új fék/kuplungkar, meg matricák, fényezés...az első kis esés/csúszásnál szívrohamban fogsz meghalni, mikor meglátod a motort...
Én igen :D
Lehet hétvégén beszerzek olcsón egy rd 125 dx-et, poén kis moci
inkább ez(kár hogy nincs kép )www.hasznaltauto.hu/kereso1.au... de engem már nem érdekel van(nak) nekem jobb(bak)
asszem jövőhétenakkor elugrok és beszerzek egy akksit, most lesz nemsokára kész a kipufogóm, meg a kormánysúlyok(krómozás), már cska a piros matricákat kll lecserélnek és tuti lesz a motor jah meg még a fékkart és kuplungkart kell venni
hiába linkeled senki nemcsipi ezt a stilust ...pedig a burkolt jolnéz ki....meg mennek rendesen
Az indulás nem márka függő.
Haver af1 is úgy indul hogy éphogy csak hozzáérek a gomhoz és már pöfög is.
Haver nsrje nagyon szarul indult állítgattuk kicsit és az is pöcc röff.
Meg az én mocijaim is jól indultak, mindegyik, simson, rg, mtx, csak beállítás kérdése, persze lehet van olyan tipus ami szarul indul gyárilag, nem tudom.
alapjáraton nekem is csinálta amikor szar volt az akksim!