Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tudom Dimma.
De kicsit unom, hogy egyfelől azért basztatnak, hogy a motorom űr, és semmi köze a pannoniához (például Te is pár hozzászólással előbb), másfelől meg mér nem lehet ez, vagy az.

Ez van, megvan az áhított technikai kírás, tessék az érintetteknek véleményezni, aztán meg csinálni a motorokat.
Lecso
nem basztatni akarlak de én 10 ért vettem az mz komplet elejét
ami a pedróza rd-be van. Pedig van volt yamaháé is de szerintem
1 tárcsásba jobban fog az a fék mint az eredeti. bár a hétvégén kaptam 1-2 tippet hogy mivel jó az is kiprobáljuk, s ha jó akkor kivesszük abbol az mz elejét,oszt yamaha lessz full.
ugyan andrás kell egy kis szájkarate, de ezért senki nem ránt bicskát
Az rd villafejeket raktad be hozzá? Jónak kell lennie, mint a hátsó villának.
"Na ez az a dobfék variáció ami közelében sincs az ETZ tárcsának"

Így van.

"ráadásul a Pannóniások 99%-a azt sem tudja hogyan kell rendesen összerakni a cuccot "

És?

"Már csak azért gondolom mert a fórumokon sosem írta le senki ( pontosabban , amíg aktív voltam , nem láttam ) ."

És?

"Elég jó árakat írtál , ha valaki újra szabályoztatni akarna akkor ajánlhatlak neki ? Csak a dob-fékpofa szabályozásra és ragasztásra gondolok , ez szted olyan 5 ft . "

Igen

"Mz fék ? Vettem már komplett ETZ-t 30 ezerért , de Pancsipancser állítólag 15-ért is vett ...... "

Ezek elég jó árak. Ha valaki keres ETZ féket ajánlhatom bármelyikőtöket? Ha egy komplett ETZ 15 akkor gondolom az elejéért nem lenne képed 3000-nél többet kérni.

"Mz elej berakás : Már nem emlékszel hogyan raktad be ? Vagy már az sem lehet ? "

Én emlékszem. És? Akinek nincs, hiába mondom el neki, attól még meg kell vennie a cuccot.

"Tisztában vagyok , hogy semmi ráhatásom a szabályokra , csupán kérdeztem mert érdekel , hogy ha csúcs gyújtás mehet - MZ tárcsa miért nem ? Erre még nem kaptam választ !"

Röviden: Csak.
Részletesebben: Semmi közöd hozzá.
Ajjaj!
Én mindig zűrt csinálok ha valamit kérdezek!Ha elhajtanak vele hát ez történik:))De remélem nem!
Na ez az a dobfék variáció ami közelében sincs az ETZ tárcsának , ráadásul a Pannóniások 99%-a azt sem tudja hogyan kell rendesen összerakni a cuccot . Már csak azért gondolom mert a fórumokon sosem írta le senki ( pontosabban , amíg aktív voltam , nem láttam ) .
Elég jó árakat írtál , ha valaki újra szabályoztatni akarna akkor ajánlhatlak neki ? Csak a dob-fékpofa szabályozásra és ragasztásra gondolok , ez szted olyan 5 ft .

Mz fék ? Vettem már komplett ETZ-t 30 ezerért , de Pancsipancser állítólag 15-ért is vett ......

Mz elej berakás : Már nem emlékszel hogyan raktad be ? Vagy már az sem lehet ?

Tisztában vagyok , hogy semmi ráhatásom a szabályokra , csupán kérdeztem mert érdekel , hogy ha csúcs gyújtás mehet - MZ tárcsa miért nem ? Erre még nem kaptam választ !
olvasom a versenyhenger a gyárilag haználtra a boldor aluhengerét érted? Mer abbol 6pár létezett, A szériánál
kb 10pár volt készen amit elvétve használtak a többi
vagy 80db nyers öntvényként került a tangora és
nem sokan tudtak ott venni történetesen 2-en. Végül is
én voltam az egyik akik csomagolták és vitték a nagykörösire
már ugy hogy volt gazdija mindnek. Ha nem erre gondoltál akkor pontositani kéne. KB-re az idöpontott is meg tudom mondani hogy mikor mert akkor vettem egy p20-at ami még megvan, és a foregalmiba szereplő dt kb 1 hét + -.
Feltettem doc-ban is. Ralán így menni fog.
én se csak kiváncsiságbol belenéztem volna.Titkos.
Lecso
Nem inditok pannoniát , mert venni nem kéne ugyan de minek.
Van mit inditani több is mint kellene. Állitólag lessz rd kupa , tarapcsak szerint. Jó másfél éve még listáztatok hogy ki fog indulni
p20-al több mint 20 nevező volt. Ahhoz képest hogy ez egy magyar motor és több ezret adtak el nagyon kevesen mennek, ha a yamahát itthon sose forgalmazták ahhoz képest sok motor megy.
Replikát meg lehet csinálni nálunk hisz volt kapható versenymotor
boltbol lehetett venni,1973-ba vizes hengerrel és tárcsafékkel, szárazkuplungal.A motorépitésröl meg annyit vaqn annyi amivel esetleg még pontozni is lehetne a külön kupát, de érzésem szerint több yamaha lessz jövöre mint p20 mondjam sajnos. Még 1
mint a hofi mondta akinek nem inge...
Sziasztok
Nem tudom megnyitni a Szocformulán a Pannonia kupa kiírástervezetet(a legalsót).A többi működik.Én lennék balf...sz,vagy másnak se megy?
"A fórumozás meg sajnos erről szól , hogy bárki beleszólhat bármibe "

Egyértelműbben:
Ide bármit írhatsz. Ezt senki sem vitatta. Csak hatása nincs a szabályainkra...
Utoljára a témáról veled.

Egy fékdob a börzén 500 forint, esztergálás monnyuk 2500. A betétek ragasztás , szabályzás kb 2000. Küllőt, és felnit nem számolok, mert az kell a tárcsás kerékhez is. Kell még egy jó bowden, autóbontóból kéziféké, legyen 1000.
Ez eddig 6000.

Ha küllőt, és felnit is számolok, akkor kb plusz 15000, tehát 21 rugó, és minden csilli villi.
Mennyiért tudsz rohadásmentes küllős, makulátlan felnis jó tárcsás, jó féknyerges, jó főfékhengeres ETZ fékrendszert? És ugyi akinek Pannonia az eleje, agyalhat, hogy konzolt csinál, vagy tesz bele telókat is . Abból mennyi a versenyzésre alkalmas? Aztán ugye hogy teszed be a villahídba? Perselyezel, vagy komplett villahidat használsz? És így tovább...
Mégsem érted , mert ahhoz a 30-ezreshez is kell még laptop , meg a teknikus aki belövi , ha nincs akkor lehet szívni vele annyit , h ha helyette melóztál volna akkor kifizetnéd belőle a teknikust .....
De én nem ez ellen vagyok , sőt mikor még én is majdnem VERSENYZŐ voltam akkor csináltam magamnak saját analóg szabályzós gyújtást A kérdés az volt , ha ezt lehet akkor tárcsát miért nem ? Amúgy is úgy lett anno reklámozva , hogy Pannónia kupában mindent lehet ....
Akkor mennyibe is fáj most egy jó Pancsi dobfék ? Ez nagyon érdekelne , gondolom másokat is .

Emlékszem a tárcsás 20-asodra , meg arra is , hogy nem használtad ki a tárcsa lehetőségeit .

A fórumozás meg sajnos erről szól , hogy bárki beleszólhat bármibe . Azért szép tőled , h válaszra méltattál
Dimma.
Lesz Pannoniád indítva? Mert majd akkor vehetsz részt a szabályok kialakításában. Az, hogy milyen különbségek vannak, nos erre is azt tudom mondani, hogy tessék jönni 25-en, és akkor lesz külön kategória az echte szériának (dinamó, eredeti megszakító, parafás kuplung, lábtartó, meg minden), (és akkor most megkérdezem, miért nem indítotok ti olyan kupát, mint az MZ? Ha az a minta nálad?) egy azoknak akiknek nem gyári a dugattyújuk, egy azoknak, akiknek módosítva van a fékjük, egy azoknak akik befecskendezős motort építenek, egy azoknak akik megturbózzák, egy pedig azoknak, akiknek egy kibaszott Pannonia alkatrész sincs a motorjukban. Nyilván nem ugyanolyan eséllyel indul a 17 éves pilóta, és a 70 éves sem, ezért a fenti kategóriákat alkategóriákkal még tovább bonthatjuk. És akkor jön az, hogy ki milyen messze lakik a pályáktól, mert ugye az sem mindegy.

Kicsit megindult az agyam, de röviden: Most ez van, és senki se beszéljen bele kívülről. Tessék motort csinálni, és akkor bele lehet szólni.
Ja, hogy van többszázezres is! Értem.
Az MZ tárcsa meg szintén van csilliárdokért, persze nem ott kell venni. No a gyújtást sem a NASA telephelyén kell vásárolni.

Egy-két ember ment eddig tárcsával, nem fékezgettek ki. Én meg most fejlesztgetem a fékemet, lehet még ennél is jobb.

Nekem is tárcsafékem volt, ha emlékszel. És a szabályok miatt tettem vissza a dobot. És mindenki dobfékkel megy Pannoniában. És ha valaki a VERSENYZŐK közül feldobja, akkor megvitatjuk. És ha a VERSENYZŐK közül a többség megszavazza, akkor lesz engedve, még akkor is ha én ellenzem.

A te véleményed pedig ebből a szempontból nem számít.
igen van egy pannónia kupa ez igy igaz, molnár laci laci bácsi
a 95 ös most a sziszi az 1 fejüvel és te meg a dani.
Ha megnézed a motorokat akkor a molnár laci motorjához képest
le-be annyi a difi mint a 250-350 yamahánál. A rrol mondjuk ne is beszéljünk mi van belül. A pannonia ha márkakupa olyannak kéne
lenni a szabályzásnak mint az MZ-nél. az márkakupa.
Ok , de van több százezerért is és kurvára nem veterán kompatibilis az occó sem , ... stb .
Nekem meg az ETZ fék műxik 20 éve jól , viszont a tiéd csak addig lesz jó amíg rendszeresen ki nem fékezgetnek ...... (gondolom ezért vagy az ETZ tárcsa ellen)
Ja és nem mellékesen , mennyibe fáj most a jó fékdob ?
Nem hinném , hogy kijönne 15-ből .
Ez az egész gyujtás mehet - tárcsa nem , nekem nagyon kettős mércének tűnik , de ez csak az én véleményem .
Programozható gyújtás 30 ezer volt mikor a Lacinak vettem.
Egy csomó szopás az élet, ez semmi.
A dobfékem meg 10 éve kjól működik.
Nekem nem !
Csak nem értem miért lehet több százezres modern gyújtással menni , miközben a 30 év feletti olcsó megbízható fékkel meg nem ? Magatokat szopatjátok az ilyen ellentmondásos szabályokkal ........
Manapság a megfizethető kategóriákban , sztem legyen minél több dolog olcsó és megbízható , a dobfék és a programozható gyújtás nagyon nem ilyen .
tegnap este találkoztam a Lévai fönököddel meg a tarapcsákkal
másra céloztak, persze nem gond legyen 250 + 500.
Ugyis a menés érdekes , azt hiszem ha lessz technikai szabály modósitás akkor az öregszabóval részt vennénk.
1: Mert nem ott indul.

2: Keversz valakivel. Tőlem mindenki olyan kategóriában indul, amilyenben akar. Nem vagyok érintett.
miért ne kaphatna a speciál 250-be : ha már kibuliztátok.
eignerpetro64kukacgmail.com