Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Főleg ilyen felirattal.
Ábrus is szereti az össze-vissza tekergethető sárga rugóstagot.
Persze.
Jobb gomb(kattint) - kép mentése - megnyit - nagyít - olvas
Megkérdezhetem mi van bekarikázva? Nem tom elolvasni.
No ott vannal a rugók.
Nem kell leengedni az olajat ha oldalsztenderen áll.
Leveszed a kuplungfedelet.
Látni fogsz hat( )csavarfejet a kosáron.
egyenként kicsavarod őket(nyugodtan tekerd,nem fog hasbarúgni)
Kiveszed a rugót és tolómérővel megméred a hosszát.
Ha rövidebb mint kellene,akkor:NEM teszünk plussz alátétet a rugó alá és NEM nyújtjuk meg a rugót,hanem KICSERÉLJÜK!(hogy szarná össze magát az enyém előző gazdája)
Ha kíváncsi vagy a lamellákra is,akkor leveszed a nyomólapot(ez a "közepe")és most ki tudod venni a lamellákat.(min.2,8mm vastag legyen)
A sorrendre figyelj,mert középen lesz egy lamella ami kisebb(egy kicsit)ebben van egy rugós "gyűrű",ez fontos.
Ha a lamellák "füleit" megnézed,akkor lesz rajtuk egy félkör alakú bevágás,ezeknek a nagykosár "bordáin" levő két pötty közé kell kerülnie.(első nagy kép)
A második kép a rugós "gyűrű"a lamellában,a harmadik meg világos.
Összerakás után a rugók csavarjait 8Nm-rel kell meghúzni.Ha esetleg nincs nyomatékkulcsod(de miért nincs?)akkor csavarhúzóval elég meghúzni,nem kell megtépni.
A kuplungfedél csavarjait pedig 10Nm-rel kell meghúzni.(ha túlhúzod akkor kijön a menet az alu öntvényből és )
Cimbidnek talőáltam ha érdekli.http://www.kepesmotor.hu/yamah...
Makóról semmi. De ha lesz oda lemegyünk családostól ótóval. had szokják a gyerekek is.
itt a kép, a hossz: 360 mm
péntek este érek haza, bármit írsz akkor látom
Hahó. Gyulám az asszonyom pakolt, igy 1-2c dolognak lába kelt. De ezt találtam.http://www.tomorkenykozseg.ext... Érdekes hogy mindíg az éjn cuccaim tünnek el.
ha oldaltámaszon végzi a szerelést, akkor talán az plajat se kell leengedni... 600-ason biztos, azon cseréltem már lamellát
Sziasztok!

megkarmolódott a 600-as Fzr kipufja, és most látom, hogy kezd rozsdálni.
valami szép kipuf dobot nemtud valaki olcsón? Ami esetleges kicsi átalakítással de, felmegy a 600-as fzr-re?

Köszi előre is.
Leengeded az olajat, leveszed az oldaldeknit, aztán látni fogsz 5 csavart, azokat kicsavarod, azok mögött lesznek a rugók. Azután ha a lamlettát is meg akarod nézni, lehúzod azt a fém tányért, és mögötte lesznek a lamellák. Nem nehéz, és nemis tart sokáig az egész.
Szia Ábrus
Azt szeretném töled kérni hogy a kuplungnál a rugok hol helyezkednek el mert nem szeretném szerelöhöz vinni én akarom csinálni elég sok mindent meg szoktan de ilyet még nem csináltam!Leveszem az oldaldeknit.........................

Segitségedet elöre is köszi!
Zsolti szkenneld be,mert érdekel,igaz csak vasárnap tudok elmenni,mert szombaton még dolgozom.Ha elmész,csinálj vidit a felvonulásról,mert arra is kíváncsi vagyok.A jövő héten lesz Makón egy találkozó ha jól tudom,arról van infód?
okok köszi, ha jó a hossz akkor kell!
Na igen!Igazad lehet.De ugyebár ez minden eladó motorra igaz.Ha olcsó az a baj,ha drága az a baj.De a drága nem biztos,hogy jobb!A használt cuccban mindig van rizikó.Pl.az autómat olcsón vettem,de a vételárat már ráköltöttem,pedig nem volt rossz.De ne gondolj milliókra
Ebben az is lehet,hogy a Fazon,nem igazán hirdeti a motort és már eladná.Csak néha kiteszi a ház elé.Meg ez a hirdetés egy nem igazán népszerű oldalon.A jó üzlethez nagy szerencse és bátorság is kell (miután meggyőződtem,hogy nagy baja nem lehet-e).
Majd meglátjuk mit hoz a jövő
Szeva!
Megnéztem a motort,de így csak annyi látszik hogy jó színe van.Igazából bennem mindíg fel szokott merülni hogy új/felújított motorral,jóformán még bejáratás nélkül milyen nyomós ok kell ahhoz hogy azt egyből el kelljen adni.(köztudomású hogy egy NORMÁLIS motorfelújítás min.2-300 ezer Ft,és akkor még a felsorolt extrákról nem is beszéltünk)
Persze magyarázat mindíg van,hogy az eladó miért akar ilyen "rossz" üzletet kötni magának,és ilyen jót a kedves vevőnek.(szinte már megsajnálja az ember szerencsétlen eladót)
De az elmúlt közel húsz év alatt kikristályosodott egy nagyon kemény alapszabály:Ha úgy gondolod hogy nyertél az üzleten és jó áron vettél meg valamit,akkor téged átvertek.(pontosabban te saját magad)
Persze nem állítom hogy nincs ilyen eset,hogy jól jár az ember és azt kapta amire számított.De ez(főleg Magyarországon)százból egyszer van.
És biztos hogy pont ez az?
Persze nem akarlak lebeszélni erről(vagy másról)csak fel szeretném hívni a figyelmed hogy ez nagyon szépen hangzik(a hirdetés) de nagyon járd körül mielőtt belemész,nehogy csalódás legyen a vége.
(ezzel az FZR-rel engem is átb@sztak merthogy "ismerőstől" vettem,egy ismeretlen ezt nem csinálta volna meg velem )
Tömörkényen motorostali hétvégén. ha érdekel valakit, beszkennelem a programot.
motorrad
A Kawán tényleg jól mutat, de ott más formájú a fejidom. Szines szívócsövem nekem is van, csak nem ott.
holnap készítek képet és megmérem. Az ár 15e HUF, egyedül ezt tudom most megválaszolni
tudnál képet küldeni? meg milyen hosszú? szerintem jó lenne!
Meg hogy mi pénz lenne?