Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tehát gyors szétborítás,feltöltés,majd össze,gyujtás nélkül megpörgetés és remény hal megy ujra?
Öcsém míg taxizott eccer a keletinél egy nő megkérte, hogy segítsen mert nem indul a kispolák.....neki sem forgott meg a motor és tolásra is csúszott a kerék....utána kérdezte, hogy mi volt előtte és a nő mondta, hogy a férje meghagyta neki, hogy töltse fel olajjal mert kevés....háááát feltöltötte...nyakig.
Jah, azt olyan lenne mint aki taknyos, orrán száján folyik majd az olaj
Ne nyúkálj a zsebembe ennyi olajat nem tok megvenni.
Ontsd fel a betoltonyilasig olajjal es biztos hamar eler oda a nyomas ahova kell
Szűrőt mindenképp újat teszek fel feltöltve nyakig olajjal.
Elvileg nem ejt vissza mindent ha csak a szűrőt is le nem cseréled, de azért a marad ott annyi olaj addig, hogy ebből ne legyen gondod.
Hát ha nincs benne olaj fel szívja rögtön?
Nem hinném, hogy gond lenne no meg mi a bánattal csinálnál olajnyomást az indítás előtt?
Ebben a sorrendben
Nem lesz gond vagy ne cseréljem?
Szerintem nem
Hosszú és szövevényes.
Amúgy vízpumpa.
Csak kapcsolt áru.
Miben kell cserelj pumpat ?
Ha 4-5 óra alatt kicserélem az olajpumpát összerakom beröffentem csak nem lesz túl sok gond.
Egy ilyen multi eszköz nagyon jó lenne!
Szerintem is sokat segit a motor élettartam megtartásán!
Viszont sokszor figyelmen kívül hagyják! Pláne , hogy szetszedik és ha napokig össze se rakják akkor az a kevéske olaj is kiszivarog mindenhonnan. Utána persze simán feltoltik olajjal, és a csapágyak leragadva forognak indítás közben. ..
Ezért írtam, hogy egy komplex mérőegység kéne, de ha csak egyféle van már az is több mint annak hiánya.....
Ez így lenne korrekt....főleg nagyobb járműveknél, de ilyesmit igen ritkán láttam még műhelyekben is nemhogy házi megoldásnál......tény, hogy kéne...
Namost akkor egy olajpumpa cserénél fel kell ujra tölteni a teljes rendszert?
én úgy tudom, hogy az olajnyomás nem egyenlő a jó kenéssel, jó olajnyomás csak annyit jelent hogy dolgozik a szivattyú, lehet hogy az olaj nem megy át az olajozó furatokon így nem jut el a szükséges helyekre.
Bocs hogy belebeszélek , mi ezt csatoljuk minden motor mellé:
Autószerelőknek való
tsanyi, látod már félúton van a projekted
Legyártom. :)
De ehhez már PIC vagy AVR vagy valami uC kellene. ;) + program. :)

A régi motoromon egy ilyen AVR-es cucc volt, de azt nem én csináltam. (volt munkatársam gyártotta anno 2005-ben 5e-ért)