Értem.Az nem is lenne nagy költség végül is,a cél érdekében.
Csakhogy nekem a tank alatt semmiféle hely nincs négy ekkora trafónak,a levegőszűrőm betölti a teret.Ki kell eszelni nekik valami helyet,de attól tartok nem egyszerű.Egyenlőre marad az á-terv,hogy
szerzek egy ilyesmi trafót,aztán majd később elgondolkodok az átalakításán.Köszi a segítséget nektek.
A négy Lada trafó 10000ft volt a helyi ukrán kereskedőnél,a meghajtó modul pedig mostani áron kijön 5000-ből.Ott látszik a képen a trafótartó alatt.Ez kell hozzá,mert a gyújtásmodul nem bír meghajtani négy trafót!
Köszi az infókat srácok!Most már nem kérdés,hogy szereznem kell egy trafót.Sajna,addig kínoztam,tekertem hogy kijöjjön,beleszakadt a gyújtókábel.(Ezek szerint gyárilag bele van gyógyítva és nem szétszedhetős. )Akkor szerzek egy bármiféle motorét,ami két hengert gyújt.Amúgy Gyula,mennyibe lenne egy ilyen átalakítás?
2000-es állásban az 24kohm volt, sokkal több mint kéne.Arra már nem emlékszem a kábel kivehető-e,én ezektől gyorsan megszabadultam!Ne kínlódj vele,szerezz be egy garantáltan jót.
Bocsi,akkor nem szóltam,úgy tudtam csak 2009-től variálták meg a gyújtást.Akkor olyan tipushoz kell rendelni,amelyik csak két trafós.Amúgy én is átvariáltam hengerenkénti gyújtásra,mert untam hogy egyszer ment,egyszer nem.A szűrőket is már kicseréltem sportra.
Közben rájöttem,hogy 024,valószínűleg 1024 ohm-ot jelentene,ami a
9500 ohm-hoz elég messze van. De ez a szám is mindig változott és addig mozgattam benne a gyújtókábelt,hogy semmit nem mutat a műszer.Kijönni meg nem akar belőle a kis rohadék.Tekerve lehet ebből kiszedni ezt,vagy bele van gyógyítva gyárilag?Most már bízok benne,hogy csak a kábelem rossz.Áttettem a trafót a másik oldali helyére és ott az egyik kábel szikrázik is.(Ugyan elég halványan)
Helló Gyula!Megnéztem a motor szerelési könyvét és az ott leírtak szerint megmértem a trafót.Azon a kivezetésen ,ahol bemegy az áram,tehát a csatlakozó két végén 2,7 ohm-nak kell lenni és az annyi is.A két gyertyakábel közt pedig 9,5 kohm-nak kellene lenni +- 20%.
Na most itt nekem a műszer a 2000k-es állásban van és így mutat 024-et,valamikor meg Ez nekem nem sokat mond. Ez most akkor így mennyi?
A Yamaha trafója szimmetrikus kimenetű,vagyis a szekunder tekercs mindkét vége ki van vezetve,és egy-egy gyertyára kötve,így egyszerre két henger kap szikrát.Olcsó megoldás,csak ha gyengül,öregszik a trafó akkor már varázslatos lesz a szikra,hol volt,hol nem volt! A 2008-as Yamahák még így működtek,de az új K9-es már hengerenkénti gyújtást kapott a 90-fokos gyújtási sorrend miatt.Használt trafóval úgy járnál mint én,az is gyenge volt,ezért újat javaslok(2008-ig)de az csillagászati összeg lesz!Van biztosabb megoldás is,de az kicsit munkás.
Helló srácok!Van egy kis problémám és ezzel kapcsolatban egy kérdésem.Van egy FZ750-em és úgy látszik,hogy az egyik gyújtó-trafóm meghalt.Lehetne ezt helyettesíteni valamelyik másik motor trafójával,vagy csak a gyárija megfelelő bele?
Köszönöm a választ előre is.
nálatok gyerek a kazánházban lakik? NANE ! (vicc volt.)
Persze Érthető. A laposon nincs firewire ! azzal nemfogsz digit kameráról cuccot leszedni ! Viszont a "probléma", hogy igazából ha jól megnézzük ez az asztali gép nemigazán sokmindent ér. azt tudom neked mondani (bill., egér, monitor nélkül) a gép nekem 20 eFt-ot ér meg. Lehet jobb ha családon belül megkérdezed nem-e kell ilyen valakinek...
Fujitsu siemens scaleo j.
1.8 proci
768 ram
160gb merevlemez
g,force7100 videokártya azt hiszem256-os én vettem már bele
Dvd cd író, ezt már cseréltem azóta 2db lemezt írtam
beépített kártyaolvasó, mindet ismeri
fire wirwe vagy mi amivel kameráról be lehet olvasni
vagy 8 usb csatlakozás.
Az alaplap tudja a satát is. bővíthető
3 éves akkor volt 140000péz.
Belinea, monitor.
Az lenne a cél hogy ahol most a gép van az lenne a lányok szobája, ezét egy laptop jobb lenne, mert kisebb helyet foglal.
Van hozzá asztal meg szék is. olyan térdelős. Lefotózom ha érdekel.
pontosítok. E510-es a laptop. Különbség, hogy az 520-ban beépített webkamera van, míg az e510-ben nincs.
ill:
Celeron M560 2,13GHz
1GB RAM, 160GB HDD
15.4" 1280x800 kijelző
regen azt mondtad,h eleinte jol mer,majd hirtelen elkezd kiurulni.bar haverom gyari kawasaki zzrjen is igy mukodik:)
no a trabant jelzojet viszont mar lattam,az tenyleg pontos:DD
http://computerworld.hu/soha-r...
Ilyen. Itt olvashatsz róla. 65 pénzért oda tudnám adni.(1 éves, még ugyanannyi gar van rá. A házon még fólia van, akku kb 6x volt feltöltve, és lemerítve, kb 90 %-os teljesítmény tud még) Lehet be tudok számolni asztali gépet. Írj róla kérlek.
Csakhogy nekem a tank alatt semmiféle hely nincs négy ekkora trafónak,a levegőszűrőm betölti a teret.Ki kell eszelni nekik valami helyet,de attól tartok nem egyszerű.Egyenlőre marad az á-terv,hogy
szerzek egy ilyesmi trafót,aztán majd később elgondolkodok az átalakításán.Köszi a segítséget nektek.
9500 ohm-hoz elég messze van. De ez a szám is mindig változott és addig mozgattam benne a gyújtókábelt,hogy semmit nem mutat a műszer.Kijönni meg nem akar belőle a kis rohadék.Tekerve lehet ebből kiszedni ezt,vagy bele van gyógyítva gyárilag?Most már bízok benne,hogy csak a kábelem rossz.Áttettem a trafót a másik oldali helyére és ott az egyik kábel szikrázik is.(Ugyan elég halványan)
Na most itt nekem a műszer a 2000k-es állásban van és így mutat 024-et,valamikor meg Ez nekem nem sokat mond. Ez most akkor így mennyi?
Köszönöm a választ előre is.
Persze Érthető. A laposon nincs firewire ! azzal nemfogsz digit kameráról cuccot leszedni ! Viszont a "probléma", hogy igazából ha jól megnézzük ez az asztali gép nemigazán sokmindent ér. azt tudom neked mondani (bill., egér, monitor nélkül) a gép nekem 20 eFt-ot ér meg. Lehet jobb ha családon belül megkérdezed nem-e kell ilyen valakinek...
1.8 proci
768 ram
160gb merevlemez
g,force7100 videokártya azt hiszem256-os én vettem már bele
Dvd cd író, ezt már cseréltem azóta 2db lemezt írtam
beépített kártyaolvasó, mindet ismeri
fire wirwe vagy mi amivel kameráról be lehet olvasni
vagy 8 usb csatlakozás.
Az alaplap tudja a satát is. bővíthető
3 éves akkor volt 140000péz.
Belinea, monitor.
Az lenne a cél hogy ahol most a gép van az lenne a lányok szobája, ezét egy laptop jobb lenne, mert kisebb helyet foglal.
Van hozzá asztal meg szék is. olyan térdelős. Lefotózom ha érdekel.
ill:
Celeron M560 2,13GHz
1GB RAM, 160GB HDD
15.4" 1280x800 kijelző
no a trabant jelzojet viszont mar lattam,az tenyleg pontos:DD
Ilyen. Itt olvashatsz róla. 65 pénzért oda tudnám adni.(1 éves, még ugyanannyi gar van rá. A házon még fólia van, akku kb 6x volt feltöltve, és lemerítve, kb 90 %-os teljesítmény tud még) Lehet be tudok számolni asztali gépet. Írj róla kérlek.