Na már megint hülye lettem és elkezdtem nézegetni az FZ6-S-eket is
Konkrétan a nyugis túrákon jobban eszik, mint a CBR, hogy 98, vagy 106 paci, nekem tökmindegy és talán a hátam sem fájna annyira.
Ez pl. tök korrekt hirdetés, persze lehet valami bug, mert elég olcsó...
Gondoltam, ha hó van nézelődhetek, pénzem még mindig csak lebeg, nézegetni meg ingyen van
Esetleg fel lehetne építeni egy fatüzelésű kazámt és egy mini kettős működésű gőzgépet.
Rákötve egy generátort simán lenne áram.
És ki kell fejleszteni egy független öko-spór internetet oszt azé se kell fizetni.
Na a ruhákat magunknak szabjuk-varrjuk a diszóhizlalda trágyájából metánt készítünk hogy abból motorüzemanyag és az elektromos gőzgép üzemanyaga legyen nyáron.
Mostmár csak a saját vasd és aluöntödét kéne megtervezni.
Mi a minimál rezsire gyúrunk. Van is villany meg internet, slussz. Előbbit a későbbiekben termelhetjük is, utóbbit nehezebb, de lehet nélküle is élni. Az egyetlen vicces pont az, hogy a nap kevésbé alkalmas energiatermelésre, mert pont télen alig süt, rövid, borult nappalokkal meg nagyon sok napelem kéne a fűtéshez (most úgy átlag 1kW kell tipikus, enyhén fagyos időben, ha meglesz a lábazat, ez csökkenhet kicsit - de ha nagyon hideg van, vagy nem vagyunk otthon a testhőnkkel, több kell azért). Szelünk viszont van elég jól, borult időben is. Sőt, éjszaka is.
Ha valaki nem tudná miről van szó, Google Térképen ha megfogod egérrel azt a narancssárga faszit a térképzoom-olóról, és ráhelyezed valamelyik útra, akkor azon a ponton kapunk egy teljes panorámaképet, majd ezzel szépen tovább is lépkedhetünk, végig az egész úton, és körbe is nézhetünk szabadon! Sajnos még Európában sem üzemel mindenhol, de fejlesztés alatt van.
Egyébként ismeritek a Google Maps Street View szolgáltatását?
Én már régebben hallottam róla, de nagyon nem hozott lázba, pedig nagyon fasza dolog. Pár napja kezdtem el nézegetni.
Szlovákiában szinte az összes útvonalat elkészítették. Ha a főnökeim most nem olvassák ezt, akkor bevallom, hogy melóban egész nap azokon az útvonalakat jártam végig, ahol már jártam vagy idén el akarok menni. Így még húsba vágóbb volt amikor elkezdett esni a hó.
Ha kifogok egy agyagedény szomszédot, csak átköltözöm másikba, ha valami elemi kár éri, felújíttatom a tulajjal, de még a kiégett villanykörtét is neki kell cserélni!
Persze most mondhatjátok, hogy mi lesz öreg koromra, de erre én azt mondom, havi 40-50 eFt nyugdíjból ma sem lehet megélni, és ahogy haladunk, mikorra oda kerülök, reálértéken még ennyit sem adnak... Akkor meg mire vegyek házat, hogy majd elvegye az állam a rezsitartozás fejébe? A nagy ló...t
Inkább gurulok amennyit csak tudok, az élményt nem veheti el senki!
Felújítás, az durva tud lenni... mi is belekezdtünk tavaly, és bár nagy része megvan, azért lenne még mit csinálni... mindenesetre újjáépítették a teljes felső szint a tetővel egyetemben (nagyobb szobákkal, korrektül szigetelhetőre), kicserélték az összes nyílászárót, beépítettek egy beszögellést, vágtak új ablakot-ajtót a régi falon (utóbbit az új helységnek), meg persze leszigetelték kívülről az egészet. Bocs, a tetőt belülről.
Lábazat szigetelése és az új fürdőszoba kezdve a csövezéssel, a konyha átpofozása, festés, padlózás, ez még mind hátra van... szóval mi se ugrálhatunk annyit, mint szeretnénk.
Valahogy így képzelem az elsőt, el lehet húzni két napra. Pécs felett van egy-két kis falu ahol olcsón meg lehet szállni és akkor több minden is belefér.
Hát igen, nálam is ez volt a helyzet és most is úgy körvonalazódnak a dolgok hogy nem lesz jobb az anyagi helyzetem, sőt! Főleg hogy a párommal beleogtunk egy 60 éves ház renoválásába.
Egyébként én attól kiakadok ha végre felülhetek a motorra és csak itt a környéken gurulhatok. Nem csak azért mert az már unalmas, hanem mert már nem elégít ki. Inkább nem megyek egy hónapig rövid karikákat, gyűjtögetek és később elindulok egy teljes napra vagy kettőre. Aránylag olcsón ki lehet hozni ha előre megtervezed és nem feltétlenül kell kimenni az országból. Idén Pécs környékén szeretnék végre körülnézni, még nem voltam.
Viszont ettől függetlenül lehet veszek egy wd40-est, mert többek közt a hátsó ajtóm sem záródik rendesen. Ha lecsukom, simán fel lehet emelni minden további nélkül. A nyelv nem zárja be. Gondolom itt is összeállt valami...
Mivel tavaly nem futotta sok benzinre, abból gazdálkodtam, amiből tudtam... ha sógorokig nem érek el, akkor inkább megunom előbb ezt a szakaszt - ha jó lenne. Pont ezzel van a bajom... a lényeg, hogy adózzunk, nemde? Valamire úgyis elköltik valakik...
Azon állva tud motorozni.