Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megnyugtatlak . Van itt a környéken egy cbr-es tag, aki a szervizek alkalmával korrekciót kér a kilométerállásra is. Patika a gép, volt vagy 3 éves amikor 13ezerről visszatekertette 2800ra az amúgy 30 valamennyit futott motort (Saját szememmel láttam!)
en azert atirattam a forgalmiba, törzskönyvbe a színcserét.
műszaki vizsgán senkit nem érdekelt, hogy fekete helyett narancssárga színűek az idomok. sőt rendőröket sem zavarta...
Én is ettől félek most nagyon. Kereskedésből meg külföldi motort biztos nem veszek. A magyar gazdik meg bizom benne, hogy nem viszik el eladás előtt visszapörgetni az órát.
Gratulálok a túrához nem kis teljesìtmény. Mennyi km lett összesen?
6000Ft egy új forgalmi. KPM-nél ránéz egy vizsgabiztos és ad egy igazolást, hogy tényleg az a szín amit kérsz a forgalmiba. TL-emmel tavasszal ezt végigjártam. Kb. 3 óra volt az egész ( bár az okmányirodában a szomszéd néni intézte a forgalmimat :) )
Megnéztem, forgalmimban egyszerűen "fekete" van írva... lehet már most is járna érte bünti. 5 éve nem igazoltattak. Ergo még soha.
Tényleg! Az hogy is van, hány % kell egyezzen a forgalmiban?
De nincs mi gyanus legyen, mert nem fogom eltitkolni, hogy sérült. (Bár hiheti, hogy több dolog történt...) Képek is vannak arról az állapotról. Csupán az lesz a ténye a dolognak, hogy nem gyári színre lett festve.
+ esetleg vizsgánál nem biztos, hogy díjazzák majd, vagy át kell íratni a forgalmiban a színét
Balek vevőnél nem. :)
Mindenki másnál gyanús!
Ha festésnél megváltoztatom a motor gyári színét (grafit - sötétkék) hátrányos lehet eladásnál? Az nyílt dolog lesz, hogy sérült, és javítva lett!
Vagy full grafitra, vagy grafit/feketére.
Program ajánló holnapra:
Somoskőújfalu, kamion parkoló 10.00
Közlekedésbiztonsági nap
Skid car-ozás
http://www.youtube.com/watch?v...
Motor szimulátor
http://www.youtube.com/watch?v...

Vetélkedők, móka, kacaj :)
Az én autóm jövő februárban lesz tíz éves, és most van benne 58000km. Azt sem hinné el senki, még jó, hogy nem akarom eladni de egy hozzá értő azért kb. meg tudja mondani, hogy reális-e az adott km , például abból, hogy mennyire van lelakva a belseje. Motornál már más a helyzet.
Jah, és minél drágább volt valami újkorában (autó) annál biztosabb hogy nem a garázsnak vették (kivéve mondjuk az igazi sportkocsik és cabriok, és egyéb réteg modellek, amiket nehéz teljesértékűen használni)
Nekem nincsenek hamis illúzióim használt gépekkel kapcsoltban

Kis benzines autó évi 15ezer km, nagyobb benzines kb 25, kis dízel 30, nagy kb 40-70. Motorból meg fajtája válogatja 6-20ezer km/év. Ha nagyon eltér ettől az adat, az gyanúra ad nálam okot; persze kivételek mindig vannak, de azok meghirdetés nélkül általában el is kelnek ismerősi körben. Ez a szomorú vagy éppen reális valóság
http://www.kepesmotor.hu/yamah... ez garantált kilométeres adatlapomon van kép is róla .
Ez nem csak magyarország...télen egy egész hálózat bukott meg a németeknél és ez az egész eu-ban szokásos dolog....
pedig.... ....3 éve eladott tgk-mat amit 380000-el vittem be a kereskedésbe rá pár hétre mér 220000-el láttam árulni...
Nem lesz könnyű, de az Öreg tiszteletére én is lemosom oszt go!
Volt példa autóból, márkakereskedésnél is ilyenre. Címlapon hozta a totalcar. Egy skoda superb volt alig 100ezerre visszatekerve majd 300ról.. és csak pár éves volt az autó, így simán elhihette valami madár

Isten hozott magyaroroszágon
Szomorú, (lenne) ha már bennük se bízhatunk/bízhatnánk.
Ne bízz meg azért a márkaszervizekben se feltétel nélkül..

Nem akarok hülyeséget mondani, de motorozz.hu-n valamelyik topicban olvastam hogy a pl fullgasnal is visszatekerték a beszámított motor óraállását, redbaronról nem is beszélve. Ez van
Volt téma ez a reális km állás és nagyon csalókás. Enyém 2006-os, Yamaha márkaszervíztől vettem és 16e km volt benne.
Faterom azt tanácsolta egy ismerősének, hogy egy körülbelüli értéket megtud, ha érdeklődik a műszaki vizsgaközpontban. Igaz, ez az adat lehet 2 éves is, de lehet tavaly csináltatta és akkor nem lehet olyan nagy különbség,... ha csak nem ment közben 5x ázsiai körútra, de az ritka. Legjobb, pedig, ha folyamatos szervízkönyvvel találkozunk.
Élmény lehetett!

A 8-10 éves énem mindig arra vágyott hogy egyszer átfordítson egy kilométer számlálót, hát leírhatatlanul boldog voltam amikor 20évesen sikerült is