Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Van ahol szívvel, és hozzáértéssel végzik a dolgukat és van ahol nem! Ennyi kis minimális különbség!!!
Itt a tatabányai Yamahánál eddig (1 év) nekem pozitívak a tapasztalataim. Bukót, ruhát, mindent ott vettem, segítőkészek voltak a srácok. Szervizről tapasztalat majd a holnapi gumicsere után.
Felhívtam a Tatabányai Yamahát ugyan ezzel a dologgal. A srác nagyon segítőkész volt,elkérte az alvázszámot és azonnal megnézte a rendszerben.Kiderült hogy szerepel a motor a rendszerben,de semmi adat nincs róla. Lekérik az importörtől az adatokat,ami 2 nap. Onnantól itt is látható lesz minden a motorról a nevem alatt. Nem probléma ha olaszból származik a motor,kicserélik ingyen ha még nem volt cserélve...csináltak már ilyet azt mondta a srác. Itt Debrecenben SZEMÉLYESEN annyit nem tudtam elérni,hogy a gépben utána nézzenek, mert szabin van a "srác" . Az ország másik végén meg telefonon mindent elintéztem 5 perc alatt....nevetséges.
Na várom a pénteki napot mit fognak itt mondani.....
A fémrészt is odaviszed, és arra rádolgozzák a sütő-szerszámot ahhoz készítik!
Ez nem olyan egyszerű, mert fémből van a nagyja, és arra van rádolgozva a gumi rész (ami tönkre megy).
Nem aktuális, egyrészt mert már cseréltem, másrészt meg nem akarom megtartani a motort hosszútávra.
Javaslom, meg kellene próbálni itthon legyártatni, úgy tudom Miskolcon is van olyan kis cég amelyik készít olajálló gumialkatrészeket-tömítéseket. Mikor ott dolgoztam kb 10 éve akkor oda mentünk ki a főnökkel, és legyártották az alkatrészt.
De ott van előttetek a kereső!
A Yamaha nem szeret nagyvonalú lenni, még akkor sem ha vállaltan típushibáról van szó. A saját példám. A Yamahának egy időben ('90-es években '00-es elején biztos) sikerült konstrukciójában és tartósságában is erősen megkérdőjelezhető minőségű szívócsonkokat tenni egy rakás modellre. Na ezek a látszólag bagatell szívócsonkok előbb vagy utóbb, de inkább előbb tönkre is mennek az összes érintett modellen. Erre a Yamaha mit csinál? Gyárt cseredarabot megfizethető áron, hogy kiszolgálja a saját hibájából keletkezett igényeket? Nem. Ami van cseredarab annak is évről évre emeli az árát. A Divire pl négy szaros szívócsonk most éppen valami 400 euro környékén van, ami egész egyszerűen röhej.
Köszi.
Most jöttem a Yahahától. Az illetékes ember szabin van,így majd csak pénteken tudnak választ adni. Felírták az alvázszámot és ennyi.
Beszéltem egy szerelővel is,60.000 ezer a szenzor + 15.000 a beszerelés. Szerintem nincs 2 óra se ennek a szarnak a kicserélése,de hát ennyit kérnek. Ha még nem volt cserélve a szenzor, akkor kötelesek ingyen kicserélni . Ha nem cserélik,akkor feljelentem őket (asszony ügyvéd)
Bár azt sem értem hogy ha már cserélve volt,akkor miért nem cserélik ingyenesen ha ez tényleg típushibája . Vagy más fajta szenzort raknak bele ? Na ennek is utána járok....
Itt van még egy kis infó a visszahívásról. Van benne alvázszám-intervallum is.
Ne tévesszen meg, hogy helyenként FZS600-nak írja az FZ6 típust. Lehet, hogy az USA-ban az injektoros Fazereket is hívják így.
http://www-odi.nhtsa.dot.gov/a...
Értem...
Olvasgattam picit a témában,gyakorlatilag ingyen cserélik mivel visszahívták ezeket a típusokat. Persze ha valaki ezt nem tudja,simán leveszik 60 ezerrel szerintem. Na holnap okosabb leszek.....
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek és köszönöm a segítséget srácok!
Fejleményekről beszámolok...
Ez meg aznelozo gazdi szamlaja, csak megkaptam a motorral egyutt.
Picit bogarásztam már a neten...
A TPS, azaz a throttle position sensor. Borzalmas fekete füstöt okádott (pedig katalizátoros a jószág), és nem volt alapjárat. Ezt kicseréltettem pénzért. 1 évvel később a Yamaha a TPS hibája miatt a következő modelleket hívta vissza garanciális cserére: YZF-R1, FJR1300, TDM900, MT-01, XV1700, XT660 és persze az FZ6. Hogy miért nem tudott egy évvel később elromlani?! Egyébként ez valami rém egyszerű potméter jellegű alkatrész, ami egyszerűen megszorul. A csere után más problémám nem volt. Úgy gondolom ez nem a konstrukció, inkább egy beszállító hibája.
Hmmm...még jó hogy lehet kapni
Neked is ezeket csinálta mint nekem ?
Ha arrol beszelunk, amit a yamaha tp szenzornak hiv, akkor az en vasamban 2 eve csereltek brutto 56eFt-ert. Ugyan lehet, hogy ez nem az elso csere volt, de a szamlan ezt latom.
Minden az ma már szinte....
De ha kiderül hogy ez a rossz benne,már különösebben nem érdekel ha nem ingyenes (persze megpróbálom) .
A lényeg hogy menjen a motor!!!
Azért a yamaha egy nagy lehúzos banda :D most ezért kapni fogok nem igazán szeretnek cserélni semmit vagy beismerni ha hibáztak ellenben a suzukival. Meg már a bmw is rajott hogy a rossz reklam is reklam.
Mindenképp megéri elmenni személyesen,mert legalább megtudom mennyi egy ilyen érzékelő és megrendelem.
Persze megpróbálom ingyen kicseréltetni,mert a Yamaha szerintem világgaranciás ha ilyen típushibáról van szó. Tehát mindegy hogy honnan van a motor,akkor is Yamaha és ha a gyártó beismerte hogy ez a szenzor szar,akkor cserélik ezekben a típusokban (gondolom).
Ha meg röhögnek,szólok Noris haveromnak
Ez a fórum tök hülye!
De nem akarok beloled hulyet csinalni hogy odaallitasz es csak nevetnek mert ok nem cserelnek semmit.
Ok köszi sokat segítettél. Debreceni vagyok és van Yamaha szerviz itt,úgyhogy holnap be is megyek hozzájuk.
Nem tudom, jo lenne egyet telefonálni. Nem is biztos hogy cserélik. Itt is kellett kicsit emelni a hangot hogy kicseréljék.
Nem tudom mennyibe kerülhet. Kizárnám hogy csak koszos, tipushibás volt. Hihetetlen nagy szerencse kel ahoz hogy csak koszos legyen. Megpróbálhatod kifújni de ahoz le kene venni, ujra beallitani.