Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

csak akkor állhatsz a járdára, ha azt kifejezetten engedélyezi a tábla. (P betű alatt kiegészítő tábla mutatja, h milyen formációban teheted meg.)
Ha jól emlékszem a megállni és parkolni tilos az csak az úttestre érvényes a járdára nem.Ha meg külön nincs tiltva a járdán akkor szabad parkolni.De javítsatok ki ha tévedek.
parkolás: teljesen világos a szabály, csak ott szabad megállni járdán (akár félkerékkel), ahol azt tábla kifejezetten engedélyezi. A tiltás hiánya nem engedély. Tehát ha semmilyen tábla nincs (megállni tilos se), akkor _nem_ szabad a járdára állni. Autóval szvsz egyértelmű. Én be is tartom. Motorra ugyanez érvényes, DE ahogy a közlekedésben, úgy a járdán se veszik járműszámba a motort szerintem, szóval az csak egy tárgy. Ahogy egy hűtőszekrényes dobozt letehetsz a járdán, és nem lesz rajta parkolócédula, úgy egy motort is odatámaszthatasz, és senkinek se fog szemet szúrni. "Az csak egy motor". Mondjuk én próbálok úgy állni, h ne zavarjam a gyalogosokat, tehát a kis hangyák vonulási útján kívül. Ahová amúgyse mennének, pl jelzőtábla vagy fa mögé, stb. (Akkor legalább láncolni is tudok). Aki úgy áll, h tényleg zavarja a gyalogokat, az megérdemli a büntit. A múltkor vagy 5 percig kerestem olyan helyet, h babakocsival is el lehessen férni (hegedűs gy szűk járda). Én sose vennék parkolójegyet motorra.
Ja és vadászpeti hol lehet ilyen faxa szobát szerezni?
Nekem is kell
Olajra visszatérve meg nekem Castrol van benne és a 6000km/1 litert ugy ette meg h voltam pályán is (Kakucs). meg párszor picit hajtva volt.
Viszont még1x Castrolt nem veszek bele, mindenki a Motulra esküszik. Ja és igen a 650-re gondoltam a 2.3 és 2.7 literrel.
Pontosan. Nekem pont tavaly náron vala hasonló esetem (autóval).
minden teljesült kivéve az 1.-es pontot. a végeredmény kerékbilincs lett. Hiába hagysz helyet, meg tengelyterhelés meg f...szom HA NINCS TÁBLA B...HATOD. A moci meg más tészta.
olyan helyen melózom h kilátok a járdára és mostanában szoktam látni 1 nagytestű robit a járdán parkolni és nem piszkákják se ma jardok sem a közteresek (mindkettő előfordul rendszeresen a környéken).
Huha bocs h hosszú lettem
Ez így van, csak az első pont hiánya miatt gyakran megbukik a mutatvány.
Hát nemtom, én nem hagynám ott sehol a mocit. De parkolójegyet felesleges venni, mert nem tud megbüntetni. Viszont a közterületes az igen, ha rossz helyen állsz.
köszi szépen.
A járdára-részben részben vagy teljes terjedelemben-fel szabad állni,ha a következő feltételek mindegyikének eleget tud tenni:
-a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
-a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
-a járdán a gyalaogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabdon marad,
-a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.

Ezt elég könyű betartani motorral.
valamelyik topikban láttam egy rendőr srác is van tőle megkérdezem ha megtalálom.
Hú nincs 5 hónapja hogy vizsgáztam újra kreszből de nem jut eszembe asszem ha van hely 1,5 méter a járdán akkor nem köthetnek bele de mérget nem vennék rá.
ez igaz de munkaidőben szívesen várnak az emberre vagy párnap mulva küldenek egy szívhezszóló levelet.
Ők nem hordanak mikulás csomit meg celluxot így tényleg nem tudnak cédulázni.
a rend őreinek sem ?
Az nem árt de azt is leszedhetig.én a járdán parkolást javasolnám abba nem köthetnek bele.És nem kell fizetni.
most akkor kinek mi a javaslata ? legyen nálam mindig vastag cellux ?
A mikulás csomag öntapadós.
Mindkettőre, mivel a büntető papírt sem tudja elhelyezni úgy az őr, hogy biztosan rajta maradjon ezért nem is szoktak tenni rá.
mármint mire ? arra, hogy vettél cédulát vagy hogy ott hagyod a motoron ?
Már a parkolócédula felrakása vagy a motor fizetős parkolóban való elhelyezésére?
Szerintem erre még nem volt példa.
Ez nem hü.lye hanem fogós,ravasz kérdés.
sziasztok !
lehet, hogy hülye kérdést teszek fel. Ti a motoron hova rakjátok a parkolócédulát ?
szia! :)

összességében semmi bajom nincs a motorral, nem is forgatom ész nélkül és az a két liter is 1 decinként jött össze a 4000 km alatt, mert folyamatosan figyeltem a szintet. már többen mondták, hogy rossz olajat használok (0w-5, de nem akarok nagy hülyeséget mondani), s talán ez lehet a baj, úgyhogy most le fogom cserélni, csak még azt nem tudom, hogy melyikre. :) amúgy még most is eladó, sajnos a válság hozzám is begyűrűzött, és kéne a pénz nagyon. de attól még vigyázok rá és karban is tartom, ma este érkezik meg az új láncszett.