Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Fékolajat milyen gyakran kell cserélni, kell egyáltalán? És ha kell, akkor milyen fajtát érdemes bele venni?
Itt sem drága, vettem már tőlük és kihozzák házhoz bárhol az országban. De árulja már a Bárdi is, ott meg autószerelő ismerős lévén elég jó áron tudom beszerezni....

Castrol 1850Ft
http://www.formula3000.hu/shop...
Én ügy szöktam eltenni télre az Fzr 1000-emet hogy fagyálló aztán majd tavasszal olajcsere!Szerintem így célszerü!
Fagyálló van benne, csak azért kérdeztem, mert régebben valaki írta hogy úgy kell eltenni, hogy friss olajjal.
Tavasszal,mielőtt használod.Olaj+szűrő,és ha nem volt akkor fagyálló is.
majd ha elo veszed tavasszal.szerintem
Mikor érdemesebb kicserélni az olajat? Most, vagy majd csak mielőtt előveszem?
Kecskemét, Olajdepó ha jól emlékszem októberben 1600-ért vettem akció nélkül. Én meg vagyok vele elégedve.
Ilyenkor én anyám robeszával járok.
Én a Tescóban lesem hogy mikor árazzák már le azt a pár doboz Actevót (20w50)a polcon (a kutya sem viszi hónapok óta)de ott még mindig 2750/liter.
Nos télen azért írtam hogyha SZÁRAZAK az utak(de hideg van) akkor ki lehet menni az FZR-rel is,egyébként(bár a balesetem óta nem)az ETZ-t szoktam használni még hóban is,munkába járáshoz.(napi 16-18 km,bár Pumuckli napi adagjához képest ez semmi ).Bár erre felé lassan már négy éve nem láttunk havat.(Na nem mintha hiányozna)
Mivel az ETZ-ről lejárt a műszaki,mostanában a Renault-val járok mindennap.(van benne fűtés,téli gumi,és karácsony óta a motoros ruhámba is alig férek bele)
Tavasszal műszaki,de addig:
csövi srácok valaki tudja mekkora szimering kell FZR400 90' elsötelójába, és mennyi olaj?
Gépkönyv szerint is +5 Celsius felett jó a 20W40-s olaj.Én is voltam vele most hétfőn tankolni,de semmi gond nem volt vele,csak jól be kell melegíteni.
A Corában vettem Miskolcon, most valami akció volt, mert a 10w40 3100ft lett volna, ugyanez a castrol actevo. Am minuszba nemnagyon megyek vele, ott nagyon csúszik a gumi, max annyira hogy bemelegítsem.
Hol sikerült 1800-ért megkapni?(ez jó ár)
Egyébként 0'C felett nyugodtan kimehetsz a 20W-s olajjal motorozni,(ha van thermoruhád és szárazak az utak)nem lesz vele gond.Én az XS-ben -10'C -ban is használtam nem kimondottan motorkerékpárba való MOL 20w50-est,de teljesen jó volt.Könnyen indult,nem csúszott a kuplung sem.De TARTÓS téli használatra a 10w40-es való.
helyes csak márciusig ne inditsd el mert nem szereti a hideget ez az olaj +15 alat nagyon vastag
Amúgy Castrol Actevo GP-t vettem, 20W50est, ásványit. 1800 volt litere
Na, azaz, van benne rugó, csak már nagyon gyenge, sztem! Na majd akkor holnap megpróbálom belőni a kuplungot, ahogy mondtad! Kösz
Értem miről van szó,de oda egy vékony gyenge rugó kell,a robeszé sok lesz oda.A tárcsának segít visszaállni a helyére (ha esetleg kellene)nem annak a dolga a bowdent feszíteni.
Ha most egy centi holtjáték van a karnál akkor nem emel ki tejesen a kuplungod.Most hiába teszed be a rugót és húzná meg a bowdent,attól még az az egy centi akkor is hiányzik a folyamatból.
Tegyél be egy VÉKONY(gyenge) rugót ha most hiányzik,de akkor is be kell állítani a kuplungot ahogy leírtam.
Sok sikert.
üdv! eladó metzeler me z4 teljesen új 160/60-18 colos motorgumi ára 18000 ft. 0620/992-4528 ( csak a hátsó ! )
Látom,ott ábrus rajzán alul a két tárcsa közt rémlik egy kis rugó.Az csak azért van,hogy az elmozduló tárcsát(ami tolja a kuplungpálcát)visszahúzza alaphelyzetbe,mert ha a kuplungpálca hosszabb használat után mélyedést is váj az emelő tárcsába,könnyen fennakadhat,kiemelve marad a kuplung.Oda nem kell erős rugó,a robogóé lehet hogy sok lesz.
Tudom hogy robeszé, de nekem nem oda kell, ahol a robeszban van, majd csinálok egy fényképet és megmutatom hogy én milyen rugóról beszélek.
Ábrus jól írja,külön visszahúzó rugó nincs,a kosár rugói nyomják a pálcát is alaphelyzetbe.Azok a szines rugók szerintem is robogók variátoros kuplungjának a rugói.Minden szín más erejű rugót takar.Erősebb rugóval kisebb a végsebesség,de jól bírja az emelkedőt,gyöngébb rugóval nagyobb a végsebesség,de a Mátrába nem mégy fel vele.
Ez robogó kuplung rugó!
Köszi!