Én is járok Lepencére,Visegrádra,Mátrába csapatni,bár ez a megtett kilóméterek 30%-a max,mert Pestről ki is kell érni odáig meg Békésre is hazajárok néha a géppel.Ennek ellenére én nem tapasztaltam jelentős olajfogyást,persze kellett rátölteni,de max fél litert,és legalább 2 decit elfolyatott egyszer.
A 8 liter 650nek elég soknak hangzik,nekem 6-7 között szokott enni az 1000 normál használatkor (5-6000nél elváltás, tartós 130-140 körül),csapatáskor ennél biztos többet eszikt,de azt még nem számoltam,mennyit.
Nyugi,nekem is volt már olyan hogy 6000 km.-en majd egy liter olajat megevett de üveghangon jártam vele elég sokat igaz az enyémbe már 40000 felett van a km.
A 650-nél ha csak az ablakban nincs az kb 4-5dl lehet. Azonkívül, ha az előző tulaj rosszabb olajat tett bele akkor az is okozhatja. Cseréld normálisra és utána nézd meg.
Azért is bosszant a dolog,mert ez is egy jó állapotú gép(eddig legalábbis igy gondoltam ) kevés km-el (24e).
Igaz ,hogy olajcsere előtt vagyok, pont ezért is néztem meg tök véletlenül az olajszintet,és meglepett amit láttam (vagyis nem láttam már az olajat az ablakon).
Jelenlegi anyagi helyzetemben ez most szarul esne, ha még a motoromat is fel kéne újitani-főleg ennyi km után(24e).
Nekem ~8 l-t fogyasztott utcán, ha csavargattam neki rendesen, pályán meg ~10 lityó. Most az RSV-m is ennyit iszik... Nem igen túrázgattam egyikkel sem.
Húzosabb haladásnál simán elképzelhető az 1l/6000 Km. Főleg ha soat volt a fordulat 7-8000 fölött. A V 2 -esek fordulaton csipegetik az olajat és az sem mindegy , hogy milyen olaj van-volt benne. A vékonyabb olajokat simán eszik nagy fordulaton
Nem feltétlenül csöpög el, mi járkálunk szerpentinezni is(csöves pályázás) és ott szinte mindenkinek aki húzza valamennyire csipegeti az olajat. 6000-nél ugye illik cserélni az olajat és volt olyan eset is, hogy egy srác nem cserélte le több mint 10000-ig és nemhogy ette hanem a légszúrőházba is felnyomta. A gép egyébként nagyon jó állapotú volt mindössze 14000km-el a vásárláskor. Csak utána nem cserélte. Amikor lecseréltem neki utána azt mondta megszünt a fogyasztás és nem is nyomta fel az olajat. Ha valaki gyorsan jár és sokat motorfékez nagy fordulaton akkor ez előfordulhat. Nekem az ezres ha 577 és pálya volt benne akkor 6000 alatt lement alsó nívóra ami majdnem 1 liter. Ha csak túra akkor nem fogyott.
Apám '77-es 105ös Skodája,amit én használok (teljesen felújítva,élményautó ) nem sokkal eszik többet olajból!
Tudom,más blokk,de nekem az 1000 egy szervízperiódus alatt pár deci olajat fogyasztott el,de ennek a felét egy tömítési probléma miatt elfolyatta maga alá,szóval az 1L/6000 az elég durván hangzik.Nem csöpög el az olajad valahol,ahol nem veszed észre?
Az jónak tűnik, de igazándiból nem is a fogyasztásával lenne a fő gond. Az úgy is csak vasárnapi autó lenne, nem boltba járnék vele. A garázs a nagyobb problémám, az udvaron mégsem tárolnék egy velem közel egykoru autót, az már nagyobb tiszteletet és törődést érdemel. Tavasszal viszont ház átalakítás és ha tudok valami esztétikus és jó megoldást csinálok plusz garázst és egy fasza műhelyt, mert már az is nagyon hiányzik és amikor a kedvesem nézi a Születet feleségeket lemennék és alkotnék valami, vagy csak simogatnám a mustangot vagy az Sv. Vagy csak Flexelné
Az nagyon állat! Esetleg gázosra alakítva nem annyira gáz az ár. Volt több gázos autóm, többnyire tgk. Semmi gond nem volt velük és ma már van hivatalosan földgázos is aminek az ára 40huf körül mozog mert 1 m3 gáz felel meg 1 liter benyának.
Sajna , igazad lesz, van.
Pedig nagyon fenem a fogam már egy V8 5200 cm3 Mustangra. Persze autómata váltóval és olyan hangal, hogy a szőr felál a hátamon.
Milyen hosszú a gyári SV1000 kormányteló a telószárral együtt ha a telószár full ki van tolva egy oldalra és ha a telószár pont középen van a gátlóban?
A barátomnak 650-ese van 2004-es. Az övé egyszer 4,5 ből megált de ovatosan motoroztunk és hosszú távon, max 120. Gondolom e körül lehet az alja, hogy mennyit lehetne megetetni vele azt nemtudom, mert halvérű a cimborám.
Bár a mostani benzin árak mellett már nem is értem kit foglalkoztat a fogyasztás .
Ha továbbra is így fog zuhanni az ára elgondolkodom valami nagy cm3 autóban, eddig úgy is csak a fogyasztásuk volt a visszatartó erő( számomra)
A legjobb amit hosszú túrán láttam másnál, 3.9 és 100-130 volt a tempó(én is nehezen hittem), az enyém 6 körül de az még 99'-es volt, az újabbak 5 körül normál tempónál.
Tiszteletem!
Az Sv tulajokhoz lenne 1 kérdésem!
Valaki ÖSZINTÉN le tudná irni hogy mennyit eszik egy 650es masina? Annyi mindent hallottam már hogy nemtom kinek higgyek.... . Ugyhogy Tudom hogy annyit eszik amennyire hajtom, de mégis mondjuk 1 hajtós meg egy normális közlekedős fogyasztásra lennék kiváncsi!
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
ÜDV
A 8 liter 650nek elég soknak hangzik,nekem 6-7 között szokott enni az 1000 normál használatkor (5-6000nél elváltás, tartós 130-140 körül),csapatáskor ennél biztos többet eszikt,de azt még nem számoltam,mennyit.
Igaz ,hogy olajcsere előtt vagyok, pont ezért is néztem meg tök véletlenül az olajszintet,és meglepett amit láttam (vagyis nem láttam már az olajat az ablakon).
Jelenlegi anyagi helyzetemben ez most szarul esne, ha még a motoromat is fel kéne újitani-főleg ennyi km után(24e).
Apám '77-es 105ös Skodája,amit én használok (teljesen felújítva,élményautó ) nem sokkal eszik többet olajból!
Tudom,más blokk,de nekem az 1000 egy szervízperiódus alatt pár deci olajat fogyasztott el,de ennek a felét egy tömítési probléma miatt elfolyatta maga alá,szóval az 1L/6000 az elég durván hangzik.Nem csöpög el az olajad valahol,ahol nem veszed észre?
Pedig nagyon fenem a fogam már egy V8 5200 cm3 Mustangra. Persze autómata váltóval és olyan hangal, hogy a szőr felál a hátamon.
650-es olajfogyasztása 6000km-en 1 liter...nem sok ez egy kicsit?
üdv.:gyroli
Bár a mostani benzin árak mellett már nem is értem kit foglalkoztat a fogyasztás .
Ha továbbra is így fog zuhanni az ára elgondolkodom valami nagy cm3 autóban, eddig úgy is csak a fogyasztásuk volt a visszatartó erő( számomra)
Az Sv tulajokhoz lenne 1 kérdésem!
Valaki ÖSZINTÉN le tudná irni hogy mennyit eszik egy 650es masina? Annyi mindent hallottam már hogy nemtom kinek higgyek.... . Ugyhogy Tudom hogy annyit eszik amennyire hajtom, de mégis mondjuk 1 hajtós meg egy normális közlekedős fogyasztásra lennék kiváncsi!
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
ÜDV