Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jaja, vettem a múltkor amit mondtál.

Szerintem a következő ellenőrzéskor kell majd cserélnem, mert az egyik már határon volt (0,03) és + 2 is 0,04 volt már.
Inkább petro, az nem szárítja ki a csapot annyira és utána némi olajozás kéne és a végén a spray...már ha igazán számít ez, én pl. se nem takarítom se nem fújom különösebben, na jó, igen ritkán ha épp leverem a spray-t az asztalról és mielőtt eldugom valahová megfújom a láncot.....igazából az olajozás teszi hosszú életűvé a láncot, szerezz be egy olajzót ha fontos a tiszta motor és az élettartam...
Benzin ?
Azt a bizonyos szerszámkészletet az ülés alatt keressétek :) Én egyből rátettem az elsősegély csomagot és attól nem is láttam (nagyon kellemetlenül éreztem magam Blue előtt amikor fél óra után véletlenül került elő :D). Apropó ha mentek motort vásárolni és tudod, hogy esetleg haza is szeretnéd hozni, vigyél magaddal egy előre vásárolt A kategóriás elsősegélycsomagot, mert sose lehet tudni, hogy van e az előző tulajnak, vagy nem e tartja meg az új motorhoz stb...
Azzal inkább ne, tényleg nem jó rá, nem 98% petro hanem emulgált holmi és vízbázisú.
Esztergáltatni nem hinném, hogy jó ötlet ahogy írtad, de ha kisebbre kell cserélni akkor azt ami van le lehet maratni, olyat már csináltattunk párat. A beszerzésre meg amit mondtam, viszed a Tiédet és becserélik remélhetőleg.
Hun lehet kapni 20 ft-ért lapkát?

Mert itthon alkatrész kereskedésben nem árulnak, suzukinál meg 2500Ft és 2 hét.
Tudom, biztos lehet esztergáltatni, de azért nemtom meg lehet-e bízni azokban, mert ugyibár qrvára nem mindegy a pontossága, mert százados a tűrés.
Jó rákérdezek. :)
http://www.hasznaltauto.hu/motor/suzuki/suzuki_gs_500_e-7152463

erről lenne szó.
Ja....
Brigéciol.... 98%-a petróleum!
Szóval azzal.
Brigéciol
Csak 51 van benne, nem 61:-))
Vagy a hirdetés régi?

Arra figyelj, hogy milyen a karbija.
Nézz a tank alá!

Ha ezüst a karbi teteje, akkor az nem csak papíron 25KW-os!
Ha fekete, akkor lehet - de az "nyitható" 35KW-ra.

Az oldala kérdéses számomra, mivel emlékeim szerint EZÜST a S jel...ezen fekete. (de tévedhetek)
JA!

60.000-nél azért már 1 de legalább 2 szelephézag állításnál kell járnia.
Nekem ~ 40.000-nél 1 lapkát cseréltek, 60.000-nél 3-at.
A szerelés kb. 1 nap. Csak hideg motoron végrehajtható....vagyis ha szervízbe mész, akkor ott kell hagynod. amúgy kb. 2 óra....szóval egy 16-20.000 a munkadíj is....
Ezért nem árt tudni.

Kérdezd meg, hogy hány lapkát cseréltek a 8db-ból:-)))
Ha azt mondja 5.-öt akkor az a motor még sose volt szervízbe:-))) Mivel csak 4 lapkás:-)))
(a lapka egy kb. 20ft-os fém lapka.)

Ha meg megvetted, akkor ARANY SZABÁLY!
Ne érdekljen, hogy mikor cserélt holmikat....
2 új gyertya, 3L olaj, 1 légszűrő, 1 olajszűrő.
EZ A TUTI! És akkor tudod hogy 6000km-ig nincs gond........és utána is csak új olaj, olajszűrő...
Lovi ezt írta:
lovi81[122577] ma 00:17
Nincs típushibája, kimegy a világból, jó választás.

Én hétfőn adtam le szalonba az enyémet, abban 32ekm volt. Ha akarod (szabin vagyok) holnap vagy pénteken nap közben akár el is kísérlek és megnézem Neked, persze csak ha nincs messze...

Amikre érdemes figyelni:
- első telók olajosak-e
- hátsó rugóstag olajos-e
- vállasak-e a féktárcsák
- lánc és lánckerék állapota
- gumik állapota
- 2 oldalt a deknik sérültek-e, eltér-e a színük a blokktól
- felniken látsz-e bármilyen sérülést
- hideg-e a motor, mielőtt beindítod és így pöccre indul-e (szívatóval)
- milyen gyorsan esik vissza a fordulatszámmérő
- hallassz-e csörgő vagy bármi rendellenes hangot a blokk felől
- akku állapota
- látszik-e sérülés az idomokon, esetleg újrafestés nyomai
- matricázás gyári-e

Kb ennyi jut eszembe, de ezek nem GS specifikusak, igazából minden motorvásárlás előtt meg kell nézni őket.

Ezt kiegészíteném:
Ha tudsz vigyél magaddal egy multimétert.
ülést vedd le, indítsd a mocit, és mérd az akkut.
Alapban 12,4 fölött kellene lenni állóban.
Ha alapjáraton megy akkor 13,2-13,5 közt.

Csavard oda neki 3-4000-ig....
Ha esik, akkor feszszabályzó hiba - illetve ha 14,5 főlé megy akkor is.
Ez gyárilag 2007-ben 110.000ft volt.. Lehet venni univerzálisat ~20.000ft, de ugye ami mindenhez jó, az sokszor semmihez nem lesz az:-)

Ha már lent van az ülés, látszik a segédváz is. Nincs e törés, plusz hegesztés....

Menet közben enged el a kormányt - jó e az egyenesfutása.
Ha azonnal szitál a kormány, akkor vagy a teló hibás (rugó, olaj) vagy a gumi (kopott, centir)

Csavarok megléte...Ha idomos a motor akkor elől, belül....rögzitőfülek megvannak, nem töröttek

Minden kilógó dolgot feszegess meg (ésszel)...
a lötyög akkor ott hiányzik egy csavar, pattentszem.

ÉS A LGFONTOSABB!
MEGVANNAK E a gyári kulcsok (2db, és van hozzá egy kód is)
Megvannak e a gyári szerszámok (gyertyakulcs, hátsó tagfeszítő, csavarhuzó, fogó...)
De főleg a gyertyakulcs és a hátsó tagfeszítő illetve a kis toldócső a lényeg!

Jeremynek majdnem nem sikerült kicserélni a gyertyákat, mert nem volt kulcsom hozzá (most vagy 18-as vagy 20-as) De villáskulcsal nem is lehet, csak veszélyesen - szerintem)
30 perc után megtalálta:-))) Csak az ülés alatt NAGYON hátulra dugta:-)))

Sokan szeretik azt "elfelejteni" odaadni.
Én sem hiszem, hogy valaki direkt kárt akarna okozni. Az lehet, hogy őrültködik, elhasal, majd visszajön, de kifogásolja az eljárásomat, sír a szája... Két tanú, videófelvétel? Nade remélem, nem kell ilyet átélnem.
Szép vas! És túraplekó:-)))))
Tudom:-)))

Ha nem tudnám akkor meg mint írtam az asszonyka belémveri:-)
De amúgy a papíron is ott áll. Most már csak a zöldpapírt kell várnod (mivel átutalással nyomtad, csak az lesz nálad, de az az igazolás - és mehetsz vele külföldre is)

Én most utaltam el az egyik robogót....
Hát ha tutira be akarod biztosítani magad akkor készülsz egy Kölcsönadásival is.....és abban benne van, hogy letétbe került az összeg. Amennyiben kárt tesz a motorba, úgy a letét nem jár vissza.

Pénz nélkül oda nem adnám senkinek.

Mikor eladtam a GS-t....
Csóka jött, odaadta a pénzt, elvitte egy körre, jött vissza szerződés, és ment.
Szerencsémre még soha nem volt gondom - pedig már 5 motort adtam el.
Ja akkor csak 60%-osan voltál spicces:-)))

ÉS? Várom a TE véleményed, hogy volt e értelme:-))))
Akienk ez még új...ez volt az eredeti:
http://www.youtube.com/watch?v...
Jaja istenem, bury találta CBR fórumról, én beszartma röhögéstől... a múltkori birak kergetéses folytatása, kicsit megcsavarva ...

http://www.youtube.com/watch?v...
Hát, marad a hónap végén valami a kártyán, de nem sok Nős vagyok, két gyerekkel, szóval...
És megélsz belőle?
Jogot végeztem, mit vártál?
De, ez már kötözködés
Ringen van ilyen rész, még szlalomozni is kellett...