Öcsém míg taxizott eccer a keletinél egy nő megkérte, hogy segítsen mert nem indul a kispolák.....neki sem forgott meg a motor és tolásra is csúszott a kerék....utána kérdezte, hogy mi volt előtte és a nő mondta, hogy a férje meghagyta neki, hogy töltse fel olajjal mert kevés....háááát feltöltötte...nyakig.
Szerintem is sokat segit a motor élettartam megtartásán!
Viszont sokszor figyelmen kívül hagyják! Pláne , hogy szetszedik és ha napokig össze se rakják akkor az a kevéske olaj is kiszivarog mindenhonnan. Utána persze simán feltoltik olajjal, és a csapágyak leragadva forognak indítás közben. ..
én úgy tudom, hogy az olajnyomás nem egyenlő a jó kenéssel, jó olajnyomás csak annyit jelent hogy dolgozik a szivattyú, lehet hogy az olaj nem megy át az olajozó furatokon így nem jut el a szükséges helyekre.
Amúgy vízpumpa.
Csak kapcsolt áru.
Viszont sokszor figyelmen kívül hagyják! Pláne , hogy szetszedik és ha napokig össze se rakják akkor az a kevéske olaj is kiszivarog mindenhonnan. Utána persze simán feltoltik olajjal, és a csapágyak leragadva forognak indítás közben. ..
Autószerelőknek való
De ehhez már PIC vagy AVR vagy valami uC kellene. ;) + program. :)
A régi motoromon egy ilyen AVR-es cucc volt, de azt nem én csináltam. (volt munkatársam gyártotta anno 2005-ben 5e-ért)