Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

írtam
pü a motorozz.hu-n
De van annál hangossab a Fézeremen a "BÓDIS" 115db ha nyitott az 1 óra múlva elég zavaró de nagyon jó a hang
Sziasztok.

Egy kérdés:kik is azok a "szilikonagyúak"?
menjél napi 500-800 kmert és megtudod milyen "jó" az a szélzaj
Amúgy most biztos az emberek 90%-ának baszni fogja a csőrét, amit mondok, de én azért rakattam nyitott rendszert a motorra, hogy halljam is ahogy szépen duruzsol alattam a blokk.(és nem csak azért, hogy a szilikonagyúak megnézenek, de azért is persze)
Még ha egy Kawám lenne valami bivalyrövid dobbal, akkor én is nyomkodnám a fülembe a vattapamacsot...., de a Fazer egy rohadtul halk egy járgány, nekem még ezzel a LeoVince rendszerrel is..., de szerintem mással se lesz sokkal gyilkosabb.
Szerintem hamarabb fog leesni a térdem a hideg-huzat miatt, mint hogy megsüketüljek, de ez az én véleményem.
És ez a buziság csak azóta téma mióta volt itt róla egy cikk.
Tyűha... várjatok kicsit elkeveredtetek!
Nekem egyrészt egy AGV GP-pro van másrészt nem azt mondtam hogy megszűnik a szélzaj hanem csökkenHET és ez nagyon fontos mert erősen sisakfüggő! Én kipróbáltam behúzott nyakkal kb 40 százalékkal mérséklődött a szélzaj és mint ahogy neked is Doki nekem is kifolyik a szemem mert a sisak tolja előre a szelet a plekó belsejére így juttatva friss levegőhöz az arcodat illetve párátlanítja a plekót (ez persze csak hidegebb körülmények között) jahh és a bogarak sem találnak be annyian! A sisak állrészénél erős turbulencia van ami hátra és felfelé irányul itt megforog a levegő kétoldalt mint egy pödört bajusz és a bogár ami belekerül az rögtön a plekón landol hiába a bogárháhó...
miért fontos az, hogy amerikai ?
Kössze.. az enyém 888TNT és ahogy körbenéztem ahhoz nem is lehet kapni! ma találtam egy boltban egy "sisakzokni" nevezetű cuccot az elég univerzálisnak tűnt...

Fazer 1000 ha tudod a tiédnek a nevét vagy van egy kép róla tedd már be légyszi kiváncsi vagyok rá
szép amerikai vas.
Beauty.
Képem sajnos nincs, plusz most ki van véve, de estére tudok készíteni, ha gondolod. Az eredeti helyére kell berakni! Mind a bogárháló, mind a nyakpánt kivehető, s a Silencer Kittet kell rögzíteni helyette. DE! Nem tökéletes! Nagyon nehezen megy be, a szélei kilógnak, egy kínszenvedés volt elsőre felhelyezni! Nekem vagdosnom kellett a műanyag "tartóiból". Ráadásul, már a gyári szivacsok is kissé lötyögnek benne. Tehát összefoglalva, ha egyszer kicseréled, sosem lesz a régi!
Ez a Kit, csak 999RS modellekre van -elvileg-.
A nyakad körül egy nagyon minimális sávot hagy levegőzni, ezáltal minimalizálódik az a szél, ami bejut.
Ez függ a nyakad körméretétől is mondjuk, de tépőzáras, állítható. Én tetettem rá még egy tépőzárat, hogy kényelmesebben lehessen állítgatni szélességében.
Nekem is Marushin sityakom van! Tennél fel képet vagy leírnád hogyan kell ezt rögzíteni?

Másik.. a szél most nekem másodlagos.. "kicsit" fontosabb a szemem.. ugyanis kb 100km után annyira zavaró a bejövő szél hogy sokszor csak hunyorogva tudok nézni 200-300km után már a fejem is megfájdul és kínlódás nyitvatartani a szemem! Szóval engem nagyon érdekelne hogy teljesen lecsökkentette az alul bejövő szelet vagy vmi kevés jön be?!?! Ha igen mennyire zavaróan?

Fazer1000 !

te mennyiért vetted a Shoei-st? És szélvédelemben mit nyújt?
Nem tudom a "te" nyakpárnád olyan-e, mint Marushinhoz a Silencer Kit
Itt ni!. Én vettem egyet kicsivel több, mint 6e Ft-ért, mert óriási dolgot vártam tőle, hát nem jött be! Zaj megmaradt szinte ugyanannyi, viszont télen vagy hidegebb időkre nagyon jól jön, mert alulról a szél jelentős része kint maradt, de mondom, ettől függetlenül a szélzaj nekem ugyanakkora volt. Lehet, hogy a Shoei-é sokkal jobb, de sisakonként eltérő lehet.

Vettem maszkot is. A szélzajt inkább csak... más hangon hallottam. Már, ha lehet így fogalmazni. Nem süvített, hanem egy tompább, kicsit gyengébb erősségű zaj volt. Viszont hidegebb időkre kiváló az is. Izzadni tudsz benne, viszont a szelet nem engedi át. Lemegy a nyakad alá, be a kabátodba, így sem a bogarak nem csapódnak neked, sem a széltől nem fázik a nyakad!

Ha már bogarak... nektek is feltűnt, mintha idén SOKKKKAL több lenne? Naponta néz ki úgy a plexim, mint tavaly hetente... Sisakot is mindennap kell takarítsam, mert csupabogárhulla.
givishop@gmail.com
Sziasztok!
Annak a GIVI-s srácnak az elérhetősége kellene nekem, aki itt szokott néha beírni.
Köszi!
Hali valakit nem érdekel hátsó fékbetét, yamaha fazer 2004-eshez.
Mert rendeltem 2 helyről egyik jelezte h van a másik azt mondta h nincs, és persze mind a 2 helyről kaptam ár 5800 FT
Üdv!

Szerintem a füldugó azért lehet talán jobb, mert a nyakszivacs, vagy mi, igencsak befülleszti a nyakat vagy nem?

azok a fogyasztások, amiket a kollégák leírnak igen irigylésre méltóak.
Sajna mostanában csak keveset tudok gurulni, így ha ráülök, örülök, ha mehetek, és nem a fogyasztásra koncentrálok. Persze mostanában én is visszavettem egy kicsit a tempóból, bár inkább a trafik miatt... Baszki ezek mindenhol mérnek....
Hali Mindenkinek,

Azt tudjátok-e hogy a SHOEI gyár valszeg nem egyedül, a sisak repertoárjának darabjaihoz árul nyak szivacsot pontosan a halkítás miatt. Ezt a saját sisakkal ki is próbálhatjátok, egyszerűen nagyobb sebességnél húzzátok be a nyakatokat és halljátok is a különbséget. Én tegnap leteszteltem az én GP-promat és hatalmas a differencia. A konklúzió értelemszerű. Mellesleg egy füldugónál kicsit kényelmesebb viselet egy ilyen nyakpárna... nem?
Az XJ 600-am nekem is annyit evett Az 1000-es nem éri be! Ha 5-már boldog vagyok!
Nem nehéz az. Én is makogtam előtte, de annyira el volt állítva, egy hízott disznó tulaj miatt, hogy motorozhatatlan volt.
Módszer: Tekerd le koppanásig, aztán kezd visszaléptetni a gyári normálra. Mindent, még a rugó előfeszítést is. A Japók nem hülyék, tudják mijajó. Ez villám gyorsan megvan.
Aztán ha nem tetszik, léptess arra amerre a jobbnak sejted, de nekem bejön a gyári. Én 90 kg vagyok, és 65 kilónál nehezebb csajt nem viszek ! (Ráadásul, nagy komolyan megkérdezem a NŐT, hogy hány kiló a rugó előfeszítés miatt, és amikor felháborodik, a Batmanre célcok, amikor a csörlő kiakadt. )
Nekem egy Shark Funky sisakom van. Nem mondom, hhogy full kuss van benne, de 100-110-énél még elég jó. Azt már viszont észrevettem, ha menet közben valamit az állam alá teszek, mondjuk a bal kezem, máris kisebb a menetzaj. Azt hiszem be fogok szerezni egy ilyen maszkot vagy akármit, mert jelentősen csökkenti a sisakban a zajokat. Próbáld ki.....
Értem én, csak ugye mi pont arról beszélünk, hogy úgy védjük a hallásunkat dugóval, hogy kevesebb dB jusson a fülünkbe. Te meg még hozzáadsz az amúgy sem kevéshez, ami motorozás közben ér. Na meg ugye a "lightos háttérzene" úgysem lenne hallható, szóval azt sem hiszem, hogy 2-es hangerőn van az a zenelejátszó...
Nem bömböltetve, csak háttérnek. Én akárhova megyek, akármilyen szerkezettel mindig szól valami háttérzene. nem hupákolás cirkuszolás mint egyes kocsikba, csak light.
Nincs elég zaj, még nyomsz is bele... Nem akarok papolni, mert azt csinálsz, amit akarsz, de elég drágák a hallókészülékek...