A segafredot meg a Lavazzat együtt említeni... a segafredo egy ihatatlan égetett vacak, kb Brando szint, szememben a legalja.. a Lavazza crema e gusto dolce-t meg belerakod egy sima bialettibe és kapsz egy finom kávét, és nem kell hozzá "gép" se. Őszintén szólva a Pellini-nél nekem az osztrák Illiy is jobban ízlik. Az ismeretségemben van aki széfgardnak hívja a segafredot és ízre a kettő valóban közel állhatat egymáshoz
A Lavazza meg a Segfredo itthon kapható fajtái mind túl vannak pörkölve, nem olyan jó egy rendes gépben. A drágább fajta Lavazza jó, de az meg olyan drága, hogy annyiért már nem azt érdemes venni.
3500-ér láttam mostanában a pirosat, tecsóban meg médiában is, ez meg 4800 volt, az még kibírható, 8 grammal 38 Ft-ra jön ki egy adag... presszóban ócó helyen 150-200, jobb helyen meg 4-500, ahhoz képest még a 10 eFt/kg-os kávéból főzve is nagyon kedvező
Feketét sosem vettem mert még a piros is elég drága. (kivéve amikor még volt 2600/kg-ért) Kettővel ezelőtt vettem Tesco Selection mittudoménmilyet (2900/kg) meglepően jó volt.
Képzeld, vettem a fekete Pellinit, és hát elég szar... a piros sokkal jobb. Csak itt épp nem volt piros, gondoltam, megveszem a drágább fajtát, és nem jött be. Alig várjuk, hogy elfogyjon, mert azé' meg lehet inni, de nem ehhez vagyunk szokva. Olyan, mintha túltárolt lenne, pedig a szav. idő 2019/10 rajta, mégis tipikusan "öreg KV" íze van. Lehet, valami spec. teszkós átbaszás, ők csinálnak ilyet mással is
Bár az sem segített neki, hogy Paljoc pörkölése után következett http://www.pallyotzcoffee.hu
Ma reggel olaj és szűrő csere a Peókán,utána megmetszettem még a visszalévő fákat,majd visszaraktam a házivízművet a kis házba. Még jó lenne délután lepermetezni,de eléggé elfáradtam ma,azt még meglátom.
Bár az sem segített neki, hogy Paljoc pörkölése után következett http://www.pallyotzcoffee.hu