Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Itt egy cikk is róla, nem nagy kaland, azért egy-két dologgal kiegészíteném:

1. Ha mentőt hívsz, nekik hivatalból hívniuk kell a rendőrséget. Az első perecelésem alkalmával, bár nem volt komoly bajom egy lesápadt autósra hallgatva kihívtam a mentőket, Ők viszont a rendőröket, és így bár nem okoztam senki másnak semmilyen kárt kaptam egy 10eFt-os büntit is relatív gyorshajtás miatt. Ilyenkor ha érzed, hogy nincs nagy baj, gondoskodj a motorról (tréler, haver...stb) és menj be magad a balesetire, mondván "elestem az udvaron"

2. A helyszínre kiérkező rendőrrel mindig légy együttműködő és tisztelettudó! Fölösleges próbálkozni bármivel, főleg okoskodással, mert ne felejtsük el, Ő az aki dönt!

3. Ha a másik résztvevő goromba, vagy elhajt, semmiképp se légy agresszív (persze megvédheted magad), nem tarthatod vissza, különben garázdaságért elővesznek! (volt ilyen idézésem ). Jegyezz fel minden adatot, amit csak tudsz (rendszám, kinézete, kora, hajszíne, magassága...stb), a legjobb ha fel is írod magadnak, mert ilyenkor ha kiérkezik a rendőr jegyzőkönyvezi ugyan, de később a tárgyaláson újra el kell mond, ami lehet fél év múlva is és sajna ugye homályosodnak az emlékek. Általában azt szokták mondani, hogy nem Ők vezették a kocsit, úgyhogy érdemes egy szemtanút is keresni, az Ő adatait is elkérni és megkérni, hogy segítsen a tanuzással...

4. Ha másnak kárt okozol Neki lesznek fontosak a fentiek. Bármi történt is, NEM KÖTELEZŐ ELISMERNED HOGY TE VAGY A HIBÁS! A betétlap teljesen szabályos úgy is, hogy másként látjátok a dolgot, viszont mindenképp a valóságnak (véleményednek) megfelelően kell kitölteni! Ha nagy az eltérés, vagy minkét fél kárigényt nyújt be, akkor hosszadalmasabb a story (bizonyítási eljárás, miegymás), ezért kell a rendőr mindenképp!

5. A rendőrt hívva az első kérdésük, hogy személyi sérülés, vagy jelentős anyagi kár történt-e. A helyes válasz igen-igen! Kizárt, hogy ne lenne legalább egy zúzódásod, csak a stressz miatt ekkor még nem érzed! A jelentős anyagi kár fogalmát meg gyakorlatilag a 47eFt-os bővös megélhetési érték mellett minden kimeríti.. Nem mellesleg így megspórolsz 2h várakozást...

Más egyelőre nem jut eszembe, de ha "biztosítózni" akarsz lebeszéllek róla, mert a végén nem hogy új, de semmilyen motorod nem lesz...
Ha történt személyi sérülés akkor kell csak kihívni a rendőrt. Illetve ha a két fél nem tud megegyezni. Ha jól tévedek akkor így van
Egy kis off, de muszáj volt!
Csak óvatosan!

Ahogy nézem júl. 21 előtt azt sem tudta hogy van motor a Földön! Lehet nekem van üldözési mániám, de ilyenkor valahogy mindig megszólal bennem a vészcsengő. Ha csajról lenne szó, azt mondanám csak be akar pasizni, de így?!

Vigyázz, nehogy valami susmus legyen!
Velem mi volt ma?! Hazajöttem az ügyintézésből (motorleadás, adás-vételi, okmányiroda, biztosító...), mondom hmmm de fáradt vagyok, ledőlök kicsit..., erre most ébredtem

Ha ez így lesz átalszom a fél szabim

Lehet tudat alatt ennyire megviselt a GS-től való megválás?!

És baszki,ilyenkor rájövök hogy nekünk nem annyira rossz.Mi több,nekünk kurva jó.Sajnálom a srácot,szerintem megmutatom neki a kilenccát.
Akinek van facéja.Lessétek meg az adatlapot:
https://www.facebook.com/profi...

Full motorőrült a tag.És íme egy kivánság:

Hali kaptam ezt a kérést.
Motoros barátaim osszátok meg,
hátha valaki eltud Józseffel menni mocizni :-)

Sárkány József
Sziasztok!
Én egy hatalmas motor rajongó vagyok. Sajnos anyagi helyzetem nem engedi hogy motorozzak, ill. legyen saját motorom legyen. Sajnos még utasként sem élvezhettem még soha egy "nagyobb" motoron milyen lehet. Mostanában költöztem Budapestre így ismerősöm sincs aki megmutatná nekem ezt az érzést. Ezért ha valakinek nem lenne gond, megszeretnék kérni valakit hogy ha nem lenne probléma elvinne valamikor megmutatni ezt az érzést. Előre is köszönöm.
A betétlapot én sem tudom, de minden esetben hívni kell a rendőrt, amennyiben a másik a hibás. Simán aláírja, majd letagadhatja és szívsz.
Egyre erősebb a gyanúm, hogy te most valakit le akarsz vadászni motorral, és az érdekel, hogyan úszhatod meg utána
Ejj,de szarrááztam ma Volt egy Tétény-Érd-Bp-Tétény karikám reggel,pont belefutottam.Mindenhol vizes voltam Természetesen az esőruha a Yamahában maradt.Milyen jó ha az embernek 2 motorja van
En mindig hivnek
Be kene menni.
Milyen optimista vagy.
Nem csak motorra gondoltam, kocsira is, úgyhogy nincs feltétlenül mentő... A másik hogy egy sima ráfutással is megtörhetem az előttem fékező lökhárítóját.
Akkor minden esetben hívni kell a rendőrt?
És a letölthető betétlapok nem érvényesek, és dupla rétegűt kell kérni a biztosítótól? Kipostázzák ingyen, vagy be kell érte menni?
Sorjáznak ám a kérdések...
Ha baleseted lesz valszeg jön a mentő és visz.
Úgyhogy yard mindenképp lesz.
De amúgyis kell mivel a bejenető szart se ér.Bármikor visszavonható.
Tehát ha nem dől belőled a vér és tudsz járni akkor kitöltesz és hívsz rendőrt.
Bár ők meg simán kaszálnak sebesség nem be nem tartása miatt.
Bejelentő meg egységes.
Kérni kell biztosítóban.
Én azt sem tudom hogy balesetnél pontosan mi a teendő.
Minden esetben kell betétlapot tölteni, vagy azt csak akkor kell ha nem ismeri el egyik fél sem a felelősségét?
És honnan szedjek betétlapot? Azt lehet nyomtatni az internetről, vagy azt a biztosítómnál kell kérni, és ilyen 'indigós' dupla rétegű?
Ja és minden biztosítónak másfajta van? Mert a neten találtam egyet.
Homályosítsatok már fel! Bízom benne nem kell soha használnom.
Allianz-nál voltam eddig, de ugye az új gépre új bizti kell. Ahogy nézem a bónus-malus besorolást tovább vihetem bárhol, viszont nem vágom, hogy az áron kívül másban eltérnek-e?!

Most adó nélkül az Allianz és a K&H között 2-3 eFt is van éves szinten, azaz durván 50%!

Lehet nem sok értékben, de ha egy ilyen váltással meg tudom spórolni a súlyadót, már megérte, rosszul viszont nem akarok járni: pl. ne adj Isten valakinek kárt okozok, és nem fizet, helyette velem fizetteti meg... stb...
Már kezdi emelni.
K&H biztosítóval van valakinek valamilyen tapasztalata kötelező kapcsán?

Érdekelne a rossz és jó élmény is, ill. ügyfél és károsult szemszög is!

Köszi!

L.
...és az Őrangyalodra se számíts, "neki" is vannak rossz napjai !
részben meg is válaszoltad a kérdésed.
a fáradtság, ingerültség, "depis" hangulat nagyban lerontja a koncentrációs képességet.
egy megoldás: "jelek" után még jobban tessék figyelni, és úgy közlekedj , mintha "mindenki az életedre törne ". és NEM MINDEGY !

egy kérésem még lenne: nincs kedvem visszakeresni. a gumi(esőcsizmát hol vetted ? v.esetleg egy elérhetőség...
Jredling!

Érdekelne az ER5-ös első fogaskerék megoldásod!
Nem.
Sonyika?