lemértem a plexit
ahol 3 méret van ott ívben mértem, az egyedüli méret az vonalban van
szóval ha van ilyen valakinek felesleg az érdekelne, lehet szines, átlátszó mindegy
karcos matricás stb akár egy-két golyónyom is lehet rajta csak ne legyen törött
ha kicsit nagyobb nem gond, befaragjuk
köszi!
Na emberek, benzinszagú vagyok, és fülig ér a szám.
Kibotorkáltam a gyorsasági mankómmal hónom alatt egy 12 AH-s akkuval, és ... 4 hónap pihenés után a 4. indítózásra mennyei hangot hallottam...
A Yamaha istenség FZR anyalának hangja volt az, de csitt, hallgasd a mennyei hangot, melyen nyeregbepattanásra buzdít, de jajj. mi sötétíté el az égnek fényességét... A többszörös lábszártörés az... A sebész szavai zengnek: javallott folyamatos növeléssel teljes terheléssel járás. Ellenjavallott 220 kg-os motor súlyát a lámpánál megtartani.
Fuck !
Mind a 40-et kitekerni,a leszorító papucsokat (azok az izék amiben a csavarok vannak) levenni,a vezérműtengely lánckerék csavarjait kivenni(ami ha beleesik a blokkba akkor összekarmolod magad)vezérműtengelyeket kivenni a lánckerekekkel együtt,miközben a láncra kötöttél egy drótot vagy keresztbetettél egy hosszú csavarhúzót mert macerás kibányászni a blokk aljából és már hozzá is férsz az emelőtőkékhez.
Ha beállítottad a betétekkel a jónak vélt hézagot akkor összerakod,mérsz,és ha csak egy nem jó akkor újra szétszeded az egészet.(közben általában egy-két menetről kiderül hogy ő tovább már nem szeretne tartani és hiába várod hogy kattanjon a nyomatékkulcs 10Nm-nél mert már nyolcnál sem akar)
A harmadik szétszedés után rájössz hogy eddig hiába cserélgetted a betéteket a számok és a táblázat alapján mert mégsem jó,ugyanis valamelyik sz@rrágó inkább leköszörült a betétekből,minthogy egy szervizben becserélje őket a megfelelő méretűre vagy ne adja isten pénzt adjon az újakért.
Konkrét sorrendje (itt) nincs a lehúzásnak csak az ésszerűség elve:meg kell keresni azt a pontot ahol egyik vezérműtengely bütyök sem nyomja(teljesen)az emelőtőkét és ott egyenletesen kell az összes csavart hajtani.(mondom:egy henger két szelep csavaros himbával és nem szalad fel a vérnyomás )
Nem,nem állítom hogy ez egy fos,csak kimondott célszerszámot nem biztos hogy a zöldségespult vagy a mirelit hűtő mellől választanék.(ha megnézel egy sima jobb minőségű crova hajtókart az többe kerül mint ez)
az sem mindegy hogy tekered ki.....
sosem szabad teljesen kitekerni egy csavart egyszerre
mindegyiken max egy negyedet kell "indítani" a betekerési sorrend alapján csak visszafelé
így jó eséllyel nem lesz vetemedés
Kell egy "kicsi":0-24 Nm,és egy "nagy" általában 28-210 Nm-ig.(ne tévesszen meg hogy 0Nm-tól van rajta a skála,28-tól pontos)
Egyszer szólt a haverom hogy akciós a "nagy" nyomatékkulcs a Penny Marketben.(4690Ft)
Enyhén rosszul lettem amikor hozta megmutatni hogy mit vett.(Könyörgöm a Conradban 8-9ezerért lehet venni(nagy) Mannesmannt és az tényleg pontos,nem pedig vagy kattan vagy nem) Nekem is az van.
A kicsi meg Am-Pro és az volt 14e.
ahol 3 méret van ott ívben mértem, az egyedüli méret az vonalban van
szóval ha van ilyen valakinek felesleg az érdekelne, lehet szines, átlátszó mindegy
karcos matricás stb akár egy-két golyónyom is lehet rajta csak ne legyen törött
ha kicsit nagyobb nem gond, befaragjuk
köszi!