nem emlexem ki volt az a kedves märkatars aki segitet volna cserelni telo szar szimeringet :( mert januar 2ig itthon leszek, es ha meg äll az ajanlat nekiälnek :) söt egy vizpumpät is felujitanek :) de nem talalok sehva felujito keszlet :(
Szia, nekem is ez volt a baj, 67-68C°-nál nem ment feljebb. Vettem bele egy R-es termosztátot házzal amiben gyárilag már benne van a hőmérséklet jeladó + van rajta egy "baypass" cső is amit direktbe kötöttem a vízpumpa előtt a visszatérő ággal(az R-en a vízpumpán van az összekötő cső). Így van kellő belső keringése a víznek. Ezzel sikerült elérnem, hogy viszonylag gyorsan felmelegszik a víz és beáll 83-84C°-ra.
bal oldalt a hűtő alján van valamilyen érzékelő gondolom arra gondolsz?!Csak mikor melegvan akkor 75 C-os a víz de télen vagyis nagyon hidegben 60 fölé nem nagyon vagy max 65 fokot mutat
Mielőtt megvetted lehet, hogy meg kellett volna mérni. Ha neked is a hűtőben van a szenzor,(bal oldalt alul) akkor zárt vagy részben nyitott termosztátnál a motor lehet, hogy elég meleg, csak a hűtőben lévő kihűlt vizet méri. Így azt hiszed hideg a víz, pedig a termosztát csak a dolgát végzi. Tapintóérzékelős hőmérővel meg lehet mérni szétszedés nélkül is.
Igen, én úgy olvastam valahol, hogy S-nél is vmelyik évjárat után már javították és oda rakták gyárilag. De lehet, hogy tévedek. R-en ott van alapból. Szerintem érdemes megcsinálni, mert akkor legalább a motor hőfokát méri nem a hűtőét.
Mindenkinek termosztát hibája van nekem is ugyan ez a baj nem melegszik
Hallotatok arrol a verzioról h a termosztárba rakják a vizhőfokméröt mi a véleményetek rola? érdemes megcsinálni?
Szerelni nem akarsz, vagy termosztátot venni? Ha kiveszed, és nyitva van akkor szar. Ha zárva, fazék víz a gázra, termosztát bele. Méred a vizet. 85C. Ha korábban nyit, szar. Termosztáthibát a legkönnyebb letesztelni.
Tartály elején alul van két vonal, azok között kell lennie a víznek. Kevés víz csak akkor nem melegszik, ha a motor mellett van kannában. Kevés víz inkább megforr mert levegős a rendszer, ergó vízpumpa nem forgatja a vizet.
A hűtővíz kiegyenlítő tartályában honnan tudom hogy mennyi víz kell vagy hogy meddig van?Lehet hogy kevés van benne és azért lehet gáz a termosztáttal vagy hogy nem melegszik rendesen a vizem?Vagy tuti hogy a termom a szar?!
Mennyire ferde?
Hallotatok arrol a verzioról h a termosztárba rakják a vizhőfokméröt mi a véleményetek rola? érdemes megcsinálni?