Akkor úgy hozta az élet!
Most megint rajta vagyok a xx. projekten.....
Asszem az lesz a következő.. Csakis a burkoltsága és a kimagasló futásteljesítménye miatt ..
Ez a yamaha kellemes meglepetés...Müszaki finomsága bizony Hondákkal vetekszik..
Persze nem lessz könnyű az utas nagyon szereti
Akkor neked jó a blokkod.
Nekem is szezonkezdésnél új olaj megy bele. Repsol...
Persze, a Suzukiknak jellegzetes a blokkhangjuk.
Azért az XX-ed tuti el nem adtam volna...
Nekem még nem kellett utántölteni sosem...pedig 10 ekm a csere intervallum!7000 van ebben az olajban és maxon van!Természetesen ahogy indul a szezon új olajat kap...
Volt egy hayabusám hát tényleg nem Yamaha.....Annak aztán volt blokkhangja..
castrolt nyugodtan belerakhatod...a fazerembe ( r1 blokk) is ez van és nagyol jol müxik vele...
40e km van benne kompresszió még mindig 12.5!
mindig ilyen olajjal használták...Mellesleg a zsu.hun 1700ft/l nagyon csendesen jár a blokk és a váltó is nagyon jó
Túl sok energiát fektetsz ebbe az olaj dologba
Ha olcsóbbat akarsz akkor vegyél bele castrolt ami megfelel a szabványnak és nagyon jó olaj,de ha félsz tőle akkor motult!
De persze csak 10/40 vagy 10/50!
Üdv! A könyv szerint 10W40 -et ír. Más alternatívák amiket felsorol. (10w30;10w40;10w50;15w40;15w50;20w50) Service manual 12. oldal.
Nemrég találtam a palettán egy Shell olajat ... erre azt mondták hogy xar. Nehezen képzelem el, hogy egy Forma 1 -et támogató világmárka ennyire xar lenne.
Közben azon gondolkodtam... hogy lehetnek akkora különbségek, ha a forgalomban kapható olaj márkák típusai egytől egyig megfelelnek a szabványkövetelményeknek? SF/SG vagy SH/SJ API MA JASO... úgy láttam, hogy mind tudja (papíron). A Shellre is írták pl. hogy ezen szabvány előírásokkal szemben támasztott követelményeket mind meghaladja.
Úgyis mindenki mást mond, igazából felesleges kérdezősködni, de tény, hogy talán a motult dícsérik legtöbben, de sztem egyik márkás olajjal sem lehet mellényúlni. Ami a viszkozitást illeti meg a 15w-50 sztem felesleges, nézd meg a szervízkönyvben mit írnak rá elő, gyanítom, hogy 10w-40-et, akkor nyugodtan mehet bele az, akármilyen körülmények mellett, felesleges a sűrűbb olaj.
A Castrol szerintem nagyon jó olaj attól független,hogy sok ember ok nélkül azt szajkózza,hogy szar! Én még eddig minden motoromba azt használtam és soha nem volt vele semmi baj! Egy szerelő srác azt mondta,hogy ugyanazt tudja mint a motul!
Köszönöm a válaszokat ... azért össze ne vesszetek. Számomra meglepő .. a tescoba van Motul? :) Nekem többen a Motul 300V 15w-50 et mondták, estleg 7100 .. Ezek tényleg annyivak jobbak? Vagy csak tipikus reklám szöveg.
Csak telefonon érdeklődj!
06705850436