Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

2007-es, 2008as forgalombahelyezés
Néztem az oldalt Suzukira, de ugyanazokat a találatokat adja ki...

Akkor a gyáriak mind univerzálisak is egyben? Bármilyen márkára felszerelhetőek?
Köszi!
Szóltam neki.....
15 óráig dolgozik. Ha még a gép előtt van, akkor megnézi szerintem.
Nekem "csak" gyártási év kellene. Párom vagyonmegosztás közepén van még az exével és az ingóságok között van egy annó használtan vett Suzuki SX4, de mivel nem Ő használja, így nincs nála a forgalmi, amiben benne lenne a gyártás (vagy első forgalomba helyezés) éve, ami meg a jelenérték számításhoz kellene...

Megkérdeznéd párod, hogy rendszám alapján meg tudná-e nézni? (KZJ-191) Vagy ha tudsz más lehetőséget, megköszönöm. Ügyfélkapun, Suzuki kereskedésben, Axa-s ismerőstől már kérdeztem, de vagy nincs adat, vagy nincs hozzáférés...

Gondolom csak a központi nyilvántartón keresztül lehetne, ahhoz meg rendőr ismerős kellene...
Éves szinten tuti!

Nekem ugye most 6 éves, és bizony 18.600ft (2 részletben)

Ha jól tudom most 360ft/kw az új motorra....ez pedig ugye 63x360=22680ft/év
Általában igen.

Vételnél szoktam elküldeni neki a kéréseket, és akkor utána tud kérdezni, hogy volt e balesetes/totálkáros.....rendezve volt e minden...stb.
Ez van hogy 1 óra, van hogy pár nap.
Létezik az amúgy, hogy a 650-re 20k fölött lesz a súlyadó?
Kiegészítés! Amit sokan nem tudnak!

A lapra írjatok rá mindent!
Mi az ami sérült!
És nem csak a motor!

Minden holmid amid van....
Bukó = 3 évig fizetik arányosan (jó ha megvan a számla mindenről)
Kabát
nadrág
csizma/cipő
telefon
laptop (pl. táskádban volt, de most a táska aljában szilánkokba)
gps, pda, tablet.....

Ha kórház vagy otthoni ellátás:
kiesett jövedelem (igazolva)
megvett, de nem felhasznált mozi, színházjegy....stb amire nem tudtál ezért elmenni

És bizony van egy olyan, hogy fájdalomdíj ami NEM BEHATÁROLHATÓ összeg.

A kárigényekbe ezeket is fel kell tüntetni.

Itt sokan játszanak vele!
Pl. szakadt a kabátja.....van egy baleset, ahol nem sérül az új, de ezt felírja.
A telefon nem sérül, de szerez egy másik rosszat, töröttet....

Játszani lehet, csak megéri e? Mert ha bukta van, akkor NAGY A BUKTA
Nekem B6, de a neten (clb-t néztem) csak 4800 körül jött ki évente, plusz adó...

Gyártási évet autóra tud esetleg nézni párod rendszám alapján?
Mivel aláírta azért a letagadás nem olyan könnyű:-)

Miért Te amit nem követtél el, azt aláírod?
Sajnos ma egy aláírásnak rohadt nagy ereje van.

hiszen ennyi erővel akkor a hitelt se fizetem....igaz aláírtam, de mégse akarom fizetni:-)))))

A lényeg mindenképp a dokumentálás! Hiszen ha már aláírta és fényképeken is szerepel, akkor azért nem olyan egyszerű a dolga:-)

Persze ez csak akkor igaz, ha van biztosítása!
Mert ha nincs.....na az a szívás!
Tudomásom szerint az egységes EU szerte.

Ha nem történt személyi sérülés, és elismeri mindkét fél a gondot, akkor kitöltöd (csinálsz egy rakás fényképet - lehetőleg a károkozó is legyen a képen) és mész a károkozó biztosítójához.
Mivel személyes adatok vannak benne, és aláírta - így azt nem vonogathatja vissza - főleg ha képek is vannak, tanúk is (az is kell)

Ha nem ismeri el, akkor hívj rendőrt!

Nekem az első buktám....
6-os út, Sinatelep...
Kijöttek elém előzés közben....
megfektettem a motort.
Mire feleszméltem már 2 yard, rohammentő volt ott - mert valaki beszólt, hogy csattantam a kamionnal (ami előttem ment)
2000ft bünti kisfokú közlekedési kihágásért - mivel nem tartottam ott egy tanút se.
A mentő vitt a kórházba, a rendőrők meg megvárták a rokont az utánfutóval

Második bukta...
A szmszéd kutyája rámrontott, blokkolta a kereket, megfeküdtem a sóderon. A GS-em akkor volt 3 hónapos és akkor jöttem haza a 12.000-res szervízről.
A szomszéd elsőre fizetni akart, de mikor mondtam neki az árakat, akkor rögtön nem is a kutyája volt.
Rendőrt hívtam, azok a mentősöket.
Fénykép, jegyzőkönyv.
Mivel ilyenkor - HA VAN - a lakásbiztosításra lehet terhelni, így jeleztem a biztsítónak ezt, éjjel mikor hazaértem Online.
Másnap már jött is a kárfelmérő....

Utána meg kellett várni a rendőrségi papírt....(2 hét)
Mivel kutyás buli volt így a helyi jegyzőre tartozott...(2 hét)
Utána már csak a biztosítóval harcoltam.....végül közös megegyezés lett belőle (2 hónap)
Arra figyelj, hogy ha online kötöd a biztosító saját oldalán (nem pl. netrisk) akkor még olcsóbb!

Nekem a robogókra biztosítással együtt 4200/év
A banditra meg 4300/év
igaz B10-ben vagyok
Mivel asszony melója - így belső infó:-))

Ha van ismerős (és ugye általam már van) nincs gond.
A kedvenc sztorim......Ő mesélte.

Anyuka megy a kisfiával az utcán. A gyerek bringázik.
Kocsi jön, csatt.....
A gyereknek karcolások, pár bibi, meg egy jó agyrázkodás (ami természetes), a bringa totálkár.

Anyuka bemegy hozzá....hogy hát nem történt nagy baj szerencsére, de a bringát kifizetnék? Hiszen nem régi és a gyerek nagy álma volt.

csücs le....papírok kitöltése.....
A nő várakozik...várakozik.....már majdnem elmenne (kb 1-1,5 óra) mire hozzák a papírt, hogy ha elfogadja akkor 800.000ft-ot fizetnek neki.

A Nő elsírta magát......

De ugyan így segített már 2x ERIK64-nek, Bexiéknek......
Szóval ha ilyen gond van akkor szóljon bárki nyugodtan.
Azt nem mondta senki ennek a gyökérnek, hogy el kell menni tanulni, több szakmát szerezni, találni egy jó munkahelyet (ami általában nem kft, bt), és ott rohadni akár több műszakban is - amit meg a családod szenved meg? Mellette meg további szakmákat szerezni.
Hiszen nincs karácsonyom, húsvétom.....4 hetente szabad a hétvégém.
Most volt a XX. Battai napok. 3 napos rendezvény, de eddig 2-re tudtam elmenni.....20 év alatt!

Ja és ugye majd 2 millás motor nem szám.....főleg a 100 havi részletre veszed.
Az igényesek épp ezért azt is tesznek bele, mert ugye az lebomlik a természetben. Akinek meg nincs rá pénze, annak mindegy:-)))
Ha jól lövöd be akkor kb 1dl/700-1000km-re elég, szóval akár a blokkból leengedett olajat is használhatod. Nem teszel akkora kárt, mint ha a 3L-ert kiöntenéd a csatornába.
Ezekkel a csótányokkal egy gond van.....lófaszt nem értenek semmihez, csak a fikázáshoz:-))

Arról hogy láncolajzót NAGY GYÁRAK is gyártanak, arról meg halovány fogalmuk sincs. Mint arról se, hogy az O és X gyűrű milyen minőség - hiszen a láncsprayben is van olaj, teflon....

Csak az olajzót miért nem reklámozzák?
Mi lenne benne az RK, CZ, DID..stb gyártónak a buli?
Így 20-30.000-ként tuti vevő vagy, ha meg olajzás van? AKkor ugye elég lesz 50-100.000-ként (a 100.000km-es egy banditon volt állítólag - alátámasztani nem tudom)

De hogy mindenki lássssssa, hogy tényleg van gyári olajzó is:

http://www.scottoiler.com/uk/K...

A sima, cseppegtetős itt 100€-nál kezdődik.
A Digitális, amit menet közben is tudsz vezérelni 210€

A különbség a suffnituninghoz képest, hogy általában a simát, a vákuumrendszerre kell rákötni, vagyis csak akkor tud folyni, cseppegni, ha a motor megy. (ez van ugye a suffnituningba kiütve egy mágnesszeleppel, hiszen annak meg áram kell..)

Szóval VAN GYÁRI olajzó - csupán 30.000-res az induló ár (+ fejek, kellékek)....
Ez otthon kihozható ~ 8.000-ből (ebből a mágnesszelep 5500ft)
http://www.olcso.hu/auto_motor...

Szóval a drága cikkíró elmehet a búsba:-)

Én is megmosolyogtam az olajzót mikor elsőre láttam KIZS Husángján...de utána láttam hogy mennyivel többet bír a lánc.....szóval meg lettem győzve!
Hehe...az indexet felismertem
Így néz ki egy GS gyújtáskapcsoló leszerelése után.....nem akartam, hogy több kulcsos legyen ezért inkább megjavítottam........nem volt egyszerű dolog......fúrógép és társai
Nálam a cucc, jössz amikor ráérsz.
Na ma megnéztem , hogy milyen ködben motorozni! Hát jobban eláztam mint tegnap esőben!
Ja,dehogy!Egyelőre kósza gondolat volt,azért is osztottam meg. Na GO! Osztrákia:))))
Lovinak igaza van, fura az egész acca, egy ismerőse van, barátnőjének is fura... fasz tudja, de tuti ne egyedül menj.
Nagyon hajaz a felhívás szövege egy korábbi körlevélre, amiben azt hiszem egy fogyatékos kisfiú amatőr rádiózott és abban a környező kamionosoknak mondta el, hogy mennyire szeretne kamionozni és erre ők elvitték egy körre.

Volt ilyen egy csajjal is, szinte ugyanez a szöveg.

A gyakorlati oldalát nézve, olyan mintha "előkészítette" volna a dolgot azzal, hogy júliustól (abban a hónapban csak 1 képpel), ill. dömpingelve aug-szept-ben néhány naponta 2-3 motoros képet posztolt.

Férfiként nehezen tudom elképzelni, hogy ha igazán akarsz valamit ne tudnád elérni. Nincs gyereke, a barátnős fotói sem a nélkülözésről szólnak, netre is futja, kvázi nagyon nagy gondjai nem lehetnek.

Az a baj, a mai bűnügyi hírek mellett akár egy trükkös lopásnak is beillene:
Jólelkű vagy, ezt kihasználva dob egy tarhálós szöveget (lásd kéregetők kartonfeliratai), felül mögéd, megkésel és viszi a gépet. Vagy csak simán kinyafogja, hogy mehessen vele egy karikát, "csak a parkolóba" és huss, már ott sincs...

Ettől függetlenül nem biztos, hogy igazunk van, de azért légyszi legalább Szilit vidd magaddal!
Érdekes, hogy nekem is valami fura... de csak valami hülye érzés...