Hasznos még egy jó minőségű csepptöltő, mert ezeket az akksikat a régi autós akkutöltővel csak megölni lehet. Időnként rá lehet csíptetni az akksira és 24 órát rajta hagyni. Meghálálja. Találkoztam már 6 éves kort megélt akkuval. Vigyázott rá a gazdája.
Épp ezt értettem a régi recept szerinti elrakásnak. Annyi különbséggel, hogy az akksi a műhelyben alszik, ahol kb. 5-10 fok van éjjel-nappal. Eddig jól bírták az akkuk ezt. Töltve eltenni, ez viszont lényeges!
Sóval, a benzinnel nem kell foglalkoznom. Reményeim szerint február végén lehet megint dörrenteni! És most még járok vele.
A tankot is utána szoktam tölteni, ha már hiányzik belőle 1-2 liter. Megérdemli...
Egyebek: bowdenek lezsírozva, gumik felfújva, gép lemosva, waxolva, krómozott alakatrészek, és műanyagok lefújva szilikonnal. Oszt jóccakát!
Hülyeség.....lenne....
A könyvek ugye azoknak szólnak akikről feltételezik hogy motorozgatnak:-)
Hiszen Ők ugye október környékén bérelnek egy árolót és ott várja a sárkány a tavaszi kellemes 25 fokot:-) Itt meg ugye áll a gép közel fél évet hozzányúlás nélkül (vagy még többet)
Én eddig az összes mocimat járattam télen is........
Chubynak igaza van abban hogy viszont nem szabad gyilkolni.....
Ha beindult akkor mondj le egy tank benzinről:-)/tél
Én kb 2 hetente kimászok a garázsba, beindittom azt járatom vagy 20-30 percig. Mivel ki vanak támasztba igy nem csak alapjárat....
Benyomom sebbeségekbe is.....kis gázzal....igy az összes csapágy, furat, lánc...stb mozog egy picit
Mikor már a BLOKK is meleg csak akkor állítom le.
Amugy minden csodaszer kaphato a benzinkútakon vagy autós boltokban
Ellenben az aksid vedd ki és a lakásban tartsd!!!!! Ne plusz 1-2 fokon......
Egy akku 100%-a 20-30fokon van.....
0-10 fokon 60%-os csak
0 alatt már csak 0-30%
Ha nem szeretnél aksivásárlással kezdeni akkor a tippem hogy vedd ki, tedd fel a töltőre legalább 1 napra, azt mikor kimész "motorozozni" akkor alapjáraton ugy is az aksiról megy a motor (a generátor csak 3-5000-res fordulaton kezd el dolgozni)
Mivel égnek a lámpák - igy zabálja az aksit.....Ezután mikor beész ujra tedd fel a töltőre.....ergo: MINDIG 100%-osan álljon
Ez a beindítgatós dolog szokott menni... az akksi is bent alszik kicsivel fagypont fölött. Viszont az biztos, hogy a benzin hamarabb "megromlik", mint régen. Ilyen taknyokat a Simsonos időkben (12 éve) nem nagyon lehetett látni. (Ott csak rozsda vóóóót!)
Gondoltam rákérdezek, hátha valaki találkozott ilyesmi adalékkal. Ha van, ha nincs a régi recept szerint rakom el a bringát. Remélem minél később.
Teddy!
Biztos vannak "csodaszerek", de ha havonta beindítod a motort és megmelegíted rendesen, akkor nem rakódik le semmi a karbiba és az akksidat is gatyába rázod egy kicsit. Az egyperces "muti meg a hangját" beindítások gyertyagyilkos manőverek A gépkönyvek is írnak néha furcsa dolgokat.
Ez valóban érdekes, mert engem sem mér soxor az ilyen útszéli sebesség figyelmeztető. (motorral)
Ezeknél előfordul az aszfaltba épített érzékelős is, akkor pedig ha nem teljesen felette halad az ember vagy valamiért nem sikerül jelet gyüjtenie értelemszerűen nem mutat semmit.
Nekem bélelt a ruhám, és van alatta még egy "jéger alsó-felső". Megálláskor nekem is vannak ilyen megsülős bajaim. Azt hiszem a kesztyűm viszont a határon van. Épppen nem fázik a mancsom benne.
A Motorshow1-ben láttam, hogy magyar gyerekek kitaláltak egy Termoflash nevű folyadékkal fűtött ruhát. Állítólag nagyon jó, és a mi fontos, hogy vékony ... sajnos még csak vízhűtéses motorron lehet használni.
"Tegyük" el télre a bringát.
Megy-e még valaki valamerre? Úgy fest azidén a Mikulás is motorral jöhetne!
Én tegnap este megolvastam a "Gépkönyvet", oszt olyat írt, hogy illik télen bizonyos üzemanyag stabilizáló kegyszert beleborítani a tankba. Lehet ezt vásárolni valahol? Blue! Létezik egyéltalán ilyen lötty?
Mert az tény, hogy az ETZ-m karburátorát rendszeresen valami sárga takony töltötte meg tavaszra. A GS-ét meg nem szándékozom lekapkodni.
Engem meg tudott mérni eddig mindenhol az ellenőrző...kivéve, ha közel mentem az előttem haladó autóshoz (5-8m).
Azt hiszem, ezek a kütyük valahova a sáv közepére vannak állítva. Ott érzékelik a mocorgást.
Ezt majd megnézem valahol. A XXI. században a rendszergazda kezében vagyok. Ilyet a céges gépen kukkolni nem lehet! Otthon meg átalakítás alatt vagyok drót ügyileg. No, majd...
De azt hiszem régebben láttam én ezt...turkálok az emlékeim között!
A tank meg nem fog rozsdásodni ha tele van......ez is állandó jellegel bír