Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez így érthető , nekem főleg az tűnik furcsának , hogy ha már annyira a Pannónia kupa az álmod , akkor miért nem az az alap hozzáállás , hogy minden Pannónia tulaj lehet potenciális induló ?
Ok , velem bunkózol , nem bírod az arcom , ezt még meg is értem , de ilyen témáknál azokkal az ismerőseimmel is bunkózol közvetve , akik nem neteznek , hanem többnyire rajtam keresztül értesülnek a hasonló dolgokról ........
Így van , fenébe a demokráciával , az egyenjogúsággal , a melegekkel , meg minden hülyeséggel
Üdv Kadosa ! Beszéltem Zöldemberrel , mint mondtam , ha kell a váz akkor a tiéd . Üres az adatlapod ...... tehetnél be a profilképekhez azokból az ütős Erzbergi képekből
Andris , ne érezd már magad kellemetlenül emiatt !
Ez nem volt vita , esetleg egy kis előjátéka
Ritka jó fej vagy , ez bizonyára nem csak az én véleményem !
Azt hiszem mi ketten ezt az egész veterán verseny Pannonia építés stb dolgot elég hasonlóan ítéljük meg (tudom ez soskak szemében most sértés volt ) , örülök , hogy te is a tárcsafék mellett döntöttél .....
Nekem 87-88 óta van benne a 20-asaimban az ETZ tárcsa és ha mást rakok be akkor csak ettől jobb jöhet szóba . Nem érdekelt soha a gyári állapot , tehát ha P20 , akkor nekem az minimum ETZ tárcsás legyen . Ez a mostani veterán versenyzősdi engem amúgy sem érint (rühellem a lassú pályákat , stb) , mondjuk ha lenne valami jó gyors pálya akkor oda biztosan benéznék . A szabályok meg ilyenek , nincs olyan ami mindenkinek megfelel . Ha motorozás , akkor legyen meg a szabadságérzete az egésznek szerintem . Nem véletlen motorozok több mint 20 éve jogsi nélkül ......
Jövőre tervezem újra a pályázást a Hringen , oda jó lenne ha jönnél a 20-asoddal , ha mennénk páran akkor biztosan kedvet kapnának mások is .......
Erről jut eszembe , lehet még kapni wiseco dugót , van 2 épülő blokkom amibe csak szuper dugót akarok tenni ?
Minden szavaddal egyetértek,de különcök és másképpgondolkodók mindig lesznek.Frecska Jani iránti tiszteletem maximális és töretlen:))
Pont úgy vagyok mint ő ,az egyik szemem sír a másik nevet!
Kb az a kérdés, hogy az ember melyik ujját harapja meg.

Az a kérdés, hol a határ, hogy a szabályokkal menjenek a létező motorok után, ez nyilván erősen kompromisszumos megoldás, vagy egy korrekt, a többség számára megfelelő szabály alapján szíveskedjen mindenki építkezni.

Mi is(simson) évente farigcsáljuk a szabályokt, de oylan nincs, hogy mindenkinek jó legyen, bármit találunk ki mi a többségenek jó, mindíg lesz oylan, akinek az hátrányos.
(vagy annak érzi)

Rendkívül hálátlan dolog felvállalni egy kategória rendezgetését az előbb említett okok miatt.
Dimma a megmondhatója, micsoda hetekig tartó szájtépések tudnak lenni nálunk, rendszerint az én véremet akarja mindenki:)
Pedig eddig kb mindíg igazam volt, és jó irányba mentünk, de ezt soha nem fogja belátni akit hátrányosan érint egy egy szabály.
Én meg rádírtam skipén, te meg azt nem nézed:)

Megpróbállak felhívni holnap
Teszik az az agy.

Milyet keressek?
Ne ess abba a hibába mint én,ha használni akarod igazodj a szabályokhoz.
Igen ,igazad van.Minden elismerésem és köszönetem ezért!
Értek a szóból,csak ettől nem leszünk többen.Ez nem akadályoz abban hogy befejezzem olyannak amilyennek elképzeltem.Max vitrinmotor lesz ez is .Van itthon még kb.10.Sajnálom hogy megint szájkaratét okoztam!
Milyen motor "hátsó kerék agyát" használjátok?
Erről is beszélnünk kellene, Zoli. Kerestelek is a héten telefonon, motoroztál.
Szomorúan hallom. Nekem mind a kettő megnyílik. Nem tudok mit tenni, szorri.
Én a mindent lehet híve vagyok, és eddig így működtek a dolgok. Tavaly egyre erősebben hallatszottak olyan hangok, hogy legyenek szabályok. Elleneztem, mert a 24 óráson már egyszer végigéltem egy ilyet. De beleadtam a derekamat, megcsináltuk, hiszem hogy ezzel egy dologban előre lépünk, mégpedig abban, hogy komolyabb kereteket biztosítunk. Méginkább lazítottunk a szabályokon, az eddig indulni szándékozók motorjai alapján. A Laci bármikor megoldja a problémát, ahogy a 24 órásra is meg tudta oldani. A többiek meg, nos hát az egyik szemem sír a másik nevet. Előkotorhatom azt a 20-22 fős listát az indexről, amely alapján elindultunk. Onnan 15 ember még nézőként sem jár a MAMI kupára.
Gulfos emberrel beszéltem. Veled is. Akit érdekel megtalálhat, ismertek. De mostantól azok számítanak igazán, akik pénzt, időt energiát családot "feláldozva" ott vannak a versenyeken.

Nelacibácsi egy nyugdíjas. És a Halmosi Józsi bácsi is. Ott vannak minden versenyen. Szerelnek küzdenek.
Máriapócson pár éve, mikor Gjani is ott volt szakadt az eső. Szarrá áztam edzésen is, meg az egyik futamon. A másik futamra elegem lett. Csupa víz volt a ruhám, a bukóm, a csizmám. Tétje nem volt a versenynek, úgy döntöttem csomagolok. A motorom már félig a futón volt, amikor elgurult előttem Neumann Lacibá, kifelé tartva a pályára, a rajthoz. Csorgott a víz a plexijén, párás is volt de láttam a szemében valamit, amitől egy kicsit elszégyelltem magam. És kb. 3 perc alatt tettem benzint a tankba, átöltöztem, és kimentem a rajtra. Mert ettől működik. Oda kell menni, és indulni kell.
Az általad emlegetett motorok tulajainak volt kettő komplett szezonja, hogy eldöntsék akarják-e, vagy nem. Most azok, akik eddig ott voltak azt mondják legyen így. Én pedig a többi embernek azt mondom, hogy tisztelem őket, de most kérem, igazodjanak.
Nehéz, és talán lehetetlen igazságos döntést hozni. És nem egyszerű dolog felvállalni sem a döntés meghozását.
Ezeken a motorozástól mentes hideg napokon mindig fellángol a szájkarate. Néha elszomorít, de lassan megszokom. Elfogadom, hogy ez a természetes. Erőt ad, hogy Gyarmaton 185 indulónk volt, és az átlag versenyzőszám 100 körül van. Akkor mikor a gyorsasági szakág olyan válságban van, mint a 80-as évek elején.
Az első versenyig még van majdnem fél év, aki teheti módosítson, és találkozzunk (azt hiszem) Kecsón.
Lecso
persze ez igy igaz. bakter ha 8can lesztek hogy lessz 4 kat?
HA Lecsóék nem csinálnák, SEMMILYEN verseny sem lenne.
Ezt így kellene kezelni.
Hö! Nekem sem nyílik,pedig letöltöttem az új worldöt...
Jani ,tudod mert említettem hogy nem érdekelnek a pontok!
Azért szólok hozzá mert konkrétan kérted hogy véleményezzük!
Az ex BRC P20 ami nálam készül,a jelen tervezet szerint úgy szabálytalan ahogy van (műanyag tank ,tárcsafék,grimeca hátsóagy ,koni hátsógátló,rd elsővilla stb.Tisztában vagyok vele ,megértettem .Nem érzem azt hogy bármi beleszólásom lenne a dologba.Még nem tettem le semmit az asztalra ,ezért elvárásaim sem lehetnek azért hogy bármilyen szabályliberalizálás legyen ez irányban. Nem fogom átépíteni ,és kicserélni a felét azért hogy szabályos legyen.Bízom abban hogy ha néhány versenyre eljutok nem kergettek haza .Örömmotorozás a célom nem a kupa.Természetesen jó lenne kicsit kergetőzni ,de bele sem szeretnék szólni a küzdelmetekbe kívülállóként!Ha beengedtek magatok közé megköszönöm .Az indexes fórumon korábban mikor mikor szóbakerült és olyan álláspontot képviseltem hogy ha azt akarjuk hogy sokan legyünk akkor meglehetősen engedékenynek kell lenni a technikai szabályzat terén
hiszen mindenkinek különböző a motorja kinek ezért ,kinek azért tetszik jobban egy-egy technikai megoldás!Tudok felsorolni 5 db P20 ÖLTF,Mogyorósi ,saját ex BRC ,Papp Józsi ,Kék Gulfos gép,)versenymotort ami most konkrétan tárcsafékes ,lényegesen átépített és esetleg a közeljövőben részt is venne néhány hétvégén!Semmi esetre sem szeretnék gondot okozni . Én nem érzem ezt annyira problémásnak mert max nem viszünk motort ,igyis-úgyis elmegyünk.
Itt az egyik köccög :
Egy pannoniást mutass, akivel gizdázok.
OK
Tehát sorjában :

Ha te a szélsőséges olcsó árakkal jössz , akkor én miért ne ?
Nem vagyok nepper , mindenki előtt ott a lehetőség . Talán ebben a "válságos" időszakban ki lehet fogni még jobb vételeket is ....

Azért mert lehet MZ elej még nem jelenti azt , hogy kötelező lenne . Vagy tévedek ?

Ezen egyenesen befosok ! Egy elhivatott Pannóniás szervező aki csodálkozik a kevés nevezőn , miközben gizdázik a Pannóniások egyrészével Magyarország , így szeretlek !
Jól érted.

Más bajom van, de az aztán valóban nem ide tartozik.
na most az a fajta koni amin lehet állitani a csilapitást a felső szem alatt az nem játszik ha jól értem.
Tényleg nem a feszkot csinálom de tul érzékeny vagy, rég dugtál hidd el utána egyszerübb.
Andris , nem te csináltad ! Hanem egy kicsit én , de főleg Lecsó , mert szó nem volt pontokról , meg VB címről .....
Mikor beírt a témához nagyon jól tudta mire vállalkozott