Attól függ, kit tartol "nagynevűnek" Azt, aki annyit elad, hogy már soxoros milliárdos, mindenhol ott a bora (ő nyilván lábon veszi a szőlőt) vagy azt, aki 10 ezret palackoz évente, de mindig borversenyek élmezőnyében van?
És azokkal mi van, akik megveszik a szőlőt, elszállítják és a saját területükön dolgozzák fel, saját név alatt árusítva, és részben megtévesztve a vevőket?
ez mind igaz amit leírsz
de a beltartalmi érték nem lesz attól 10x jobb mert 10x annyi a terület
szóval ha arany tartályban tárolod a bort semennyivel sem lesz jobb mint ha savállóban tartod
a talajtól más ízű lesz a bor, ez tény, de nem jobb meg rosszabb hanem más, egy marhapörkölt nem jobb és nem rosszabb mint egy pizza
amúgy felénk is van sok aranyérmes bor szóval ez a közepes minőséged megbukott
"még mindig az a gond hogy azt gondoljátok hogy pl kiskőrös-kecel-soltvadkert csak csinált bor lehet" - hát mert ez így van. Hiába áll a feje tetejére ott a legjobb borász, a talaj adottsága meg a mikroklíma nem tesz lehetővé és közepesnél jobb minőséget. Ez van, ezért ők a bevételt mennyiséggel állítják elő. Erre is szükség van, sokkal többen vesznek 500 Ft/l árú bort, mint 5000-est.
Egy Tokaji termő terület 10x annyiba kerül, mint egy keceli - és a bor is 10x annyi árú lesz. Nincs itt semmi csoda...
még mindig az a gond hogy azt gondoljátok hogy pl kiskőrös-kecel-soltvadkert csak csinált bor lehet
ha jársz kiskőrösön ugorj be a szentpéterihez vegyél egy üveg bort abból a típusból amit szeretsz, és hasonlítsd össze avval mit drágán veszel
mindezt úgy javaslom hogy ezt a szentpéteri embert különösképp nem is kedvelem mert egy fasz, ellenben a borai teljesen jók, persze nem egy túlsavazott bock de erre nem is sok embernek van szüksége
de ha mondjuk a rozét kedveled( nagyon úri bor lett ezekből az amúgy hibás borokból) akkor ajnlom a néró rozét, de azt inkább frissen mert ilyenkorra már elveszíti a könnyedségét
az hogy itt felénk 500 ezer egy hektár művelése a hegyen meg 3x ennyi miben javítja a bor minőségét?
és ismét nem kell összekeverni terméshozamban egy homoki biankát a furminttal, mert a bianka akkor is szar ha lefagy tavasszal és fele annyi van rajta mint a furminton a hegyekben
a gyerek meg azért tolja a millás pc-vel mert itt egy video vágás 20 perc a pentium 4 meg elszuttyogna vele 3 hétig
ktm meg mér régóta nincs mert kevesebb pénzért ugyanazt az élmént nyújta a yamaha
"a művelési költség magasabb, a terméshozam kevesebb. de a bor minőségét egyik sem befolyásolja" - igazából ez a kettő, ami legjobban befolyásolja a minőséget... de mivel te "sok mindent láttál" és "tudod mi kerül az üvegbe" erről nem is próbállak meggyőzni 😄
Sok pénz van az embereknél, ez igaz. Keresik is a drágább, jobb minőségű dolgokat... a kölköd is milliós PC-t használ, meg kátéjemet, nem használt Pentiumot meg Hyosung robogót - ő is beleképzelt biztos egy csomó faszságot ezekbe 😅
B+, Ini, ne legyél már Pipi...
a vöröset szokni kell, nagyon testes szerintem az emberek 95% nem inná meg, nekem se jött be mert nagyon túlzó izvilág
vidékiesen mondva egy fanyar szar csak arra jó hogy összehúzza az ember pofájában a nyálat 😁
nekem mindegy ki mit iszik
én voltam sok borászatban/töltőüzemben szerelni, sok mindent láttam
én elhiszek mindent is, mert a hit az nagyon fontos
de azt tudom mi kerül az üvegbe, még az úri helyeken is
sok pénz van a népnél és ezt el is szeretné költeni, azért vannak drága borok meg drága vuttyon tatyók is
hegyvidéken 2 dolog dobja meg a bor árát: a művelési költség magasabb, a terméshozam kevesebb. de a bor minőségét egyik sem befolyásolja, az hogy egy csomó faszságot beleképzeltetnek az emberekbe az csak egy üzleti fogás, mint az is hogy kézműves borkészítés mekkora királyság
mert ugye egyből jobb a bor attól hogy az ember kézzel szerencsétlenkedik és nyomkodja bele a dugókat óránként 50 palackba, ahol meg a gép beletol 2 ezret az meg csak szar lőre lehet 😂, ahol meg ettől még többet az csak szigorúan tablettás bor
amúgy a pálinkafőzés is ugyanez, a kisüsti a király: szarrá feketedett rézüst az igazi, jól leégetve a szar illós cefrét, teli van metil alkohollal mert ugye nam dobjuk ki az elejét mert drága
de ha már van egy többlépcsős saválló főző cucc, az csak szar lehet hiszen nem kisüsti 😆
A kettő között az a különbség hogy Aki a két literes pet palackosat veszi,tudja mit vesz,de a magadfajta csak azt hiszi hogy tudja mit vesz,illetve szeretné azt hinni.
Na, azokat a házi pancsokat meg PET-es 2 litereseket pont nektek gyártják 😅 Én inkább hagyom magam átbaxatni a jó drágával, nem hőbörgök miatta, jobb a békesség! 😁
Most névnapomra egy ilyennel qrtak át: "Balassa Édes Szamorodni 2018 (0,25 liter)" meg is semmisítem ebéd után!
hát nem tudom(gondolkodós) Most volt alkalmam inni ebből a "minőségi" boch" borból. Na nem azért mert nagyon szerettem volna, hanem így hozta a sors(kezeit széttáró)
Hát a lábam sem mosogatnám vele 😅
Ellenben a haver amit csinál az egész iható(meghajlós)
abban is ugyanaz a moslék bor van mint bármelyik pet pakackosban
egy borosüveg+ cimke+ dugó legalább 250ft a töltési folyamat is van kb 50
ha a bolt 1000ért adja nem ad többet 800 forintnál leszállítva a multi meg még ennyit sem
szóval marad 500 forint a borra a szállításra
felénk a jobb minőségű lédig bor 600 forinttól kezdődik literje, de akkor te viszed a kannát
akkor gondolhatod milyen lé lehet abban a messziről szállított borban
de a beltartalmi érték nem lesz attól 10x jobb mert 10x annyi a terület
szóval ha arany tartályban tárolod a bort semennyivel sem lesz jobb mint ha savállóban tartod
a talajtól más ízű lesz a bor, ez tény, de nem jobb meg rosszabb hanem más, egy marhapörkölt nem jobb és nem rosszabb mint egy pizza
amúgy felénk is van sok aranyérmes bor szóval ez a közepes minőséged megbukott
Egy Tokaji termő terület 10x annyiba kerül, mint egy keceli - és a bor is 10x annyi árú lesz. Nincs itt semmi csoda...
ha jársz kiskőrösön ugorj be a szentpéterihez vegyél egy üveg bort abból a típusból amit szeretsz, és hasonlítsd össze avval mit drágán veszel
mindezt úgy javaslom hogy ezt a szentpéteri embert különösképp nem is kedvelem mert egy fasz, ellenben a borai teljesen jók, persze nem egy túlsavazott bock de erre nem is sok embernek van szüksége
de ha mondjuk a rozét kedveled( nagyon úri bor lett ezekből az amúgy hibás borokból) akkor ajnlom a néró rozét, de azt inkább frissen mert ilyenkorra már elveszíti a könnyedségét
az hogy itt felénk 500 ezer egy hektár művelése a hegyen meg 3x ennyi miben javítja a bor minőségét?
és ismét nem kell összekeverni terméshozamban egy homoki biankát a furminttal, mert a bianka akkor is szar ha lefagy tavasszal és fele annyi van rajta mint a furminton a hegyekben
a gyerek meg azért tolja a millás pc-vel mert itt egy video vágás 20 perc a pentium 4 meg elszuttyogna vele 3 hétig
ktm meg mér régóta nincs mert kevesebb pénzért ugyanazt az élmént nyújta a yamaha
Sok pénz van az embereknél, ez igaz. Keresik is a drágább, jobb minőségű dolgokat... a kölköd is milliós PC-t használ, meg kátéjemet, nem használt Pentiumot meg Hyosung robogót - ő is beleképzelt biztos egy csomó faszságot ezekbe 😅
B+, Ini, ne legyél már Pipi...
vidékiesen mondva egy fanyar szar csak arra jó hogy összehúzza az ember pofájában a nyálat 😁
én voltam sok borászatban/töltőüzemben szerelni, sok mindent láttam
én elhiszek mindent is, mert a hit az nagyon fontos
de azt tudom mi kerül az üvegbe, még az úri helyeken is
sok pénz van a népnél és ezt el is szeretné költeni, azért vannak drága borok meg drága vuttyon tatyók is
hegyvidéken 2 dolog dobja meg a bor árát: a művelési költség magasabb, a terméshozam kevesebb. de a bor minőségét egyik sem befolyásolja, az hogy egy csomó faszságot beleképzeltetnek az emberekbe az csak egy üzleti fogás, mint az is hogy kézműves borkészítés mekkora királyság
mert ugye egyből jobb a bor attól hogy az ember kézzel szerencsétlenkedik és nyomkodja bele a dugókat óránként 50 palackba, ahol meg a gép beletol 2 ezret az meg csak szar lőre lehet 😂, ahol meg ettől még többet az csak szigorúan tablettás bor
amúgy a pálinkafőzés is ugyanez, a kisüsti a király: szarrá feketedett rézüst az igazi, jól leégetve a szar illós cefrét, teli van metil alkohollal mert ugye nam dobjuk ki az elejét mert drága
de ha már van egy többlépcsős saválló főző cucc, az csak szar lehet hiszen nem kisüsti 😆
Most névnapomra egy ilyennel qrtak át: "Balassa Édes Szamorodni 2018 (0,25 liter)" meg is semmisítem ebéd után!
Hát a lábam sem mosogatnám vele 😅
Ellenben a haver amit csinál az egész iható(meghajlós)
egy borosüveg+ cimke+ dugó legalább 250ft a töltési folyamat is van kb 50
ha a bolt 1000ért adja nem ad többet 800 forintnál leszállítva a multi meg még ennyit sem
szóval marad 500 forint a borra a szállításra
felénk a jobb minőségű lédig bor 600 forinttól kezdődik literje, de akkor te viszed a kannát
akkor gondolhatod milyen lé lehet abban a messziről szállított borban