Tudom, nem is akarok senkit, csak a "10% alatt is van"..... az csak nagyobb összegnél, vagy hosszabb futamidőnél igaz. (nem szabad feltétlenül hinni a reklámoknak mert félrevezetnek)
Amióta kifizettük a lakáshitelt, azóta igyekszem minél többet megtanulni a pénzügyekről. (érintőlegesen előtte is nézegettem, de azóta hobbiszinten keresem azt az apró betűs részt ahol meg akar vezetni a pénzügyi szolgáltató)
Felesleges ezeknek több pénzt adni, mit csinálnak vele? Megzavarodnak csak. Így meg kevesebbért (ami eddig is elég volt, hiszen nem haltak éhen!) Csak a valóban elhivatottak vezetnek a társaságnál. A magasabb fizetés csak bevonzaná azokat akik csak a pénzért dolgoznak, az még nem jó dolgozó! Nem igaz, H nem értik meg...
Felveszel 200e hitelt, mellé teszel még 100e-et átírással, első szervizzel, az már 300e.
Tegyük fel hogy jó esetben elviszik a bmw-t 900e-ért. Te vetted 1M-ért (aztán spórolásként megtankoltad gázolajjal) átírattad 62e-ért, kicserélted a kuplungot meg még pár méregfogat 150-200e-ért. Most jó a gép hosszabb távra is de eladod hogy vehess 5-600-ból valami szükségmegoldást 2 évre, hogy majd megint vehess egy másik bmw-t.
De biztos én vagyok a hülye. (persze lehet azon is görcsölni hogy de a törlesztő kevesebb lesz mint 40e, de akkor minek veszel motort, vagy miért nem veszel egy olcsóbbat hitel nélkül ha úgyis csak két évre kell?)
Persze, nekem sincs semmi közöm hozzá, de manapság már a szabad felhasználású THM is 10% alatt van. De egy új motor valóban sok költséggel jár, járhat.
És ha felvesz 200e szabad felhasználású személyi kölcsönt 18-20% körüli THM-mel +a másik motor kezdő költségeivel, az ugye ingyen van és nem tart 15 hónapig.
De nekem tökmindegy, nem az én pénzem.
Ha csak a 600-az osztod 40-nem az is 15 hó. És erre jön még a kamat. Szerintem megközelítené a másfél évet. Ez nem tűnik sok időnek, de pont az az idő amíg az egyik szülő (általában az anya) fizetése nagyrészt kiesik.
A hónap elején itt volt hasonló ügy,a csomagoló gépen dolgozó nők tettek panaszt egy férfi kollégájuk ellen.Érdekes az ügy mert ismerem a srácot,egy nyugodt vidám srác,ráadásul négy gyereke van,nem hinném hogy erőszakoskodott volna velük.
Amióta kifizettük a lakáshitelt, azóta igyekszem minél többet megtanulni a pénzügyekről. (érintőlegesen előtte is nézegettem, de azóta hobbiszinten keresem azt az apró betűs részt ahol meg akar vezetni a pénzügyi szolgáltató)
https://hirtv.hu/video/204764
Tegyük fel hogy jó esetben elviszik a bmw-t 900e-ért. Te vetted 1M-ért (aztán spórolásként megtankoltad gázolajjal) átírattad 62e-ért, kicserélted a kuplungot meg még pár méregfogat 150-200e-ért. Most jó a gép hosszabb távra is de eladod hogy vehess 5-600-ból valami szükségmegoldást 2 évre, hogy majd megint vehess egy másik bmw-t.
De biztos én vagyok a hülye. (persze lehet azon is görcsölni hogy de a törlesztő kevesebb lesz mint 40e, de akkor minek veszel motort, vagy miért nem veszel egy olcsóbbat hitel nélkül ha úgyis csak két évre kell?)
De nekem tökmindegy, nem az én pénzem.