Gratulálok, tudtad még fokozni. Szerintem most már tényleg kurvára senkitől nem fogsz választ kapni. Vidd el mondjuk a Szjkszaihoz, ő olyan kifinomultan szokta elküldeni az ilyen fél milimétert kopott laborvezető zaklatókat az anyjukba, hogy öröm hallgatni. Jóccakát.
Egyébiránt hogy ne legyek teljesen geci, fél millkó még pont belefér, asszem az RD-nél hat tizedet enged meg a zongoragyár, úgyhogy azt még simán vissza lehet építeni egész nyugodtan, egy szezon még tuti van benne, én visszatenném
Asszem Ford Fairlane idevágó gondolatával kellene lezárni a sztorit, de most hirtelen nem találom sehol, butitime a picsába...
És jéé milyen igazad van, azt sem tudom hol mennyinek kéne lennie, de ha idáig eljutott a gondolat az agyadban hogy ezzel már cikizzed a másikat akkor az miért nem jutott eszedbe, hogy, várjunk csak tehát ez a kérdés hogy adott az x (mért adat) és hogy mennyinek is kéne lennie.
Kedves "mélyentisztelt szakértők" ma egyetemen volt laborom igy betudtam vinni rendes eszközökel lemérni a dugot (nem mintha az itthoni szerintetek kinai szar tolomérő ami valojában egy digitális mitutoyo nem lenne megkölezitoleg jó) és lás csodát 1 század eltéréssel megkapta a labvezető az eredményt. ugyhogy lelehetne szálni arrol a témáról hogy mivel mérek stb, inkább az érdekelne továbbra is amire nem hogy töb válasz vagy ellentmondásos válasz, de simán válasz sem érkezett. hogy fél mm (0,5mm) kopás a dugón jó vagy nem? ilyen rohadt egyszerű. És lehet hogy számodra ugy tünikmintha semmibe venném a számora nem tetsző válaszokat de a te válaszod volt mind közül a "leghasznosabb" "semmi baja, mivel nem tudod megmérni".
Finoman fogalmazva kb ez lenne a lényeg!
Ehhez jön még az az apróság, hogy az általam olvasottak közül kb ő a neten az ezredik aki kérdez, de nem tudja pontosan mit, nem is ért hozzá, ebből kifolyólag az esetleges ellentmondó válaszok közt sem tud objektíven választani. Mert az ilyen kérdezők többnyire több választ várnak és kedvükre válogatnak közülük, de mivel a helyes válasz többnyire a drágább megoldás részesíti előnyben, vagy hihetetlenül hangzik, ezért a legtöbben meg sem fogadják...
Jó, itt igen kicsi az esélye a helytelen válaszra, mivel elsősorban nem kezdők fordulnak elő nagyobb számban.
Egyébként annyira tudom néha irigyellni az ilyen optimista embereket, simán semmi háttér infó nélkül bekérdeznek mindig valami olyan témába ami többnyire még a szakembereket is megválogatja. Olyan, hogy márkaszerviz, vagy esetleg hozzáértő szerelő, há minek az?
Már előre látom azokat az időket mikor orvoshiány lesz, és az önbizalommal teli magyarok a helyszínen egymást fogják műteni sebtiben a balesetek után. Majd külön erre szakosodott fórumok lesznek elterjedve, és jó esetben lesz orvos is a "tanácsadók" közt
Igen az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha ne egy lötyi gagyi tolómérőd van (akárhány százados is, egyszerűen újonnan is lötyög, rugózik az anyaga nagyon) akkor azt, hogy hányadik túlméretes a dugó még meg tudod állapítani.
Tehát, hogy 54,4.es vagy 54,8.as furatba való a dugó az bizonyára sikerülni fog. Sőt még egy jóval azt is meglehet mérni, hogy a névleges furat alatt nagyjából hány századdal vagy alatta, pár század eltéréssel, mikróval visszaellenőrizve.
Azonban az is tény, hogy egy dugóillesztéshez egy tolómérő nem elegendő, ilyen 1-2 századok pontos kiméréséhez kell a mikró.
Pl mondok példát, tolómérővel szoktam kikeresni adott dugót, ha nincs doboza és mikróval szoktam megmérni.
Az a baj amit rögtön az elején meg is kaptál az arcodba, hogy nem tudod milyennek kellene lennie + bizonyítottan szarul mérsz a kínai digitális csodával és mégis el akarod dönteni hogy jó-e. Erre kaptad azt a tanácsot, hogy légy kedves elsétálni valakihez aki már látott ilyet. De nem, te most akarod megtudni és szigorúan csak annyiból amit írtál, semmi sétálás. Na ez a baj, erre kicsit már allergiásak itten az emberek, mármint az önjelölt rejtvény generátoroka. Ha kérdezel és válaszolnak, akkor vagy megfogadod vagy nem, nekünk igazából kurva mindegy. De nem értjük mi a fasznak kérdezel, ha úgyis leszarod a választ?
Nem akarok lehurrogni olyanokat akik többet, jóval többet értenek a motorokhoz mint én, de olvastok ti rendesen?, a kérdés nem az volt hogy mennyire pontos a tolómérő hanem, hogy belefér-e a kopásba a leírt érték ami durva közelítéssel akár pontosnak is lehet venni mivel nem századokról beszélünk hanem tizedekről . amúgy meg a legszarabb digit tolómérőknek is a pontossága 0,05, meg az enyém elvileg 0,01 es, lehet h a század nempontos sőt biztos hogy nem, DE fél mm-t nem téved, és erre voltam kíváncsi hogy a 54.50 helyett mért 54.00 az belefér e a használható kopásban vagy sem,
egy mezei tojómérővel kb azt lehet megállapítani, hogy 54,4 es vagy 54,8as egy dugó.
Tojómérővel ne akarjál százados ilesztést mérni arra a mikorméter való.
A mezei motorosnak rendszerint nincsnek iylen eszközei és nem is kell, mert igen ritkán találkozik a motor belével.
Tehát szépen fogd meg a hengerszettet, és zarándokolj el egy szakihoz ha bizonytalan vagy, aki pontosan megméri neked az illesztést, kúposségot, akármit.
Vigyed el szerelőhöz, az kiméri pontosan és meghozod javaslata szerinti döntésedet, hogy mi legyen. Ne szopasd magad. Adatlapodon nincs helység megadva. Ha pest közelében laksz, tudok szerelőt ajánlani.
Írtam is hogy pontosan nem tudom megmérni a tolómérővel a hengert, de arányaiban a felül fél mm eltérés alul meg nem sok eltérés jelent-e valamit? ( a motor gyenge volt ezrét is szedtem szét 1es ben is jobban kellett pörgetni hogy ne fulladjon le elindulásnál)
Jó eséllyel egy olcsó digitális tolómérővel mérte. Ezek pontossága a mikrométerhez képest elég elnagyolt. Nekem pont a héten fúrtak hengert robogóhoz és volt szerencsém végig nézni ahogy a dugattyút végig mérte a mester, utána a hengert. Jött a fúrás, mérés, hónolás, mérés, állított kicsit a szerszámon, még egy menet, újra mérés és kész is lett.
Egyébiránt hogy ne legyek teljesen geci, fél millkó még pont belefér, asszem az RD-nél hat tizedet enged meg a zongoragyár, úgyhogy azt még simán vissza lehet építeni egész nyugodtan, egy szezon még tuti van benne, én visszatenném
Asszem Ford Fairlane idevágó gondolatával kellene lezárni a sztorit, de most hirtelen nem találom sehol, butitime a picsába...
.5mm a kopas,az eleg erdekes....
Ehhez jön még az az apróság, hogy az általam olvasottak közül kb ő a neten az ezredik aki kérdez, de nem tudja pontosan mit, nem is ért hozzá, ebből kifolyólag az esetleges ellentmondó válaszok közt sem tud objektíven választani. Mert az ilyen kérdezők többnyire több választ várnak és kedvükre válogatnak közülük, de mivel a helyes válasz többnyire a drágább megoldás részesíti előnyben, vagy hihetetlenül hangzik, ezért a legtöbben meg sem fogadják...
Jó, itt igen kicsi az esélye a helytelen válaszra, mivel elsősorban nem kezdők fordulnak elő nagyobb számban.
Egyébként annyira tudom néha irigyellni az ilyen optimista embereket, simán semmi háttér infó nélkül bekérdeznek mindig valami olyan témába ami többnyire még a szakembereket is megválogatja. Olyan, hogy márkaszerviz, vagy esetleg hozzáértő szerelő, há minek az?
Már előre látom azokat az időket mikor orvoshiány lesz, és az önbizalommal teli magyarok a helyszínen egymást fogják műteni sebtiben a balesetek után. Majd külön erre szakosodott fórumok lesznek elterjedve, és jó esetben lesz orvos is a "tanácsadók" közt
Megkaptad már a Master Ignitiont?
Nagy királyság nemde? :)
Tehát, hogy 54,4.es vagy 54,8.as furatba való a dugó az bizonyára sikerülni fog. Sőt még egy jóval azt is meglehet mérni, hogy a névleges furat alatt nagyjából hány századdal vagy alatta, pár század eltéréssel, mikróval visszaellenőrizve.
Azonban az is tény, hogy egy dugóillesztéshez egy tolómérő nem elegendő, ilyen 1-2 századok pontos kiméréséhez kell a mikró.
Pl mondok példát, tolómérővel szoktam kikeresni adott dugót, ha nincs doboza és mikróval szoktam megmérni.
Tojómérővel ne akarjál százados ilesztést mérni arra a mikorméter való.
A mezei motorosnak rendszerint nincsnek iylen eszközei és nem is kell, mert igen ritkán találkozik a motor belével.
Tehát szépen fogd meg a hengerszettet, és zarándokolj el egy szakihoz ha bizonytalan vagy, aki pontosan megméri neked az illesztést, kúposségot, akármit.
Semmi baja, nem tudod rendesen megmérni, azt sem tudod minek hol mennyinek kellene lennie, de szerinted kuka ...
Okos!