Nekem "csak" gyártási év kellene. Párom vagyonmegosztás közepén van még az exével és az ingóságok között van egy annó használtan vett Suzuki SX4, de mivel nem Ő használja, így nincs nála a forgalmi, amiben benne lenne a gyártás (vagy első forgalomba helyezés) éve, ami meg a jelenérték számításhoz kellene...
Megkérdeznéd párod, hogy rendszám alapján meg tudná-e nézni? (KZJ-191) Vagy ha tudsz más lehetőséget, megköszönöm. Ügyfélkapun, Suzuki kereskedésben, Axa-s ismerőstől már kérdeztem, de vagy nincs adat, vagy nincs hozzáférés...
Gondolom csak a központi nyilvántartón keresztül lehetne, ahhoz meg rendőr ismerős kellene...
Vételnél szoktam elküldeni neki a kéréseket, és akkor utána tud kérdezni, hogy volt e balesetes/totálkáros.....rendezve volt e minden...stb.
Ez van hogy 1 óra, van hogy pár nap.
A lapra írjatok rá mindent!
Mi az ami sérült!
És nem csak a motor!
Minden holmid amid van....
Bukó = 3 évig fizetik arányosan (jó ha megvan a számla mindenről)
Kabát
nadrág
csizma/cipő
telefon
laptop (pl. táskádban volt, de most a táska aljában szilánkokba)
gps, pda, tablet.....
Ha kórház vagy otthoni ellátás:
kiesett jövedelem (igazolva)
megvett, de nem felhasznált mozi, színházjegy....stb amire nem tudtál ezért elmenni
És bizony van egy olyan, hogy fájdalomdíj ami NEM BEHATÁROLHATÓ összeg.
A kárigényekbe ezeket is fel kell tüntetni.
Itt sokan játszanak vele!
Pl. szakadt a kabátja.....van egy baleset, ahol nem sérül az új, de ezt felírja.
A telefon nem sérül, de szerez egy másik rosszat, töröttet....
Játszani lehet, csak megéri e? Mert ha bukta van, akkor NAGY A BUKTA
Ha nem történt személyi sérülés, és elismeri mindkét fél a gondot, akkor kitöltöd (csinálsz egy rakás fényképet - lehetőleg a károkozó is legyen a képen) és mész a károkozó biztosítójához.
Mivel személyes adatok vannak benne, és aláírta - így azt nem vonogathatja vissza - főleg ha képek is vannak, tanúk is (az is kell)
Ha nem ismeri el, akkor hívj rendőrt!
Nekem az első buktám....
6-os út, Sinatelep...
Kijöttek elém előzés közben....
megfektettem a motort.
Mire feleszméltem már 2 yard, rohammentő volt ott - mert valaki beszólt, hogy csattantam a kamionnal (ami előttem ment)
2000ft bünti kisfokú közlekedési kihágásért - mivel nem tartottam ott egy tanút se.
A mentő vitt a kórházba, a rendőrők meg megvárták a rokont az utánfutóval
Második bukta...
A szmszéd kutyája rámrontott, blokkolta a kereket, megfeküdtem a sóderon. A GS-em akkor volt 3 hónapos és akkor jöttem haza a 12.000-res szervízről.
A szomszéd elsőre fizetni akart, de mikor mondtam neki az árakat, akkor rögtön nem is a kutyája volt.
Rendőrt hívtam, azok a mentősöket.
Fénykép, jegyzőkönyv.
Mivel ilyenkor - HA VAN - a lakásbiztosításra lehet terhelni, így jeleztem a biztsítónak ezt, éjjel mikor hazaértem Online.
Másnap már jött is a kárfelmérő....
Utána meg kellett várni a rendőrségi papírt....(2 hét)
Mivel kutyás buli volt így a helyi jegyzőre tartozott...(2 hét)
Utána már csak a biztosítóval harcoltam.....végül közös megegyezés lett belőle (2 hónap)
Ha van ismerős (és ugye általam már van) nincs gond.
A kedvenc sztorim......Ő mesélte.
Anyuka megy a kisfiával az utcán. A gyerek bringázik.
Kocsi jön, csatt.....
A gyereknek karcolások, pár bibi, meg egy jó agyrázkodás (ami természetes), a bringa totálkár.
Anyuka bemegy hozzá....hogy hát nem történt nagy baj szerencsére, de a bringát kifizetnék? Hiszen nem régi és a gyerek nagy álma volt.
csücs le....papírok kitöltése.....
A nő várakozik...várakozik.....már majdnem elmenne (kb 1-1,5 óra) mire hozzák a papírt, hogy ha elfogadja akkor 800.000ft-ot fizetnek neki.
A Nő elsírta magát......
De ugyan így segített már 2x ERIK64-nek, Bexiéknek......
Szóval ha ilyen gond van akkor szóljon bárki nyugodtan.
Azt nem mondta senki ennek a gyökérnek, hogy el kell menni tanulni, több szakmát szerezni, találni egy jó munkahelyet (ami általában nem kft, bt), és ott rohadni akár több műszakban is - amit meg a családod szenved meg? Mellette meg további szakmákat szerezni.
Hiszen nincs karácsonyom, húsvétom.....4 hetente szabad a hétvégém.
Most volt a XX. Battai napok. 3 napos rendezvény, de eddig 2-re tudtam elmenni.....20 év alatt!
Ja és ugye majd 2 millás motor nem szám.....főleg a 100 havi részletre veszed.
Az igényesek épp ezért azt is tesznek bele, mert ugye az lebomlik a természetben. Akinek meg nincs rá pénze, annak mindegy:-)))
Ha jól lövöd be akkor kb 1dl/700-1000km-re elég, szóval akár a blokkból leengedett olajat is használhatod. Nem teszel akkora kárt, mint ha a 3L-ert kiöntenéd a csatornába.
Ezekkel a csótányokkal egy gond van.....lófaszt nem értenek semmihez, csak a fikázáshoz:-))
Arról hogy láncolajzót NAGY GYÁRAK is gyártanak, arról meg halovány fogalmuk sincs. Mint arról se, hogy az O és X gyűrű milyen minőség - hiszen a láncsprayben is van olaj, teflon....
Csak az olajzót miért nem reklámozzák?
Mi lenne benne az RK, CZ, DID..stb gyártónak a buli?
Így 20-30.000-ként tuti vevő vagy, ha meg olajzás van? AKkor ugye elég lesz 50-100.000-ként (a 100.000km-es egy banditon volt állítólag - alátámasztani nem tudom)
De hogy mindenki lássssssa, hogy tényleg van gyári olajzó is:
A sima, cseppegtetős itt 100€-nál kezdődik.
A Digitális, amit menet közben is tudsz vezérelni 210€
A különbség a suffnituninghoz képest, hogy általában a simát, a vákuumrendszerre kell rákötni, vagyis csak akkor tud folyni, cseppegni, ha a motor megy. (ez van ugye a suffnituningba kiütve egy mágnesszeleppel, hiszen annak meg áram kell..)
Szóval VAN GYÁRI olajzó - csupán 30.000-res az induló ár (+ fejek, kellékek)....
Ez otthon kihozható ~ 8.000-ből (ebből a mágnesszelep 5500ft) http://www.olcso.hu/auto_motor...
Szóval a drága cikkíró elmehet a búsba:-)
Én is megmosolyogtam az olajzót mikor elsőre láttam KIZS Husángján...de utána láttam hogy mennyivel többet bír a lánc.....szóval meg lettem győzve!
Így néz ki egy GS gyújtáskapcsoló leszerelése után.....nem akartam, hogy több kulcsos legyen ezért inkább megjavítottam........nem volt egyszerű dolog......fúrógép és társai
Nagyon hajaz a felhívás szövege egy korábbi körlevélre, amiben azt hiszem egy fogyatékos kisfiú amatőr rádiózott és abban a környező kamionosoknak mondta el, hogy mennyire szeretne kamionozni és erre ők elvitték egy körre.
Volt ilyen egy csajjal is, szinte ugyanez a szöveg.
A gyakorlati oldalát nézve, olyan mintha "előkészítette" volna a dolgot azzal, hogy júliustól (abban a hónapban csak 1 képpel), ill. dömpingelve aug-szept-ben néhány naponta 2-3 motoros képet posztolt.
Férfiként nehezen tudom elképzelni, hogy ha igazán akarsz valamit ne tudnád elérni. Nincs gyereke, a barátnős fotói sem a nélkülözésről szólnak, netre is futja, kvázi nagyon nagy gondjai nem lehetnek.
Az a baj, a mai bűnügyi hírek mellett akár egy trükkös lopásnak is beillene:
Jólelkű vagy, ezt kihasználva dob egy tarhálós szöveget (lásd kéregetők kartonfeliratai), felül mögéd, megkésel és viszi a gépet. Vagy csak simán kinyafogja, hogy mehessen vele egy karikát, "csak a parkolóba" és huss, már ott sincs...
Ettől függetlenül nem biztos, hogy igazunk van, de azért légyszi legalább Szilit vidd magaddal!
Akkor a gyáriak mind univerzálisak is egyben? Bármilyen márkára felszerelhetőek?
15 óráig dolgozik. Ha még a gép előtt van, akkor megnézi szerintem.
Megkérdeznéd párod, hogy rendszám alapján meg tudná-e nézni? (KZJ-191) Vagy ha tudsz más lehetőséget, megköszönöm. Ügyfélkapun, Suzuki kereskedésben, Axa-s ismerőstől már kérdeztem, de vagy nincs adat, vagy nincs hozzáférés...
Gondolom csak a központi nyilvántartón keresztül lehetne, ahhoz meg rendőr ismerős kellene...
Nekem ugye most 6 éves, és bizony 18.600ft (2 részletben)
Ha jól tudom most 360ft/kw az új motorra....ez pedig ugye 63x360=22680ft/év
Vételnél szoktam elküldeni neki a kéréseket, és akkor utána tud kérdezni, hogy volt e balesetes/totálkáros.....rendezve volt e minden...stb.
Ez van hogy 1 óra, van hogy pár nap.
A lapra írjatok rá mindent!
Mi az ami sérült!
És nem csak a motor!
Minden holmid amid van....
Bukó = 3 évig fizetik arányosan (jó ha megvan a számla mindenről)
Kabát
nadrág
csizma/cipő
telefon
laptop (pl. táskádban volt, de most a táska aljában szilánkokba)
gps, pda, tablet.....
Ha kórház vagy otthoni ellátás:
kiesett jövedelem (igazolva)
megvett, de nem felhasznált mozi, színházjegy....stb amire nem tudtál ezért elmenni
És bizony van egy olyan, hogy fájdalomdíj ami NEM BEHATÁROLHATÓ összeg.
A kárigényekbe ezeket is fel kell tüntetni.
Itt sokan játszanak vele!
Pl. szakadt a kabátja.....van egy baleset, ahol nem sérül az új, de ezt felírja.
A telefon nem sérül, de szerez egy másik rosszat, töröttet....
Játszani lehet, csak megéri e? Mert ha bukta van, akkor NAGY A BUKTA
Gyártási évet autóra tud esetleg nézni párod rendszám alapján?
Miért Te amit nem követtél el, azt aláírod?
Sajnos ma egy aláírásnak rohadt nagy ereje van.
hiszen ennyi erővel akkor a hitelt se fizetem....igaz aláírtam, de mégse akarom fizetni:-)))))
A lényeg mindenképp a dokumentálás! Hiszen ha már aláírta és fényképeken is szerepel, akkor azért nem olyan egyszerű a dolga:-)
Persze ez csak akkor igaz, ha van biztosítása!
Mert ha nincs.....na az a szívás!
Ha nem történt személyi sérülés, és elismeri mindkét fél a gondot, akkor kitöltöd (csinálsz egy rakás fényképet - lehetőleg a károkozó is legyen a képen) és mész a károkozó biztosítójához.
Mivel személyes adatok vannak benne, és aláírta - így azt nem vonogathatja vissza - főleg ha képek is vannak, tanúk is (az is kell)
Ha nem ismeri el, akkor hívj rendőrt!
Nekem az első buktám....
6-os út, Sinatelep...
Kijöttek elém előzés közben....
megfektettem a motort.
Mire feleszméltem már 2 yard, rohammentő volt ott - mert valaki beszólt, hogy csattantam a kamionnal (ami előttem ment)
2000ft bünti kisfokú közlekedési kihágásért - mivel nem tartottam ott egy tanút se.
A mentő vitt a kórházba, a rendőrők meg megvárták a rokont az utánfutóval
Második bukta...
A szmszéd kutyája rámrontott, blokkolta a kereket, megfeküdtem a sóderon. A GS-em akkor volt 3 hónapos és akkor jöttem haza a 12.000-res szervízről.
A szomszéd elsőre fizetni akart, de mikor mondtam neki az árakat, akkor rögtön nem is a kutyája volt.
Rendőrt hívtam, azok a mentősöket.
Fénykép, jegyzőkönyv.
Mivel ilyenkor - HA VAN - a lakásbiztosításra lehet terhelni, így jeleztem a biztsítónak ezt, éjjel mikor hazaértem Online.
Másnap már jött is a kárfelmérő....
Utána meg kellett várni a rendőrségi papírt....(2 hét)
Mivel kutyás buli volt így a helyi jegyzőre tartozott...(2 hét)
Utána már csak a biztosítóval harcoltam.....végül közös megegyezés lett belőle (2 hónap)
Nekem a robogókra biztosítással együtt 4200/év
A banditra meg 4300/év
igaz B10-ben vagyok
Ha van ismerős (és ugye általam már van) nincs gond.
A kedvenc sztorim......Ő mesélte.
Anyuka megy a kisfiával az utcán. A gyerek bringázik.
Kocsi jön, csatt.....
A gyereknek karcolások, pár bibi, meg egy jó agyrázkodás (ami természetes), a bringa totálkár.
Anyuka bemegy hozzá....hogy hát nem történt nagy baj szerencsére, de a bringát kifizetnék? Hiszen nem régi és a gyerek nagy álma volt.
csücs le....papírok kitöltése.....
A nő várakozik...várakozik.....már majdnem elmenne (kb 1-1,5 óra) mire hozzák a papírt, hogy ha elfogadja akkor 800.000ft-ot fizetnek neki.
A Nő elsírta magát......
De ugyan így segített már 2x ERIK64-nek, Bexiéknek......
Szóval ha ilyen gond van akkor szóljon bárki nyugodtan.
Hiszen nincs karácsonyom, húsvétom.....4 hetente szabad a hétvégém.
Most volt a XX. Battai napok. 3 napos rendezvény, de eddig 2-re tudtam elmenni.....20 év alatt!
Ja és ugye majd 2 millás motor nem szám.....főleg a 100 havi részletre veszed.
Ha jól lövöd be akkor kb 1dl/700-1000km-re elég, szóval akár a blokkból leengedett olajat is használhatod. Nem teszel akkora kárt, mint ha a 3L-ert kiöntenéd a csatornába.
Arról hogy láncolajzót NAGY GYÁRAK is gyártanak, arról meg halovány fogalmuk sincs. Mint arról se, hogy az O és X gyűrű milyen minőség - hiszen a láncsprayben is van olaj, teflon....
Csak az olajzót miért nem reklámozzák?
Mi lenne benne az RK, CZ, DID..stb gyártónak a buli?
Így 20-30.000-ként tuti vevő vagy, ha meg olajzás van? AKkor ugye elég lesz 50-100.000-ként (a 100.000km-es egy banditon volt állítólag - alátámasztani nem tudom)
De hogy mindenki lássssssa, hogy tényleg van gyári olajzó is:
http://www.scottoiler.com/uk/K...
A sima, cseppegtetős itt 100€-nál kezdődik.
A Digitális, amit menet közben is tudsz vezérelni 210€
A különbség a suffnituninghoz képest, hogy általában a simát, a vákuumrendszerre kell rákötni, vagyis csak akkor tud folyni, cseppegni, ha a motor megy. (ez van ugye a suffnituningba kiütve egy mágnesszeleppel, hiszen annak meg áram kell..)
Szóval VAN GYÁRI olajzó - csupán 30.000-res az induló ár (+ fejek, kellékek)....
Ez otthon kihozható ~ 8.000-ből (ebből a mágnesszelep 5500ft)
http://www.olcso.hu/auto_motor...
Szóval a drága cikkíró elmehet a búsba:-)
Én is megmosolyogtam az olajzót mikor elsőre láttam KIZS Husángján...de utána láttam hogy mennyivel többet bír a lánc.....szóval meg lettem győzve!
Volt ilyen egy csajjal is, szinte ugyanez a szöveg.
A gyakorlati oldalát nézve, olyan mintha "előkészítette" volna a dolgot azzal, hogy júliustól (abban a hónapban csak 1 képpel), ill. dömpingelve aug-szept-ben néhány naponta 2-3 motoros képet posztolt.
Férfiként nehezen tudom elképzelni, hogy ha igazán akarsz valamit ne tudnád elérni. Nincs gyereke, a barátnős fotói sem a nélkülözésről szólnak, netre is futja, kvázi nagyon nagy gondjai nem lehetnek.
Az a baj, a mai bűnügyi hírek mellett akár egy trükkös lopásnak is beillene:
Jólelkű vagy, ezt kihasználva dob egy tarhálós szöveget (lásd kéregetők kartonfeliratai), felül mögéd, megkésel és viszi a gépet. Vagy csak simán kinyafogja, hogy mehessen vele egy karikát, "csak a parkolóba" és huss, már ott sincs...
Ettől függetlenül nem biztos, hogy igazunk van, de azért légyszi legalább Szilit vidd magaddal!