Szia, köszi a tanácsot! Erre nem is gondoltam mivel mint írtam szikra van, de ma délelőtt kivettem a gyertyát belőle és rádugtam az Aprilia pipájára rá önindítóztam és sokkal nagyobb szikrát produkált mint az XT-én.
Kedden rendelek egy trafót hozzá, remélem ezzel lezárul ez a történet és működni fog a motor... Már ma is úgy mentem volna vele:(
Barátom 95% ban a képen látható alkatrészed a hibás (gyújtótrafó) mivel az a szemét képes lepárásodni télen és kicsit meg fagyni így a tekercs meglazul bár ad szikrát viszont kicsit gyengét ami terhelés alatt (indítás) elenyésző áramforásá alakul át javaslatalom cseréld ki a trafót és jó lesz
Sziasztok!
Korábban már kértem segítséget itt, hogy miért nem indul kb. 10hónap állás után az XT600-asom, kaptam is jó néhány tippet (amit nagyon köszönök),
de ezeket le zongorázva:
-karbi tisztítás 2szer is
-új gyertya, szikra van
mégsem akar indulni a motor, csak hosszú indítózás után durran egy nagyot a kipufogó.
Fogalmam sincs mit tegyek, azt hozzáteszem, hogy mikor leraktam tökéletesen üzemelt (hóban, sárban, fagyban, melegen, hidegen pöcre indult és semmi hibára utaló jelet nem tapasztaltam)
Ha valaki a leírtak alapján tud valamit javasolni, hogy mi is lehet a gond azt megköszönném!
Látom az egyik igen igen beteges (váltó) ami nem olyan jó hír így a kettöböl jönne ki egy épp amúgy helyileg hová kellene érte menni nem tudom esetleg robogó-t beszámolnál-e ?
Xt 600hoz tudtok / van valakinek eladó gáz bovdenje? Tegnap hála ég elszakadt a puszta közepén:) Előre is köszi!