Nehogy azt hidd hogy a bringa olcsó :)))
Idén csak 200ezer ft t költöttem rá és eddig mentem 2200-2500km t ;)
Nem spórolósan.Ez egy sima edzés nap amatőr kupa előtt. https://picasaweb.google.com/1...
Úthengerrel meg egész kellemes.
Amúgy ahogy néztem a modellpaletta nagyon specializált lett.
Olyan gépek amikkel mindent lehet sajnos nincs.
Vagyis egy........................dcati 1200-as multistrada.
Bár a tigerek sem rosszak.Az 1050-esek.
De én elvagyok a sajátommal túraügyben 17-es keréktől függetlenül.
Csak kell egy gél-es ülés.
Csak 19-es az első kereke, az még nem az igazi. A Divivel se az volt a legnagyobb bajom hogy ledaráltam az alját, vagy hogy nagy volt a tömeg, hanem a 17-es első kerék. Egyszerűen képtelenség volt vele stabilan menni szétszabdalt földúton, mert elvitte a gödör magával a kormányt. 21-es kerékkel ilyen gond jóval kevesebbszer van.
Hasonlókat én is nézegettem, de sajnos a mai motorok erősen a sportosság irányába haladnak. Nem annyira pakolható, praktikus kirándulni, mint az FZ6-os. Ha lecserélném, akkor valószínű 1,2-es banditot vennék.
FZ6 után, ezres kategóriában milyen ehhez hasonló (stílusú) gépek vannak? Gyorsak, fürgék, jó velük túrázni, nem túl szélesek mégis jól pakolhatók, sportos külsejük van, amolyan all-purpose gépek érdekelnek. Amiket néztem a jövőre való tekintettel igencsak megoszlottak. A sportosabb gépeken nem áll jól a doboz, a nagy túragépek pedig túl szélesek mindennapi városi használatra, a hosszú villások pedig nem a kedvenceim. Tudjátok, olyat keresek, mint a Fazer; szinte mindenki azt mondja rá, hogy jó gép, egységes a vélemény róla.
Amikor már sokadik napja ülsz tizenórákat a nyeregben, minden sokkal magától érthetőbbé válik.. legalábbis én ezt vettem észre. Nő a tempó és a dőlésszög is. Meg hát ugye fejben dől el.
Amúgy meg azért vettem erős motort hogy kihasználjam a benne rejlő erőt. A váltó meg azért van, hogy ez érvényesüljön is. Szeretem leforgatni 7-8ezerig a motort, valahol ott van a max teljesítménye (9 körül jön a piros tartomány). Éppen ezért is lesz nehéz döntés a csere.. egyhengeres enduróra.
Most ajánlottak érte egy Dominatort.. garanciával...és hezitálok
Hát én nem nézegetem a fogyasztást vagy motorozok vagy nem. Átlag turatempó az 120-160 igy olyan 6-6,5 a fogyasztás. De ha jön valaki akivel lehet tempozni akkor 100 km az fél tank benya
Mindenkinek megvan a maga stílusa én lendületesen motorozom inkább és nem leszek városnéző csak a környező országokba megyek lassabban ahol még nem jártam és kiváncsi vagyok a tájra, de itthon má sokmindent láttam .
Ha legközelebb a DR-Z-kel poroszkálsz 90-nek, akkor válts fel legalább 3. sebesség fokozatban. Bár így nem fogod a teljes fordulatszám tartományt kihasználni, de megspórolsz 100km-enként legalább 3 litert.
Te nem tudod milyen dühítő minden tankolásnál nagyjából kétszer annyiért tankolni mint a többieknek. Főleg amikor a végén kiszámoltam mennyivel több pénzt szórtam el mint a DRZ-s különítmény. 3,5-4 literekkel jártak néha még kevesebbel. Én meg 5,5-7 között .. mondjuk csak olyan 18-20szor kellett tankolni
Pedig a kanyargós szakaszokat leszámítva kb azonos volt a tempó. (mondjuk én nem vagyok szívbajos, ha nem sietünk sehová akkor is kihasználom teljes fordulatszám tartományt )
Tettem fel két képet, a hétvégi túra előtt készítettem a motorról, sajna csak telefonnal. Egyébként nagyon jól vizsgázott a négy nap alatt (kb. 800km, sok csomag, két személy, rossz utakon is), meg kell hogy mondjam, gondolkozóba is estem kicsit...
Idén csak 200ezer ft t költöttem rá és eddig mentem 2200-2500km t ;)
Nem spórolósan.Ez egy sima edzés nap amatőr kupa előtt.
https://picasaweb.google.com/1...