Az alap kérdés, hogy mire akarod használni?
Két szintje a van a védőfelszereléseknek, Level 1 és Lv. 2. Na ez az 1.
Full alap védő, jobb mint a semmi, de ha gerincvédő kell, ne ezt vedd. Egy rendes gerincvédő, olyan 20 rugó és rohadt hasznos (én csak tudom )
Vaterán is árulják ez a leggagyibb cucc, amit lehet kapni, én nem erőltetném...
A kérdés, mire akarod használni?
Kabát alá?
Nyáron?
mikor és mire?
Ezzel nem hiszem hogy gondja lenne. Viszont arra azért figyeljetek, hogy a teljesen berugózott futóműnél se érjen bele a keresztmerevítője a kerékbe/sárhányóba. Nem tudom mennyire puha a Freewind villája, de spaniferrel is összehúzhatjátok az elejét ha tehénkedéssel nem ül össze teljesen.
A Freewind fórumon összejöttünk páran, jelen állás szerint rendelek tőle 3 bukócsövet. Szerintem megrendelőlapot fogunk írni...
Kapott egy lehetőséget, bizonyíthat, aztán ha nem él vele lesz 3 Freewind bukócsöve.
Amikor feltettem róla a galériát konkrétan még aznap jött 4-5 email, hogy ki csinálta adjam meg az elérhetőségét. Ezt meg is tettem. Mondjuk amikor kiderült a hiba, azt is elküldtem nekik, csak a tisztán látás végett.. de tény, hogy hozott volna ez neki még több munkát is.
Mert az emberke nem üzleti alapon csinálja hanem meló után kiegészítésként.És nem érdekli hogy valaki nem elégedett.
Megvan a vevőköre amire szüksége van.
Különben azt én sem értem miért nem éri neki rendesen megcsinálni az általad elvártak szerint a bukókeretet. Mert az elégedett ügyfél a legjobb ügyfél. Az hozza a többit is, még akkor akkor is megérné neki gyorsan garanciában megcsinálni, ha egy fillér haszna nem lesz rajta.
Vasárnap jó lesz az idő...mehetünk egy nyugger karikát..és közben közös mocivásárlási alkudozási tréninget tartunk..
Ha megfelel a szar...azt majd lezongorázom utólag.
Én bírom a búrádat...de tetszik vagy sem erről a történetről a Viktimológia..azaz áldozattan jut eszembe. Hiába vagy értelmes kölök,hiába élsz meg a jég hátán sajnos a "zorkósági" tényeződ nem valami kimagasló. Totálisan igazat adok neked..csak én a "mekkelek",életemet veszélyeztető produkció után a fején basztam volna szét a bukócsövet...kiszámlázva az úttal és produktumaival kapcsolatos egyéb kiadásaimat. Mondjuk én pont leszarom ,hogy nagyobb vagy gengszterebb nálam valaki. Természetesen érthető ,hogy te egy diplomatikusabb utat kezdeményezel...de ez sajnos manapság olaj a tűzre.
Gondolom nem kell a szomszédba menned ötletért ,hogy miként legyen meg a lelked nyugalma....
Szóval adja vissza a pénzem, adjon rá kamatot 7 hónapra, térítse meg az útiköltségem és a bukócsővel összebaszott első sárhányóm?
Szerintem jobban megéri neki rendesen megcsinálni... mert én valahogy így gondolnám a pénz vissza kártalanítás szitut... és akkor még gálánsan lemondtam az életveszély okozás forintosításáról is. Ebbe nyilvánvalóan nem menne bele.
A szerződéskötés alapszabálya, hogy ha valami unfair módon zajlik, akkor vissza kell állítani a megkötés előtti állapotot, vagy kárpótolni kell azt a felet, amelyik sérelmet szenvedett. Jelen esetben (szerintem) a vevőt, hisz a "gyártó" megkapta az ellenértéket, de az hibás.
Műszaki cuccra bizonyos értékhatártól (ez szerintem kimeríti) kötelező 1 év garit adni!
Vagy rosszul tudom? Soha nem gondoltam, hogy kimondom, de most hiányzik Doki
Van egy összeghatár amíg nekem, megrendelőnek megéri megcsináltatni a cuccot.
Van egy összeghatár, amiért a vállalkozónak megéri megcsinálni.
Mivel ez a két halmaz összemetszett, megállapodtunk. Tiszta sor. Én megrendeltem, mert ez ennyit nekem megér, ő meg elvállalta, mert neki ennyiért megéri megcsinálni.
Ha bonyolult, macerás stb, akkor vagy nem kellett volna elvállalnia, vagy magasabb összeget kellett volna mondania, amiért vagy megéri neki ezzel molyolni, vagy már nekem nem éri meg a munkát megrendelni. Ez is egy elég egyszerű út lett volna.
Ha azt mondta volna az elején hogy ezt nem tudja megcsinálni, akkor tiszta sor, keresek mást, vagy leteszek az egészről.
Ha az emberek mindig csak egyszerű dolgokat kértek volna a másiktól, még ma is a szakócát fejlesztenénk
Menet közben megnézni? Otthagytam a motort, eltelt egy hét, megkérdeztem hogy halad.. hát még el se kezdte. Eltelik még egy hét.. még mindig nem fogott hozzá (pedig ez lett volna a vállalt határideje az elkészülésnek.)
(Mellékszál, hogy júliusban külön megkérdeztem hogy tudja-e vállalni legkésőbb augusztus 20 ig (nyár elején beszéltünk először), mert a nyár legvégén még akkor lenne 12 nap szabadságom, és elmennék sárkánnyal bulgáriába, de ebből nem lett semmi mert mire kész lett, és elhozhattam a motort, már nem volt időm sehova menni az egyetemen kívül. A bolgár utat meg eleve úgy találtam ki hogy terveztem a bukócsővel... nem kicsit szar utakra akarok ott elmenni majd, többek között ezért is kerestem meg nyár elején bukócső miatt. Na mellékszál vége).
Akárhányszor felhívtam tolta a határidőt, mert hogy nem volt rá ideje..aztán már nem is hívtam rendszeresen és egyszercsak közölte hogy kész lett, de ő elutazik, érjek oda reggelre pénteken, mert ő megy el egy hétre. Mondanom se kell ennek sem így kéne működnie, hiszen én kapok szolgáltatást nem ő. Ezt lenyeltem, felkeltem hajnalban és elbuszoztam hozzá, hogy korán reggelre odaérjek. Ott septiben átadta a cuccot, és ennyi.. volt fontosabb dolga. Szóval nesze neked egyeztetés.. így elég nehéz.
Ja, odavinni is ilyen lehetetlen reggeli időre kellett... persze azzal már felesleges is lett volna foglalkozni hogy én meg szobrozhatok bő 1 órát a falusi buszmegállóban hogy hazajöjjek. Szóval mit ne mondjak, az ügyfelek kezelésében még fejlődhetne egy kicsit...
Hát nemtom.
Ha vki úgy hirdeti magát, h bukócsöveket készít és mutatsz neki képet és elmondod, h mi az alapvető elvárás, ami nem egetrengető és azt mondja, h meg tudja csinálni ...
Biztos nem 1x, mert akkor mindenki saját magának csinálná, ezért megy az ember szakihoz, de nehogy már a megrendelő legyen a hibás, amiért nem azt kapta, amit megbeszéltek.
A GS-re a top-case tartó én csináltam, persze tökölös, mert még soha nem csináltam és nem is volt minta, szarakodni-méregetni-próbálgatni kell.
Száz szónak is egy a vége, elbaszta, vagy pénz vissza, vagy csinálja meg rendesen, amiben megegyeztek, lehet ezt ragozni, de minek. A végén még ez is titing lesz.
Te kértél egy szerintem kicsit túlzott nem teljesen hétköznapi dolgot.A "mester" ezt szó nélkül bevállalta. Na itt hibáztatok mind a ketten.Először is egy szakinak nem kell mindenféle őrültséget elvállalni. Tudni kell nemet is mondani, illetve a megrendelőt rávezetni a helyes útra. Ha nem megy el kell állni a munkától. Ha mégis a "mester" elvállalja a munkát akkor sajnos vállalnia kell a következményeket is, anyagi téren is. /Nálam pl. garancia is van a munkámra/ De, azért tudtad te is, hogy nem egy egyszerű dolgot kérsz, ezért ezt érdemes lett volna neked is menet közben megnézni, esetleg próbálni, nem csak hibáztatni.Tudom mi a válaszod. Igen lehet, hogy elsőre egyszerűnek tűnik a dolog, de mint a példa mutatja még sem.
Nya szóval van 4 dolog és ezek keveréke mikor ha jó akkorsem pöfög a motorka.
-Vészleállító
-kuplung
-szteder
-gyujtáskapcsoló
Te
ssáék kérem ezeket rendeltetésszerűen használni és megy is a bürrögés.
Nya UFF én beszéltem.
Két szintje a van a védőfelszereléseknek, Level 1 és Lv. 2. Na ez az 1.
Full alap védő, jobb mint a semmi, de ha gerincvédő kell, ne ezt vedd. Egy rendes gerincvédő, olyan 20 rugó és rohadt hasznos (én csak tudom )
Vaterán is árulják ez a leggagyibb cucc, amit lehet kapni, én nem erőltetném...
A kérdés, mire akarod használni?
Kabát alá?
Nyáron?
mikor és mire?
http://www.kepesmotor.hu/prote...
...persze tisztában vagyok vele ,hogy sajátos a szóhasználatom
Kapott egy lehetőséget, bizonyíthat, aztán ha nem él vele lesz 3 Freewind bukócsöve.
Megvan a vevőköre amire szüksége van.
Ha megfelel a szar...azt majd lezongorázom utólag.
Gondolom nem kell a szomszédba menned ötletért ,hogy miként legyen meg a lelked nyugalma....
Szerintem jobban megéri neki rendesen megcsinálni... mert én valahogy így gondolnám a pénz vissza kártalanítás szitut... és akkor még gálánsan lemondtam az életveszély okozás forintosításáról is. Ebbe nyilvánvalóan nem menne bele.
Ő visszaadja a $-t, Te visszaadod a "terméket"...
A szerződéskötés alapszabálya, hogy ha valami unfair módon zajlik, akkor vissza kell állítani a megkötés előtti állapotot, vagy kárpótolni kell azt a felet, amelyik sérelmet szenvedett. Jelen esetben (szerintem) a vevőt, hisz a "gyártó" megkapta az ellenértéket, de az hibás.
Műszaki cuccra bizonyos értékhatártól (ez szerintem kimeríti) kötelező 1 év garit adni!
Vagy rosszul tudom? Soha nem gondoltam, hogy kimondom, de most hiányzik Doki
Én mindig próbálom kerülni az ilyen szakikat, persze nem mindig sikerül, de azért szoktak jelek lenni.
Azért remélem a végére lesz egy jó csöved.
Van egy összeghatár amíg nekem, megrendelőnek megéri megcsináltatni a cuccot.
Van egy összeghatár, amiért a vállalkozónak megéri megcsinálni.
Mivel ez a két halmaz összemetszett, megállapodtunk. Tiszta sor. Én megrendeltem, mert ez ennyit nekem megér, ő meg elvállalta, mert neki ennyiért megéri megcsinálni.
Ha bonyolult, macerás stb, akkor vagy nem kellett volna elvállalnia, vagy magasabb összeget kellett volna mondania, amiért vagy megéri neki ezzel molyolni, vagy már nekem nem éri meg a munkát megrendelni. Ez is egy elég egyszerű út lett volna.
Ha azt mondta volna az elején hogy ezt nem tudja megcsinálni, akkor tiszta sor, keresek mást, vagy leteszek az egészről.
Ha az emberek mindig csak egyszerű dolgokat kértek volna a másiktól, még ma is a szakócát fejlesztenénk
Menet közben megnézni? Otthagytam a motort, eltelt egy hét, megkérdeztem hogy halad.. hát még el se kezdte. Eltelik még egy hét.. még mindig nem fogott hozzá (pedig ez lett volna a vállalt határideje az elkészülésnek.)
(Mellékszál, hogy júliusban külön megkérdeztem hogy tudja-e vállalni legkésőbb augusztus 20 ig (nyár elején beszéltünk először), mert a nyár legvégén még akkor lenne 12 nap szabadságom, és elmennék sárkánnyal bulgáriába, de ebből nem lett semmi mert mire kész lett, és elhozhattam a motort, már nem volt időm sehova menni az egyetemen kívül. A bolgár utat meg eleve úgy találtam ki hogy terveztem a bukócsővel... nem kicsit szar utakra akarok ott elmenni majd, többek között ezért is kerestem meg nyár elején bukócső miatt. Na mellékszál vége).
Akárhányszor felhívtam tolta a határidőt, mert hogy nem volt rá ideje..aztán már nem is hívtam rendszeresen és egyszercsak közölte hogy kész lett, de ő elutazik, érjek oda reggelre pénteken, mert ő megy el egy hétre. Mondanom se kell ennek sem így kéne működnie, hiszen én kapok szolgáltatást nem ő. Ezt lenyeltem, felkeltem hajnalban és elbuszoztam hozzá, hogy korán reggelre odaérjek. Ott septiben átadta a cuccot, és ennyi.. volt fontosabb dolga. Szóval nesze neked egyeztetés.. így elég nehéz.
Ja, odavinni is ilyen lehetetlen reggeli időre kellett... persze azzal már felesleges is lett volna foglalkozni hogy én meg szobrozhatok bő 1 órát a falusi buszmegállóban hogy hazajöjjek. Szóval mit ne mondjak, az ügyfelek kezelésében még fejlődhetne egy kicsit...
Ha vki úgy hirdeti magát, h bukócsöveket készít és mutatsz neki képet és elmondod, h mi az alapvető elvárás, ami nem egetrengető és azt mondja, h meg tudja csinálni ...
Biztos nem 1x, mert akkor mindenki saját magának csinálná, ezért megy az ember szakihoz, de nehogy már a megrendelő legyen a hibás, amiért nem azt kapta, amit megbeszéltek.
A GS-re a top-case tartó én csináltam, persze tökölös, mert még soha nem csináltam és nem is volt minta, szarakodni-méregetni-próbálgatni kell.
Száz szónak is egy a vége, elbaszta, vagy pénz vissza, vagy csinálja meg rendesen, amiben megegyeztek, lehet ezt ragozni, de minek. A végén még ez is titing lesz.
-Vészleállító
-kuplung
-szteder
-gyujtáskapcsoló
Te
ssáék kérem ezeket rendeltetésszerűen használni és megy is a bürrögés.
Nya UFF én beszéltem.