Úgy emlékszem 8-9 e között van a nyomaték és teljesítmény csúcs is. Aki ennél is tovább pörgeti, az csak árt a motornak, és ráadásul lassabb is lesz, mintha 8500-nél elváltott volna.
Egyébként én közel nem szoktam így forgatni. Szeretem 6000-7000 alatt tartani ha lehet.
13000 + 8000 = 21000km. Hm. Kizárt. Nekem 56000 van benne és az első két hétben csak én tettem bele közel 2000-et.
Érdekes dolog ez, én kiröhögtem volna az illetőt. Főleg, mert én ha eladok valamit amögött nincs titok. Azért kell eljönni, megnézni, meghallgatni, kérdezni és végigolvasni a saját kis szervizkönyvemet (képek-videók-km óra állások-számlák) Ha ez megtörtént és elromlik engem már nem érdekel. A GS-nek is vezetem, már van benne bejegyzés, sajnos egy k nagy negatív rész is, de az igazság része.
Az eladó lényeges kötelezettsége a tájékoztatási kötelezettség, miszerint köteles a vevőt a jármű lényeges tulajdonságairól, és a járművel kapcsolatos fontos követelményekről tájékoztatni. Az eladó ún. szavatossággal tartozik a tulajdonjog átruházásáért és tehermentességért (jogszavatosság). Ha a járműnek valamilyen hibája van, az adásvétel pillanatában nem felel meg a jogszabályban ill. a szerződésben meghatározott feltételeknek, a vevő szintén igényérvényesítésre jogosult (kellékszavatosság, ennek keretében a vevőt megillető jogok: kijavítás, kicserélés, árleszállítás, elállás).
A jogérvényesítésnél a határidőknek nagyon fontos szerepük van. A szavatossági igény érvényesítésére a vevőnek a szerződés megkötésétől számított 3 éven belül van lehetősége. Ugyanakkor a vevő köteles a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb idő alatt kifogását az eladóval közölni. A szavatossági igény érvényesítésére a vevőnek a hiba felfedezésétől számított 6 hónapon belül van lehetősége, fogyasztói szerződések esetén ez a határidő a teljesítéstől számított két év.
Egyébként én közel nem szoktam így forgatni. Szeretem 6000-7000 alatt tartani ha lehet.
Bár lefelé rühellem.
Érdekes dolog ez, én kiröhögtem volna az illetőt. Főleg, mert én ha eladok valamit amögött nincs titok. Azért kell eljönni, megnézni, meghallgatni, kérdezni és végigolvasni a saját kis szervizkönyvemet (képek-videók-km óra állások-számlák) Ha ez megtörtént és elromlik engem már nem érdekel. A GS-nek is vezetem, már van benne bejegyzés, sajnos egy k nagy negatív rész is, de az igazság része.
Bár tény, hogy ilyenkor nem lehet olyan jóízűt dönteni.
De ha gyors akarsz lenni, a kigyorsítás fontosabb.
37e-ért nem fog perelni.
Ha a szervíz elismeri,hogy a vétel másnapján már keletkezett a hiba,a vevőd meg csak most közli veled akkor ez a fenti pont nem teljesült.
A jogérvényesítésnél a határidőknek nagyon fontos szerepük van. A szavatossági igény érvényesítésére a vevőnek a szerződés megkötésétől számított 3 éven belül van lehetősége. Ugyanakkor a vevő köteles a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb idő alatt kifogását az eladóval közölni. A szavatossági igény érvényesítésére a vevőnek a hiba felfedezésétől számított 6 hónapon belül van lehetősége, fogyasztói szerződések esetén ez a határidő a teljesítéstől számított két év.
hengerfej tömítés 8000
szelep persely 7000
szelep ékek 4000
gépműhely munkadíj 20000
szevíz munkadíj 30000
Inkább túl alacsony sebességgel teszem be a kanyarba.
Ezt kell gyakorlással jövőre kiigazítani.
Ha 72 órán belül jelentkezett volna akkor van vmi szavatossági szabály,de nem tudom pontosan olvass utána!
én ezzel be is fejeztem