Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csináltam egy Kollázst a frézis történeteimből
Nem létezik már KPM szerintem sem. De, a rendeletei nagyrészt még élnek.
Én úgy tudom,hogy a posta külön cég.
Igy már nem KPM,csak KM.
Közlekedési Minisztérium.
pöttyösen...
Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium
A KPM régen a Közlekedési és Pósta ügyi Minisztérium volt!(szerintem még mindig az)
ismet okosabb lettem:) de akkor sokat nem tevedtem,csak annyit,h gyari lampa,nem pedig szabvanyjelzes
A tükrök-ről, képet tudsz esetleg Gyula? Érdekelne..

Mit jelent a KPM?
Ezért írtam múltkor,ne a KPM-hez vigyétek,hanem olyan vizsgáztató Kft.-hez,olyan szervízbe ahol vizsgáztatnak is,mert ott át fogják engedni akármilyen alkatrész van a gépen,mert nekik meg ez az érdekük.
a magyar vizsgahatóság,akár a régi KPM,akár az új felügyelet,alapvetően vizsgamániás.(érthető:minél több vizsga,annál több bevétel.)Az alap időszakos műszaki vizsgánál ragaszkodnak a gyári felépítéshez.Lehet vizsgáztatni módosított,vagy egyedi építésű járművet is,(pl:Pannónia motoros háztáji kocsi)de az már egyedi tipusvizsgát jelent,más tarifával.Mivel japán messze van,ezért kitalálta több európai cég,hogy japán járművekhez gyárt (utángyártott)alkatrészt.Elvileg gyárival egyező,biztonságos,megbízható alkatrész,vagyis európai normáknak megfelel,van aki szerint jobb a gyári.Tegnap feltettem az új tükröket,azokban is ott a karikás E-jelzés.
Én úgy tudtam,a kipufogóba nem az E-betü a lényeg,inkább a dB-el,illetve milyen hangos. :-)
Nekem a motorkerék gumijába nem volt E-betü,és új gumit kellett felszerelni müszakivizsgára.
A stanley felirat benne van az ezres hátsólámpájában és indexében is.(svájci)
A CBR indexem és a hátsólámpámban is ott van.A 78-as XS-en is rajta volt(német piacos volt)
Szóval ez csak a gyártó neve,semmi több.
sok helyen mások az elvárások, ezért van ez kitalálva. (Lásd: amerikai kocsik piros indexe) Persze jobb lenne, ha lenne mérlegelési joga a vizsgaközpontnak...
Eu, Eu, de mégse mindenhol minden ugyanaz. Angliában az otthon összerakott sufniverda is kaphat forgalmit. Itt a szakszerűen elkészített (pl. zártszelvény) jármű semmiképpen nem kaphat forgalmit, mert zártszelvény a váza. Az Ikarusok miből vannak? Furcsa dolgok ezek.
Ja, és míg nálunk mindenhol 30-al lehet menni, ott a Man szigeten még sebesség korlátozás sincsen. Mivel jobb egy otthon "javított" autó, vagy motor, mint egy otthon készített. Van egy mukesz aki ért hozzá, összeállít egy járművet. Vagy van egy műkedvelő mint én, és valamit rosszul rak össze, és meghal, és megöl másokat, mert pl. nincs fék. tudom sarkos volt) Én ezért nem merem magam lecserélni láncszettet. Ha valamit elkúrok, oszt 200-nál a hátsó lánckerék eszembejut..... NA azzz ciki !
Kösz kösz
Na nind1. Azért akkor is szemét dolognak tartom azt hogy nem elég ha jó a gép,még mindenféle jelzést is keresgélnek 1 20 éves gépen.
Az én véleményem az hogy szemétláda brigád az aki ezt kitalálta
Huhhh! Nem tudom hol volt vizsgán,tavaly augusztusban vettem. Műszaki most jár le áprilisban! Hát próba szerencse, hátha faluhelyen nem nézik!
Nézd ha volt már vizsgán és eddig minden jó volt akkor nincs mitől félned vidd ugyan oda.
a tieden ne keress E betut.
az E betu azt jelenti,h megfelel az europai eloirasoknak, szabalyoknak, stbstbstb. mivel a te motorod belpiacos,az a japan eloirasoknak felel meg. elvileg ezt jelzi a stanley felirat. nezdd meg a hatso lampad,benne kell,h legyen.ha minden igaz az elsoben is benne van. ha nincs minositese az alkatresznek,akkor nem mehet at a vizsgan.ilyenek a sufnituning cuccok,es a sportdobok.
De hát az enyém egy belpiacos gép,és nem valószínű hogy találok rajta E betűt! Bár még nem néztem,most 1 kicsit feszült lettem.
Vagy is az EU-ban!
Az egy olyan jelzés ami azt jelzi ,hogy az a bizonyos alkatrész (index,lámpa,kormány,lábtartó,kipufogó stb.) megfelel a közúti forgalomra.
Európai szabvány jel. Egy E betű van karikában benne. Lámpákban van bele öntve, meg a kipuba.
Segítség!Mi a fene ez az E betű,amit vizsgán néznek?Én erről még nem hallottam semmit.És mi történik ha nincs a gépen E betű?
Szerencsére nekem adták!Vizsgára pont jó!Ha kell szólj,Bp környéke nem lehet olyan messze!