Nem divatkérdés ez sajnos, hanem ugyanúgy commercial, mint minden más esetben. A cserés cuccokból van profit, nem a tartósakból.
Pedig tényleg jó lenne. A divatmajmok még azt is benyelnék, hogy nem is láncos!
A lánc annyira pörög arányosan,mint amennyivel mész,mondjuk a 251-es etz-vel 140-150-et lehetett menni,de olyankor meg már csak simán kifeszül a lánc sztem........egyébként pont az etz gumis,bakelites megoldása lenne az igazi,olcsó és könnyű.Persze ezt is csak normál rugózás tartományú motoron tudnám elképzelni,krossz,enduró kizárva.
Bármelyik, a régi gépeknél sem lógott kevésbé no meg a csapkodás nem a motor milyenségétől, erejétől függ, a mostani gépeknél is ugyanaz van mint régen, áttétel, lengővilla hossz meg ilyenek.
Így van, nem véletlenül voltak hosszú élettartamúak a régi tokozott és rendesen olajozott láncok csak ugye a tokozás nem menő a láncot pedig védeni kell valahogy így lettek a tömítő gyűrűk.
Végig olvasva a láncos gyötrelmeinket akár az is leszűrhető, hogy ezekkel az akármilyen ringes láncokkal csak a baj van . Nem akadályozza meg víz bejutását csak a kenőanyagét...... akkor meg minek....A simába talán még a kenőanyag is bejut....Najó a gyűrűs csendesebb.
kotorászok a neten de nem találok csak occ-s villamos gépet
a csávó kocsija is avval ment valami régi porsche volt átalakítva
meg mutogatta is hogy egy cella sajnos még jó drága 9 dollár volt de olcsóbb lenne ha sokat gyártanának stbstbstb
amúgy a robbanómotoros cuccok is szinte mind a versenyeken alakultak ki
szóval ha az arabok nem a tengerbe építkeznének faszságokat hanem evvel foglalkoznának már lenne jó technológia
volt egy 2004es film a discoveryn ott mutatták a percek alatt feltölthető cellát egy drag verseny apróján készült a film, ott versenyeztették a villanyost a benzinessel
Eléggé látom a kémiai akkuk határait.
Lehet fokozni még ritkább alkáli elemekkel meg fémekkel de akkoris lesz egy gyakorlatilag 100-200 Km hatótáom amit félnap feltölteni,és rohadt nehéz.
Sok jóból jó sokat...
Nem divatkérdés ez sajnos, hanem ugyanúgy commercial, mint minden más esetben. A cserés cuccokból van profit, nem a tartósakból.
Pedig tényleg jó lenne. A divatmajmok még azt is benyelnék, hogy nem is láncos!
Egyik KTM R8-as videón láttam hogy a lánc egy grafit "sínben" tutott, és az biztosította a kenést.
Én az Auchanban vettem.
a csávó kocsija is avval ment valami régi porsche volt átalakítva
meg mutogatta is hogy egy cella sajnos még jó drága 9 dollár volt de olcsóbb lenne ha sokat gyártanának stbstbstb
amúgy a robbanómotoros cuccok is szinte mind a versenyeken alakultak ki
szóval ha az arabok nem a tengerbe építkeznének faszságokat hanem evvel foglalkoznának már lenne jó technológia
Lehet fokozni még ritkább alkáli elemekkel meg fémekkel de akkoris lesz egy gyakorlatilag 100-200 Km hatótáom amit félnap feltölteni,és rohadt nehéz.