Sajnos így van. Én viszont a testi épségére szarok utána az ilyeneknek... Persze, a nagyja ilyen ember kellően gerinctelen hozzá, hogy ne hagyja ott az elérhetőségét, ahol kárt okozott, de volt már, ahol előkerült a jómadár...
Azok az Olaszok.
A hárító is az enyém és nem kozkincs. Nem azért dobálom bele a pénzt, hogy más szétcsapja meg karistolja. Parkolóba 2 helyet foglalok és keresztbe állok. Miért ?
Mert így max ugatnak, lecsulázzák, de legalább az ajtót nem tudja nekivágni az irigy barma
Annyiban azét igazat lehet neki adni, hogy a másik tulajdona szent és sérthetetlen. 1x megesett, hogy kicsit bátrabban nyomultam be és elvittem egy pillantót. Ellenben megálltam és nyitottam a nyerget a betétlapért. Semmibe nem telt volna lelépni...
Mondam is az óbégató pacáknak, hogy szépen nyugodjon le, mert a végén szájbakapom a protival és hunyoroghat, hogy leolvassa a tatyóba rakott rendszámot
Azóta inkább szembesáv, villamos sin, egyebek.
Egyébként egyre tobben adnak utat, persze van még direkt faszkodó , de elég sokan utat nyitnak, ha van rá mód. Megmorgatod a gépet jóelore és már mennek is
A kavics nem fog váratlanul elém hajtani. A vizes út sem fog semmi ELŐRE NEM LÁTHATÓ hirtelen manőverre kényszeríteni. Ellentétben az említett szituációkkal.
A meteor ellen nem tudok védekezni, de ez nem érv az ellen, hogy olyan dolgok ellen se védekezzek, amik ellen könnyen megtehetném. Ennyi erővel mindenki motorozzon nyugodtan strandpapucsban, pólóban és rövidnadrágban, mert úgyis a fejemre eshet egy meteor.
Biztos hogy motorra szulettel? Mi van akkor ha egy meteor a fejedre esik? Nem birom ezeket az erveleseket. Mivan ha kavicsos az ut mi van ha vizes mi van ha mi van ha
Ha képes vagy kis helyre parkolni, akkor a lökhárítóra nincs szükség. Ha béna vagy, akkor kell a lökhárító.
És igen, szakadjon meg az összes olyan beképzelt vadbarom, aki lezúzza más lökhárítóját parkoláskor. Hogy úgy néz ki a legtöbb itthoni autó, mintha a ganédombról jött volna.
Megnézheted a franciák és olaszok járgányait, tényleg remek hogy egy ganédombnak néznek ki. Nekem sokkal szimpatikusabbak a német járgányok, amik 10 évesen sem úgy néznek ki, mintha háborúban jártak volna.
Nem dísztárgy, de ne a másik döntse el, összebarmolja-e a lökhárítóm avagy sem. Görénység a javából.
Igen, áll a másik is, a fazon meg látja, hogy legalább 80cm hely van a szomszéd sávig, és a beállt másik sávba vagy "beszúrja" az orrát, vagy az életbe nem fog bejutni. És már húzza is rád a kormányt, pedig nincs hely a másik sávban.
Ez nem elméleti szintű okoskodás, hanem gyakorlatban, saját szemmel nem egy esetben megtapasztalt forgalmi szituáció.
Kösz, nem kockáztatom meg ezután sem.
Akkor biztos az is ördögtől való ahogy képes vagyok kocsival parkolni ha kevés a hely.. mert ugye a lökhárító se lökhárító, hanem karcmentesen tartandó dísztárgy?
De néha úgy tűnik számomra hogy itthon az emberekben valami alapvetően el van romolva, mert nemhogy a lökhárítót de a sima közlekedőedény járműveiket is hajlamosak dísztárgyként kezelni..Érdekes módon a franciák vagy az olaszok sokkal lazábban és élhetőbben állnak a kérdéshez.
Mégis mit fog csinálni az autóval? Teret ugrik? Amikor áll a kocsisor (egy irányba két sávon) és én megyek a két sáv közötti felezőn, akkor ott nem fog senki sehová menni, mert ahogy az egyik sáv áll úgy áll a másik. Persze ha látja az ember előre hogy valamelyik álló/araszoló sorban szakadás/hézag van a kocsik között, ott óvatosabb lesz, mert ott lehet sávváltóra számítani.
De már kezd nagyon idegesíteni az elméleti szintű okoskodásod..mert az világosan látszik hogy gyakorlati tapasztalatod az a nullához közelít. Talán húzz le pár tízezer kilométert a nyeregben, és utána próbálj meg meggyőzni az igazadról..
Hát igen. Nálam ez az emberi jóérzés része, hogy vigyázok a más autójára is, ahogy másoktól is elvárom, hogy amennyire lehetséges, tartsák tiszteletben az én autómat/motoromat is.
Persze, tudom, nagy ívben tojik erre nagyon sok ember, de nem fogok lesüllyedni a szintjükre. Szerencsére a törvény is védi a magántulajdont.
Egyetlen óriási logikai hiba van az érvelésedben. Ha én pontosan ismerve a gépem méreteit, kis sebességkülönbséggel megérkezek két autó közé, ahol kb. éppen elférek, eddig jó, de mi van akkor, ha az egyik autós hirtelen megálmodja, hogy ő most mégis inkább a másik sávba szeretne menni, vagy megfordulna, és rádhúzza a kormányt körülnézés nélkül, mégis mit csinálsz egy kicentizett szituációba? Mégis mennyi időd van kicentizett helyzetből, mire fellök vagy odapaszíroz a másik autó oldalához? 0,1s? De ha lenne időd se lenne innen hova menekülni. Esetleg megnyomod a dudát, és reménykedsz, hogy így a 2*1s reakcióidő alatt ne lapítson szét teljesen.
Inkább ezzel értek egyet, furakodtam eleget, de már meguntam no meg van némi tapasztalat is, saját és mások kárát is láttam, amíg áll a sor előremegyek ha van hely (akkor, hogy véletlenül sem érek semmihez sem hozzá!), de amint megindul a sor akkor besorolva akár lépésben is inkább velük haladok és itt nem csak a szabálykövetésről van szó.
A saját cuccait mindenki úgy barmolja szét, karcolja össze, ahogy jólesik neki, de az enyémet tartsa tiszteletben, amiért én dolgoztam meg.
A hárító is az enyém és nem kozkincs. Nem azért dobálom bele a pénzt, hogy más szétcsapja meg karistolja. Parkolóba 2 helyet foglalok és keresztbe állok. Miért ?
Mert így max ugatnak, lecsulázzák, de legalább az ajtót nem tudja nekivágni az irigy barma
Mondam is az óbégató pacáknak, hogy szépen nyugodjon le, mert a végén szájbakapom a protival és hunyoroghat, hogy leolvassa a tatyóba rakott rendszámot
Azóta inkább szembesáv, villamos sin, egyebek.
Egyébként egyre tobben adnak utat, persze van még direkt faszkodó , de elég sokan utat nyitnak, ha van rá mód. Megmorgatod a gépet jóelore és már mennek is
A meteor ellen nem tudok védekezni, de ez nem érv az ellen, hogy olyan dolgok ellen se védekezzek, amik ellen könnyen megtehetném. Ennyi erővel mindenki motorozzon nyugodtan strandpapucsban, pólóban és rövidnadrágban, mert úgyis a fejemre eshet egy meteor.
Nekem még a karbis 650-van.
És igen, szakadjon meg az összes olyan beképzelt vadbarom, aki lezúzza más lökhárítóját parkoláskor. Hogy úgy néz ki a legtöbb itthoni autó, mintha a ganédombról jött volna.
Megnézheted a franciák és olaszok járgányait, tényleg remek hogy egy ganédombnak néznek ki. Nekem sokkal szimpatikusabbak a német járgányok, amik 10 évesen sem úgy néznek ki, mintha háborúban jártak volna.
Nem dísztárgy, de ne a másik döntse el, összebarmolja-e a lökhárítóm avagy sem. Görénység a javából.
Ez nem elméleti szintű okoskodás, hanem gyakorlatban, saját szemmel nem egy esetben megtapasztalt forgalmi szituáció.
Kösz, nem kockáztatom meg ezután sem.
De néha úgy tűnik számomra hogy itthon az emberekben valami alapvetően el van romolva, mert nemhogy a lökhárítót de a sima közlekedőedény járműveiket is hajlamosak dísztárgyként kezelni..Érdekes módon a franciák vagy az olaszok sokkal lazábban és élhetőbben állnak a kérdéshez.
De már kezd nagyon idegesíteni az elméleti szintű okoskodásod..mert az világosan látszik hogy gyakorlati tapasztalatod az a nullához közelít. Talán húzz le pár tízezer kilométert a nyeregben, és utána próbálj meg meggyőzni az igazadról..
Persze, tudom, nagy ívben tojik erre nagyon sok ember, de nem fogok lesüllyedni a szintjükre. Szerencsére a törvény is védi a magántulajdont.