Huhh ha igy kene akkor gond hogy egy harminccenti atmeroju luk van az aljan.
Ezt ugyan befedtem egy lemezzel,de pvc tomizltest csinaltam,ez enged picit.
ha tárolod a használtat akkor keverj be jó sűrű olajos benzint 1:5 köröl
beleöntesz fél litert aztán megrázogatod kiöntöd kiszárad-kiszellőzik és mehet a polcra
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,olajteknő tömítés kellene azt gondoltam filléres dolog,dehát a boltban 10000 ft körüli árat mondtak,ez valós szerintetek? Ha igen inkább vágok alá egyet megoldom,sőt az sem biztos hogy kell,az olajleeresztő csavarnál a menet sérült,azért kell levennem,dehát ez röhej. Tényleg ilyen tömítésárak vannak,amit külömböző netes oldalon néztem,ott szetben van de akkor sem járok jobban Aranyból van vagy mi?
Nekem annyi a nyomorom hogy egy éve áll a polcon a tank amiben felületi finom vakrozsda keletkezett.
Ezt addig nem szeretném üzembe helyezni míg el nem tünt.
Ha megeszi a benzin akkor megeszi.
Remélem minnél később.
Tenni nem tudok ellene.
Megtaláltam, bár nem éppen mai a cikk, ettől függetlenül elég meggyőző és érdemes elolvasni. Totalcar
Régen is téma volt a tank rozsdásodása de újabban egyre több modernebb gép is szenved ettől, nyilván nem véletlen, ráadásul úgy tűnik nem csak a tömítéseket kell félteni. Persze a rozsdát el lehet tüntetni, feltéve ha nem lesz lyuk a helyén. A megelőzés lenne az igazi, mert félek kevés lesz az üdvösséghez annyi, hogy mindig tele tankkal tároljuk.
az ecet tuti nem marja ki a rozsdát max a vízkövet
ha fél tankokkal van eltéve hónapokra akkor utána rozsdás lesz, de az új tank is rozsdás ha sokat áll kevés benzinnel
a szimó állt vagy 15 évet kaparni lehetett a rozsdát róla
van pesten egy azúr vegyszerbolt neten tuti megvan a cím
nekem onnan hozta az unokatesóm
a szimót rozsdátlanítottam így már 3 éve és hibátlan
pedig olyan mértékű rozsda volt benne hogy legalább egy deci kijött poralakban
Igen én értem, valamelyik veterán újságban is olvastam erről. Viszont vannak olyan régi bevált dolgok amelyek megdőlnek a mostani üzemanyagoknak köszönhetően. Ez csak rosszabb lesz, ha othon leszek megkeresem azt a cikket ami pl az új E10-el foglalkozik, elgondolkodtató.
Nameg egy ilyen savas kezelés (nekem háztartási 20%-os ecetet javasolták) mivel passziválom a belét?
Godndolom lugos cuccal de elég lehet egy alapos benzines mosás is?
Mivel van egy 2 tankos reprezentatív mintám bizton álíthatom nulla a belső védelme a tartálynak.
Tehát elég jól kéne birnia.
Azért ott van egy halom más anyag is mellette.
Vegyi boltban gondolom. Engem inkább az foglalkoztatna egy ilyen kezelés után hogy a megtisztított részek meddig bírják a benzinben lévő etanol jelenlétét, vagyis hogy mennyire időtálló ez a megoldás.
savazd ki a pirosat
zsírtalanítod a tankot, majd megtöltöd vízzel majd kiöntöd, megméred és teszel bele literenként 60 gramm oxálsavat
szépen kieszi a rozsdát, a vasat nem bántja
de valami fűtött helyen csináld vagy nyáron
oxálsav kilója max 3ezer ilyen szerű halvány kékes-zöldes anyag
Sziasztok! Cserélni szeretnék valakivel fekete tankot pirosra, 94-es a gépem. Piros volt a tankom, ami sajnos rozsdás, vettem másikat, feketét, ami jó, csak minden műszaki előtt fel kell tegyem az eredetit. Tiszta macera, a jólműködő GS500-at piszkálni.
Tenyleg nagy a baj.Szerintem fotengelyes vagy hasonlo.