Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha szimmeringet cserélsz sokkal macerásabb a dolog + célszerszámot is kell hozzá csinálnod, h az alsó és felső részt szét tud szedni, ha nem akarod csavarhúzóval kontár módon kiszedni a szimmeringet. Egyébként ha nem ereszt egy picit sem én se nyúlnék hozzá és nem a spórolás miatt. Nekem az egyik szokta megadni magát úgy 2-3 évente, de az a taknyolásom miatt van, valszeg megsérült a szár egy picit, pedig már fel is lett polírozva stb.

Én a nagyvasnál vettem a japó szimmeringet (talán 2 v. 3 félét is árul, de ha 3 ropi a gyári és cserélni akarod, akkor lehet érdemes azt venni.)

Az akmt leírás-vidi teljesen jó. Mielőtt kiszeded a helyéről lazítsd meg még a helyén egy kicsit a kupakokat, mert kiszedve nem fog menni és utána rakhatod vissza a helyére.

Ha teljesen szét akarod kapni, akkor mint említettem kell a célszerszám, bár az sem egy nagy durranás, egy menetes szár két végén anyával, fejből nem vágom a méretet, de Tby majd biztos megírja. (talán 16-os a szár és 24 anya, de lehet most nagy faszságot mondtam )

Egyébként régebben nekem is cserélték szervízben és nekem is vissza kellett vinnem, mert 1 hét után eresztett, szóval pl. én ezért is nem nyúlnék hozzá, ha működik, mert semmi garancia, h az újjal is minden fasza, plussz lehetsz bármilyen óvatos, a hiba lehetőség benne van, h vmit elbaszcsizol-megsértesz stb. Pl. az új szimcsó beütögetése is egy elég finom művelet, amit simán el lehet kúrni, ha nem vagy óvatos és körültekintő.

Na de ráértem.
Csak hogy legyen ellenvélemény is.
Szerintem tök felesleges a szimeringekhez nyúlni, ha semmi baja. Akkor akár meg is lehetne gyűrűzni, mert egyszer talán majd kell és ne spóroljunk rajta.
Szóval csak simán ki kell önteni, kipumpálni a régit és mehet bele a 15W-s.
Teloszimeringgel ne spórolj, kényes alkatrész. Vegyél jó minőségűt, meghálálja magát, hogy nem kell idő előtt megint szétkapnod. Az enyémet szervizben cserélték. Ez volt a mákom, mert a szimeringek kétszer is megadták magukat 1 éven belül és gariban mindig megcsinálták.
Néztem a 750-et.....most már nyugodt vagyok!
a hollós brutálisan drága....
a nagyvasos pedig tökéletesn megfelel...csak a japó gyártmány van náluk.
15w olajat vegyél hozzá....motul van készleten.
Így van, én is ennek a segítségével szeretném megcsinálni. Továbbá ott van a két letölthető videó, és töltöttem még le service manual-t, abban is van pár jó kép, tipp má témában is. Ha már tél van, lefoglalom magam hasznosan.
Nekem is van,ott viszik.
Nagyon jó, köszi szépen. Bár nekem Budakalász pont a város másik fele, de egy Hollós van itt a környéken. Felhívom őket, hogy náluk mennyi, remélem nincs olyan nagy differencia.
Köszi.
Legurulsz Budakalászra vagy felhívod őket és kapsz. Igazából minden van, de egyes cuccok ára irreálisan magas.
3112ft a suzukinál. Ez ma délutáni ár.
Ebben van valami. 2003-as amúgy. Körbenézek majd, hol vegyek ilyen szimeringet. A nagyvas oldalán láttam méretben passzolót, de az nem gyári. Érdemes lehet utánakérdezni márkaszervízeknél, vagy ez a nagyvas féle is jó lehet?
No erről még tapasztalat nem érkezett, de majd tesztelitek !
12000km-t elvárok tőle!
Ne aggódj- szerintem jó guma lesz ez!
De érted mi van ha a piszkálás után elkezd megdögleni? Ha már 1x ott bármi történik én kicserélném.
Te tudod csak mondom.

Milyen évjáratod van?
Nem szoktam ilyen értelemben spórolni, főleg, ha a motorról van szó. Úgy vagyok vele, hogy ami gyári és jól működik, azt nem szeretném addig piszkálni, amíg nem muszáj.
3000ft-on spórolsz?
Sziasztok!

Ki lehet cserélni a teleszkóp olajat anélkül, hogy ne cserélnék szimeringet? Nincs semmi jele annak, hogy bármi gond volna a szimeringgel, de a teleszkóp olajat szeretném lecserélni. Ti hogyan csinálnátok?

Köszi előre is.
Azért sajnálom, hogy a 750-est nem láttam élőben. Nagyon szép lett.
Szia,
ezek szerint te vagy ganja "szarjának" új tulajdonosa.
Üdv mi köztünk!
Jó kezekben lesz a motor, nagyon vigyázok majd rá. Szerintem még látni fogod Fűtött garázsban, letakarva szokja az új helyét.
Jó kezekben lesz a motor, nagyon vigyázok majd rá. Szerintem még látni fogod Fűtött garázsban, letakarva szokja az új helyét.
Azért meg fogom kérdezni mennyibe fájna.
Van már köszi.