"olaszok, spanyolok, portugálok és franciák" - jelszó: napsütötte órák száma... ezzel mi nem tudunk versenyezni. Azért olyan jók az ottani "átlagos" borok.
Német-osztrák-ból magas minőségű rajnai rizlingeket lehet inni, osztrákoknál zöld vertelinit (azt én nem szeretem, de attól jó)
Én azért képben vagyok de egyetértek.
Olasz, Francia borokból a normál asztali bor is jó.
Persze azért a magyar boroknak sem kell szégyenkezni, de azért az Auchan polcon könnyebb a lóhugyba, meg a tablettásba belenyúlni a magyarok közül.
A homoki bor más eset. Azok fanyarabbak alapból, más a karaktere, amit megértek ha valakinek nem ízlik, de azért ott is vannak jók, csak nem árt ha kevés a gyomorsavad, mert azt jól támogatja 😆
Én rohadtul nem értek a borokhoz........., de ha valamilyen hegyvidéki lőrét és egy homoki jófélét hasonlítok össze akkor valamiért az előbbiek jobbak ahogy a leszólt olaszok, spanyolok, portugálok és franciák közül a legolcsóbbak is hamarabb lecsúsznak, a német és osztrák borok sem ízlenek igaz nem a drágákat kóstoltam, de a déli borokból sem.
Kipróbáltam már - én is voltam fiatal 😁 Amúgy a csongrádi borvidék itt van, az is homoki szőlő, próbálkoznak itt is vele. Nem rossz, de se súlya, se tartalma, olyan semmilyen. Ezt tudja a szőlő...
Borverseny...
Bár eddig nem dicsekedtem vele, az apósnak kb. 25-30 oklevele van, amiket a saját boraiért kapott. Azt nem tudom, hogy a cigány szarháziak széthordták-e már a présházát, de most poénból lefényképezném neked.
erre vannak a borversenyek
az aranyérmes nem azt jelenti hogy a legjobb volt hanem pontokban mérik a tulajdonságaikat és megvan mennyi ponttól milyen érmes
persze itt is lehet picit csalni mert a kóstolási sorrenden sok minden múlik
A szarabb/jobb sok esetben szubjektív. Nem fogyasztok alkoholt, így nem tudom, de biztosan vannak mérhető tulajdonságok is.
A márkás-jelenségnek nem is olyan túl rég, volt egy érdekes vetülete, mégpedig a boltok sajátmárkás termékei. Sokan húzódoztak tőlük, pedig én is hiába mondtam sokaknak, hogy azt képzelitek, hogy a teszkó a teherkapu melletti kis házban tölti a saját márkás kenőmájast?
Aztán? Manapság egy csomó kóstolásos verseny rendeznek, és a saját márkások rendre az elején végeznek a felmérések adatai alapján.
Tehát már elindultunk azon az úton, ahol az emberek elkezdik használni az eszüket - vagy a pénztárcájuk kényszeríti erre.
(Nekem pl. a Lidl ivókefírje a tuti.)
csak egyszer próbálj ki egy jobb minőségű 1000ft alatti/körüli lédig bort onnan ahonnét mondtam
aztán lehet fikázni a homoki tablettást
ha viszel kannát sokkal olcsóbb 😉
Lehet variálni, de amikor - és nem letagadva a korábbi munkát - a márkanév már húzza a terméket, akkor, igaz egy szint alá nem behaladva, sok cigányságra módot ad.
Ok, csak azt nem tudom, hogy hogy jutottunk ide onnan, hogy a kunsági kannás bor szarabb, mint a márkás kis borászatoké... 🤔
...de nyilván a márkás jobban fogy, mert az emberk abban jobban bíznak. a nevében van: MÁÁÁÁRKÁÁÁÁS
ja és olyanról is tudok akinek van kurva sok szőlője papíron, és kurva sok termése papíron, aztán a szőlő egy nagy rakás gaztenger, csak ugye kell a terület a céljaihoz
inkább olyan van hogy vesz egy pincét tokajban meg szekszárdom meg a balaton mellett aztán ott csinál mindent is legalábbis papíron
kicsit lehet csalni de egyre bonyolultabb a rendszer
azt se hiszeik el még a népek hogy a kettespet borok szőlőből vannak pedig mind szőlőbor és szinte mind magyar, szóval ez a durrantsunk rá a zaccra már nem játszik, nagyon cukrozni se lehet a mustot mert kimutatják, olasz bor se jön már be évek óta
olyan persze lehet hogy egy jónevű pincészet felvásárol szőlőt/bort és saját néven adja el, de egy szekszárdi "neves ember" se vesz soltvadkerti terméket, hanem helyit
hozzátenném hogy a jóska bácsi és a pista bácsi kadarkája között nem lesz sok különbség még akkor se ha 3 dűlőúttal arrébb termett, maximum akkor ha valami technológiát elkúrtak
de ugye a pick is külföldről(nem emlékszem már honnét hozták) behozott nyesedékhúsból csinál(t) szalámit, vagy akár a globus is argentin marhamájból a májkrémet
szóval ilyen dolgok vannak még akkor is ha nem tudunk róla
Pedig...
Képzeld el, van két motor, egyforma, az egyiken ott a KTM felirat, a másikon meg a kínai beszállító logója (faszom tudja melyik az), és egy árban is van, mert ugye a más tájékról szállított X márkájú bor is annyi, mint a valóban ott termelt szőlőből facsarté.
Melyik fog szerinted jobban fogyni a két motorkerékpárból még akkor is, ha történetesen sokan tudják, hogy a "KTM" is Kínában készíti bizonyos fődarabjait a járgányának?
ez azért ilyen egyszerű
pl tokaji bort nem palackozhatsz kiskőrösön úgy hogy tokajiként adod el
de ez igaz a többi területre is
persze csalni lehet de nem úfy hogy van 0,3 hektár szőlőd és havi 3000 hektót adsz el onnan
Német-osztrák-ból magas minőségű rajnai rizlingeket lehet inni, osztrákoknál zöld vertelinit (azt én nem szeretem, de attól jó)