Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

12k km a gyári ajánlás.
Sziasztok!
Gyertyát hány ezrenként kell cserélni GSben?
Én Lenovo-t vennék. Az az IBM Thinkpadok utódja, szerintem messze a legjobb laptopok. (special annak a sorozatnak amiből nekem is van egy példány, volt egy gyengesége, ami miatt most kicsit le van százalékolva szegény, de működik )
Ebben az árszegmensben 15-16" -osokat kapsz általában 2 év garival. Plusz 10 000-ért 3 év.
Itt egy lista, ezek közül az Intel Core i3 -okat nézd. Ezek a jobbak, függetlenül attól hogy FreeDos-al szállítják őket. Magadnak azt dobsz rá amit akarsz!
Thinkpad
ja, és mi az a giga? Hz vagy Byte? mert ha memória, akkor szinte annyit rendelsz bele amennyit akarsz. akár 16-tal is szállítják.
ez az előbbi link helyesen
nagy monitort megtartani helyes, általában a gépeken van RGB (kék sok tűs) kimenet és azon keresztül vígan meg lehet hajtani. De ha a monitoron van HDMI bemenet akkor azt is tudja már egy csomó laptop.
"létezik e tábla gépen" itt egy kicsit elkeveredtünk. igaz mondtad, hogy neked az egy kutya, de ha tényleg táblagépre gondoltál, akkor azokon nem anniyra szokott lenni hdmi kimenet. Van amelyiken van, de ritkább. Viszont ha tényleg tabletre gondoltál akkor milyen játékokról beszélünk? Mert a ma tableteken futtatható játékok szerintem gond nélkül mennek a notbook-ok integrált kártyáján (más kérdés, hogy a tabletek androidot, ios-t vagy most már ugye win8-at tudnak futtani, és a hozzájuk tartozó software áruházból szerzik be a programokat aminek jó része sztem nem elérhető win7 alatt pl. kivétel az angry birds :) - szóval pontosítani kellene, hogy mire gondolsz). És már el is érkeztünk a dedikált kártyás notebook-okhoz. Na ez sztem megint ritka mint a fehér holló. Persze van az a pénz... Ha jól tudom pl a Lenovo-nak is van ilyen gépe (Lenovo ThinkPad T430u már kb 350-ért...). De szerintem ezt inkább úgy gondolták, hogy a videókártyának saját dedikált memóriája van és nem a fő memóriát használja. Ilyenből már azért sokkal több van (http://www.usanotebook.hu/lapt...|||&prmID=3;237;374|537;;;).
Hosszú
távra én a DELL-t ajánlanám. Ezt próbáltuk, ez bevállt. Nem vagyok DELL dealer! :)
Gyógyulj meg! Nézegettem..de lelkemre kötötték a 4 gigát és a külön grafikát...és most látva ezek 3 gigásak..és integrált grafikával rendelkeznek...
olykor játszani is szeretnék vele:)
Akksi nem érdekes..mert nem hurcolnám...inkább a tartósság,stabilitás a fő motiváció...
Igazándiból az asztali gép helyére kerül..de megtartanám a monitoromat is kijelzőnek (azért mert 4:3 és az nekem sokkal jobban bejön)..bár nem tudom ,hogy hd csatlakozó (tégla lap forma..fehér ) létezik e tábla gépen. Azt tudom ,hogy min 4 giga memória kell...és legalább 3 db usb Külön grafikus kártyás verzió..mert állítólag játéknál stabilabban fut.
Ami fontos ,hogy melyik márka az amelyik hosszú távra készít ilyen gépeket...nem addig ameddig a garancia tart..
Üdv Ganjaninja!
Sokat sajna nem tudok hozzászólni. Talán annyit hogy megerősíteném Tatu azon hozzászólását miszerint az ASUS-ok is jónak számítanak. Mi is egy ilyet újítottunk be tavaly, és pöpecül bír mindent. (Asus K43E-VX655D- Laptop) Bár a színe számomra nem valami impozáns, de bébike miatt ez mellett kellett dönteni (PINK!) Mondjuk valójában ő használja 98 %-ban. Előtte hagyományos gép díszelgett a szoba közepén egy otromba számítógép asztalon. Hát az után ez baromi kényelmes, most is itthon nyomom az ágyat (kórosgöthösmegfázásosszindróma) és ölemben ezzel a ketyerével szörfölgetek.... Sok sikert a vásárláshoz!
Hol és mire szeretnéd használni? Milyen jó a szemed? netbook, tablet aksi szempontból általában hosszú működési időt biztosítanak, viszont kicsi a kijelzőjük. Persze lehet nagyítani a képet, de akkor folyamatosan görgetni kell. Notebook általában elfogadható üzemidőt tudnak, nagy kijelzővel (15,6" általában ebben az árkategóriában). Ha lehet minél több memóriával válaszd és "szerezz" hozzá 64 bites oprendszert. Vagy vedd max 4GB RAM-mal és válassz hozzá 32 bites oprendszert (ez is elég általános célokra). Mi a cégnél DELL-eket használunk, ezek kifejezetten megbízható, hosszú élettartamú gépek, és a kivitel is igényesnek mondható. DELL Inspiron 3520 belefér. Aztán jókat szoktak mondani az ASUS-ról is, abból pl lehet választani ezt: ASUS K55N-SX009H (bár nekem a fényes kijelző nem tetszik mert nagyon csillog).
A lényeg: a processzor, memória, winchester kapacitás mellett, a hosszú aksi üzemidő, több USB port (ha van benn 3.0-as az nem baj), wifi, esetleg HDMI kimenet, ha szeretnéd tv-re kötni, és ne legyen bazi nehéz (ja és válassz matt kijelzős gépet). De tényező lehet a garanciaidő is (DELL-re pl 3 év gyári, ASUS-ra 2 év háztól házig). Ennyi (meg még rengeteg dolog amit kifelejtettem :) )
Sziasztok!
Régen jártam már a fórumon. Örömmel látom, hogy itt azért még van élet! :)
Gumik után kajtatok már pár hónapja és most az r17.hu-n jó kis akciók vannak karácsonyig, ingyen kiszállítás stb. Itt most a "gyári" Bridgestone BT45-ösöket előre,hátra hozzámvernék kevesebb mint 39ezerééjjj! Ha beütöm az első gumi méretet, ebből a Bridgestoból két félét is felkínál, amiknek az adatai alapján semmmi különbség, de az árában van össz-vissz cirka 400 Ft, ennek mi lehet az oka? Lehetséges hogy sokat tárolt gumikat szeretnék most kiszórni? Nem szeretnék egy kővé dermedt garnitúrával kezdeni tavasszal....
Más!
Hátha akad itt egy hozzáértő!
Laptopot (nálam ez a gyűjtő szó notebook,netbook..stb.) szeretnék vásárolni 150....max.170 pénz erejéig..Mivel totálisan hülye vagyok ebben a témában..és a márkákat sem nagyon ismerem...hátha tud valaki valami tippet...bevált márkát..lényeges kritériumot.
Ami fontos ,hogy nem 1-2 évre vásárolnám...tehát valami minőségi,stabil produkció érdekelne!
Előre is köszönöm a válaszokat..
Viszont emiatt lesz nagyon tartós is a blokkja és ezért szeretik nagyon sokan.
Ezért nem szeretem a nagy Banditot. Alig forog, de már nagy a sebesség: azért egy négyhengeres forogjon is sztem, mégis csak négy hengeres, ami ugye szereti a fordulatszámot. A tesztvezetésnél is mindig úgy alakult,hogy ha nem figyeltem 2-3000-ket fordult, nekem nem jött be. Sztem egy Harley forduljon 2-3000-ket, nem pedig négyhengeres motor, megint túl szofti lesz tőle a feeling.
Egy FZ6 már nem biztos, pedig 100Le. Nem vicc.
Pontosan így van. De én ezt nem bánom vicces módon azért sem, mert legalább nem kapok fotókat gyorshajtásért, de mégis ugyanannyi endorfin szabadul fel bennem mint a gyorshajtóban jó motorral.
Nekem a fékrendszerben nem történt előrelépés (4 dugós fékje volt a GS-nek is elöl) ..és a futómű is klasszisokkal jobb a 450-en mint az 500-asokon. Egyszerűen a motornak és felhasználónak egyaránt kellemes fordulatszám tartomány az ami meghatározza az élményt (szerintem)
Nekem akkor szokott elkaparni, amikor piroshoz érve lassítok és váltogatok vissza, majd amikor zöldre vált és még nem álltam meg, húzok neki egyet egyes-kettes fokozatban. Ilyenkor hajlamos elpörögni, pedig nekem finom csuklóm van.
A másik a kavicsos poros út, de ott még egy velocipede is elkapar.
Persze, mert a sokkal szarabb fék/futómű miatt teljesen másképp érvényesül a sebesség. De ez természetes!
Megelőztél. Épp azt akartam írni hogy egy sima közlekedős városközi menet közben, itt az alföldön kb 140-es tempónál kapom meg azt az élmény szintet a Divin, mint a GS-en anno 100-nál, és a GS-en nagyon kellemes 120-as szaladás élményszintjét a mostani motorommal csak 160 körül tudom megélni.
Ami viszont vicces, a Divivel könnyebben betartom a városi 50-60-at, amire a GS-sel képtelen voltam
Persze, hogy nem álmos, csak itt a Gs500-nál elevenebb az élet a két hengerből adódóan és nagyobb kihasználtsága folytán. Paradox módon egy leprább motor a GS, de mégis izgalmasabb 100 körüli tempónál. A négyhenger, túl puhává teszi a Banditot, de a kiváló futóműve is stb. : úgy érzed mintha 40-nel mennél.
Ez egy érdekes ellentmondása annak, hogy a Bandit tényleg összehasonlíthatatlanul jobb motor mint egy GS.
Szerintem ugyanaz az adrenalin szint 160-nál érhető el a Banditon, mint egy GS-en 100-nál. Némi túlzással.
A GSX650F pontosan ugyanannyit pörög adott tempónál, mint a GS500. Más kérdés, hogy valószínűleg közel sem csal annyit az órája... Szerintem egyáltalán nem álmos 100-nál sem. Más kérdés, hogy tudom, sokkal több van benne.
Kannibal gépén milyen fejidom van?
Nem vagyok vitatkozós , de szent meggyőződésem, hogy 100-ra kalibrálva a túrázást: a GS500 zseniális. Még két személlyel megpakolva is. A motor soha nem fog erőlködni a hegyekben sem, és egy élmény, mert a motor ekkor már él, nem érzel kihasználatlanságot, ugyanakkor elemében is van. A futóműve már más dolog, azt sajnos nem tudom dícsérni, a bandité fényévekkel jobb lesz.
Egyébként nagyon jó döntés egy Bandit, csak támogatni tudom. De abban biztos vagyok, hogy 100-as tempónál sokkal uncsibb lesz mint a GS, a motor ásítozni fog, te meg átveszed. Ha egy nyugodt kiegyensúlyozott motorozást szeretsz, akkor viszont ez a te motorod.

Ha persze elkezded forgatni a gépet, az megint egy más történet, akkor kihozod az állatot belőle. Egyszóval jó gép a Bandit!
nem adnám el 1ébként mert nagyon jó motor a GS500, csak 2 személyhez hegyekbe kevés. Ezért szeretnék bandit650et az a motor bőven jó mindenre, megfelel annak aki a 100as tempót szereti 2 személlyel felszerelve hosszú távon. Sajnos a Gs csak erre nem jó, ezen kivül mindenre
Dehogy reális! 10 éves motorban ne legyen több 30ezernél!