nem szülni, SZÓLNI fog hogy jön ,és azé... Ő lesz a "húzónév"
de nem piszkálni, mert vendéglátóként köteles vagyok védeni űtet, a kisstílű piszkálódásoktól !
( )
Persze , hogy nem olyan , de nem véletlen kell 10w40 nem 15w akármi! Nekem 10w50 motul van benne , nem eszi az olajat , meg jó is. Ha jól tévedek akkor akkor a 10-15 az az olaj sűrűsége(?) a 40-50 pedig ,hogy hogy bírja a meleget. Na mind1 én úgy vettem le , hogy a 10w maradjon a 40 helyett pedig lehet 50 mert az jobban bírja a meleget.
hely van bőven. a szomszéd telek is kerítésen belül.
(csak érdekességképp: az új szomszéd hölgytagja is motoros. egy yamaha endúrót hajt, amiről a lábam 5-10 cm-re kalimpál a levegőbe. a barátosnéja meg egy honda cb öccá tulajdonosa. ( "talin" nem lesznek) én meg kisfeles ...?
Lehet hogy érdemes lenne más olajat is kipróbálnom?
Csereperiódust be szoktam tartani, legalábbis a km-t. Félévente meg szerintem nem sokan cserélik le az olajat ha nincs meg a km.
E típus 2000-es évjárat 61000 km-el. Fogyasztás nem ugrott meg 4,12 volt. Ennyi szokott lenni általában országúton is rövid távokon használva, a legkevesebb 3,8 volt hosszútávon szintén országúton.
A 150 az lehet a lélektani határ amit még befolyásol:
egyedül vagy utassal, egyedül is lehet utassal
szembe szél, hátszél
légellenállás, F vagy E típus
az is lehet hogy tartós 7500 ford felett az olajlehúzó gyűrű már hagy olajat az égéstérben
140-ig egy személlyel nem szabad ennie.... ez felett a fogyi is megugrik
de nem piszkálni, mert vendéglátóként köteles vagyok védeni űtet, a kisstílű piszkálódásoktól !
( )