Szevasztok, jó reggelt. Gondoltam felnézek és írok valamit
Valami
Na megyek is mert munkanap, hogy szakat volna rá egy mázsa szar amék ezt kitalálta
Nameg ezt is meg akartam mutatni
ha csak konyhabútor kell,az megoldható.Itt van Bakos Pisti,neki biztos van asztalos ismerőse,összetákol valami mosogatós sublótot,aztán hajrá,motorra fel.
Sajnos FZ400 service manualom nincs és első körben nem is találtam.
Az FZR400 ugyan kissé más felépítésű blokk de talán az áll hozzá a legközelebb, azét meg tudom mondani: 25Nm (nem szokott egységes lenni, típusa válogatja)
A vezérműtengely leszorítók 10Nm (ez általában mindegyiknél ennyi szokott lenni) a szelepfedél csavarok szintén.
A legfontosabb azonban mindenképpen az hogy nyomatékkulccsal és egyformán legyenek meghúzva, az hogy esetleg van pár Nm eltérés az nem okvetlenül probléma de mindegyik ugyanannyi legyen. (tehát ha pl. 25-30Nm-re húzod abból nagy baj nem lehet, az ezresét pl. 37Nm-rel kell)
Persze ez abban az esetben áll fenn ha végképp nem tudni a gyári értéket.
sziasztok.egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.Yamaha Fz400r-en cseréltem hengerfejpakolást. Olyan kérdésem lenne hogy a hengerfej csavarokat mekkora nyomatékkal kell illetve célszerű meghúzni? Előre is köszönöm annak aki segít.
http://youtu.be/IXZzgw81dwE
jó reggelt
óóó istenkém
........szombaton dolgozni
Valami
Na megyek is mert munkanap, hogy szakat volna rá egy mázsa szar amék ezt kitalálta
Nameg ezt is meg akartam mutatni
Az FZR400 ugyan kissé más felépítésű blokk de talán az áll hozzá a legközelebb, azét meg tudom mondani: 25Nm (nem szokott egységes lenni, típusa válogatja)
A vezérműtengely leszorítók 10Nm (ez általában mindegyiknél ennyi szokott lenni) a szelepfedél csavarok szintén.
A legfontosabb azonban mindenképpen az hogy nyomatékkulccsal és egyformán legyenek meghúzva, az hogy esetleg van pár Nm eltérés az nem okvetlenül probléma de mindegyik ugyanannyi legyen. (tehát ha pl. 25-30Nm-re húzod abból nagy baj nem lehet, az ezresét pl. 37Nm-rel kell)
Persze ez abban az esetben áll fenn ha végképp nem tudni a gyári értéket.
Boldog szülinapot!