Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Első kettő van, a másik kettőből meg komolyabbat hurcolászok
Összeállítottam neked egy kis túracsomagot a Divihez, remélem nem maradt ki semmi
Neked is írom az előzőt.
Szerintem is. Egyszer-egyszer próbálgatni még rendben van. De ráállni egy ilyen életformára szinte borítékolva van a katasztrófa, csak idő kérdése, mert ezek az utak nagyon nem erre a sebességre lettek tervezve. Autópálya az más. A Honda Dream-es kolléga 80-al ütött el egy őzet, és baromira összetörte magát. Ugyanez 160-nál, és valószínűleg már nem élne. Értem én, hogy kínálja magát a motor, de rutinszerűen így menni, abból sztem. előbb utóbb baj lesz.
Persze... de itthon általában ismerős utakon motorozok (és legtöbbször valahol a nagy alföldön esetleg a bükkben mátrában), és a sebességigényem is csak ekkor ilyen fokozott... a Dunától keletre már kb mindenhol voltam itthon, nyugatra meg általában csak kirándulni megyek ha megyek. Minek menjek lassan az üres főutakon és kétszámjegyeseken ha már unalomig ismerem és semmi élvezetet nem tartogat? Remélem ez az útdíj mizéria is megoldódik hamarosan, mert mostanában úgy néznek ki ezek az utak, mintha egy autópálya nélküli ország lennénk..

Túrázás közben jó a 120 utazónak, aztán ha olyan a kedv meg az út lehet a sebességre tekintet nélkül örömködni egy-egy rövidebb szakaszon.

A Diviben az is nagyon jó hogy nem pattog, nem pattog mert dögnehéz és puha a futóműve. Ezt pedig lehet utálni vagy szeretni..nekem azt hiszem bejön.
160 azert eros egy ketszamjegyesre ha picit is kanyargosabb mint a kiskunsag es pilcit szarabb mint az atlag.
Plsne ha fasbelathatatlan.
Pattog az ember mint a jojo es nen tudja mi jon elo bicikli vagy szolokombajn.
Fércelni is drága...nemhogy öltöztetni. De a legrosszabb az amikor túrán a leszakadt dolgokat kell valahogy összeszedni és hazahozni..na az kifejezetten kényelmetlen és demoralizáló!

Nem lehetett jó a Bobalyáék mostani túráján sem hurcolászni az egyik srác leszakadt oldaldobozát..
80 fölött azért már szoktam izgulni a földutakon... persze ez alól kivételt képeznek azok az utak amik a prérin vannak és se fa, se bokor se árok nem veszélyezteti a testi épségem.
Mondjuk vetkoztetni mindig is konnyu volt.
Két erős és egy gyenge motivációs tényezőm van.

A két erős pedig a következő

Murvás utakon sima utcai gumikkal lehetek bármekkora májer, mindig ott lebeg az elcsúszás veszélye..leginkább akkor ha nem egyenletes az útfelület, vagy kanyargós az út.

A másik pedig az az hogy szeretnék gyakorolgatni kis sebességű lenyomós technikás flikkfalkkokat.. ott pedig benne van a pakliban hogy nem jön ki, vagy egy nagyon szűk és lassú gumiperemen elfordulósban elkottáz valamit az ember és lefullad, majd dől a motor.

Gyengén pedig motivál az is hogy a bukócsőre szerelhetnék valami jóféle kiegészítő fényt.

Az különösebben nem zavar ha saját hibából eldől csúszik a motor..de az igen hogyha ekkor szakad vagy törik róla a cucc, legyen az index doboz vagy idom. Ha meztelen motorom lenne és kevésbé sérülékeny dobozaim nem kéne ilyen úri huncutság.
Mer a foldutat meg nem jarta be szazhatvannal es a motort meg haza akarja vinni tobbe-kevesbe egy darabban a talajtornan bevetett szabdfogasu gomboccagyuras muvelete utan is.
Ez eleve fajdalmas de nrm kene motortoloverseny is a puffetre zuzott vegtagoknak.
faluhelyt...
bocs a belevauért de feltennék egy , talán cinikusnak tűnó kérdést.
fakuhelyt (igaz csak az elején meg a végén) 100- 120 -szal "jó körülmények' között szerzett tudással, közúton utolsó mm-ig kanyarvadászaton kihasznált majrécsíkkal mi szükséged van bukócsőre ?
Én úgy tartom hogy azért kell a határokat jó körülmények között kényszeresen feszegetni, mert a nyugodt körülmények között szerzett tudással később jobb eséllyel kerülünk ki egy necces szituból, mintha nem próbálnák magunk ilyen tekintetben (motorkezelés) egyre jobban felvértezni.

Aki képes úgy lekoptatni sorban a gumikat, hogy érintetlen marad a széle, az egyszer nagyon megnézheti magát, amikor majd hirtelen nem tud valamit kikerülni, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy nem fogja tudni úgy elterelgetni a motort ahogy kéne, mert nem szokta és nincs is hozzászokva ahhoz az érzéshez ami a majrécsíkkiller döntésnél van.

Ilyenkor szokott jönni a kanyarodni próbál nem megy majd nagyfék felegyenesdik kiegyenesít eltrafál eseménysor.. ilyenkor persze mindig lesz bűnbak, és soha nem merül fel hogy azért történt mert a delikvens nem tudott motorozni (adott szituban biztos nem).
Ja még az hátra van.
Na akkor már csak a kesztyűt kell megvenned és teljes az esőszett.
Tudod én nem tartom magam különösen jó motorosnak van is egy centis majrécsíkom a gumin, de még élek. Ez nekem sokat számít, mert nagyon szeretek motorozni, de épen egészségesen. Lehet,hogy kevesebb adrelaninnal mint te, de eljutottam így is nagyon sok szép helyre a motorozást élvezve. A határokon motorozásnál egy aprobléma ha egyszer baj van már pedig lesz nincs tartalékod mivel mindent kihasználtál. Versenypályán megteheted, közuton nagy lutri
Ok ............ szent a béke ............ ne feszegesűk a dolgot

Sokkal okosabb kikerüléssel operálni mint fékezéssel/megállással.. Persze ehhez tudni kell használni a motort. Az utakon annyi béna kacsát lehet látni a motorosok között is, hogy az hihetetlen.

Ezzel pedig egyet értek

azért 120 - faluba .... NE városban NE sok öreg barátomat temetük már és a javuk kurva jól motorozott
Messzemenő következtetéseket én nem vonnék le ebből, se a helyszínt se a sebességet se a motorost nem ismerjük, innentől kezdve ez csak egy roncs, mindenféle hírérték nélkül.

Az pedig öreg hiba hogy sokan azzal jönnek hogy a nagy sebességnél a féktáv... na ja, kocsinál tuti sokat számít, de motoron? Sokkal okosabb kikerüléssel operálni mint fékezéssel/megállással.. Persze ehhez tudni kell használni a motort. Az utakon annyi béna kacsát lehet látni a motorosok között is, hogy az hihetetlen.
Nem ezt írtam. Azt írtam hogy soha nem volt alulmotorizált jármű a családban.

Ha pedig a GS-re gondolsz az határeset, bár tanulni jó volt és akkoriban a jogszabályok sem engedtek meg erősebb gépet.
Hát én is csak fogom a fejem .... Főleg a soha nem volt alulmotorizált motorom ! meg a 25 kg felhegesztett csővőn !

1 : 1 disphit ................ Te találtál meg !
http://www.sportmotor.hu/motor...

Elég egy ilyen az életben , már nem mész 120-al lakott területen
Széles főúton. Falu elején, végén. Faluközpontban nyilván kevesebbel.

Ne nézzél rám úgy mintha csak én közlekednék így...
"Szó sincs róla... mert defenzíven vezetek" 90- 120-al faluban
Én sem tartom be a sebesség határokat, meg rugalmasan kezelem a dolgot, de lakott területen belül ennyivel menni azért nem egészséges
1:05-től 1:10-ig aztán, sállálállá hé...
http://youtu.be/2Owjdz7EXho