Ma reggeltől mentem egy 50-est a városban robogóval....hávazzeg lefagyott a mindenem.
póló,pulcsi,vastag..csöcsig leérős mellkas és nyak melegítős..mittoménhogyhívják...Síelős alsóruha..két szokni..bakancs...+ polifonból (napozós ráfekvős) vágtam ki lábfej közepétől kezdődő..majdnem térdig érő szélfogót.. (amúg ez k jó..mert a barázdált részét teszem a zokni fölé...nem izzad be mert a recéknél mozog a levegő...ellenben jól fogja a szelet..és a réseken settenkedő hideget. Azt hiszem ,hogy ilyenből vágok majd..has,hát szigetelést....jahh és a cipőmben még volt egy alufóliásnak látszó szilikonnal bevont...szőrösített betét amit állítólag hőszigetelésnek találtak ki a Himaláját megmászó őrülteknek.....háááát nem sokat ér..
...lehet ,hogy az őszi kesztyű helyett a sí kesztyű kellett volna...
U.I az újságpapír jó dolog...csak macerás köré öltözni:)
és ezek jók? 8000 ftért? ilyenek voltak a Louisba is, hát nem tudom, kipróbálni ugye nem tudtam, de nekem nem tetszenek , az a talp nem nehezíti a váltást? Egyszer egy motoroson láttam még olyat hogy kicsit ilyen gumis anyaga volt neki, mintha harisnyát húzott volna a cipőre és arra az esőruha, szal felülről nem ázott be a cipőn meg volt óveszere , na az nagyon bejött, de nem volt ilyen a Louisba, egyébként itt bicikliseken láttam ilyen
Nekem ilyesmi Tucano Urbano esőcsizmám van. Amilyen szarul néz ki, olyan hasznos. Annyi a titka (legalábbis nekem úgy marad benne csontszáraz a rendes lábbelim) hogy a szárát nem az esőnadrágra, vagy a motoros nadrágra húzom, hanem a legalsó nadrág alá bújtatod a szárát. Ha nem így csinálnám akkor felülről beázna.
autópályán 500, ha ki kéne kerülnöm a hegyeket 600, de az autópáya már fix majd max megyek lassan, múltkor anyám is kijött egy 1L-es corsával annál szarabb én sem lehetek
utat itt ekkora hónál nem kotornak ez kicsi volt ahoz de vagy 30 centi leesett, az úton persze nem maradt meg ennyi, sőt mára már száraz volt az út is, holnapra ír egy kis napsütést szal bizakodom, meg otthonra is 8 fokot ír az már jó
A kihűlésről is olvastam egy kicsit az egyik "téli motoros" cikkben, úgy döntöttem hogy 40 percenként fogunk megállni, és egy teát iszunk a kúton vagy étteremben, az egyik cikkben 1 órát írtak a másikban 30 percet szal innen a 40 perc
A mellkasomhoz is újságpapírt fogok rakni pár téli gurulásnál már bevetettem és nagyon jól bevált,
tegnap azt olvastam hogy ha 0 fok van országúti tempónál -20ra kell számítani
Louisba néztem ilyen esőcipőt, marha gagyik, vastag talpuk van és majdnem a térdemig fel lehet őket húzni, az árukról nem is beszélve, volt tavaly a Lidlibe 2000 ft-ért vagy 4 ért már nem tudom egy sima cipő alakú esőállóanyag, akkor sokalltam érta a pénzt, hát így hogy láttam a kínálatot már bánom hogy nem vettem meg
Tavaly az utsó horvátoson kurvajó volt.Bár a határnál tudtam felvenni az esőruhát.
Addig meg dideregtem.
Vicces volt mert lenn 35 fok és kánikula Zagrábtól meg egyre cidribb.
Itthon meg bele a késő őszbe.
Most okosabb vagyok jól szétszedtem.
nem tok megfagyni.
egyébként az előző motoros téli kesztyűmből mikor már sokat használtam, kihúztam a kezem és papíros volt, mondom mi a geci milyen gagyi, papír van benne, aztán később rájöttem hogy nem is az
Arra figyelj a kezednél, meg a lábadnál, hogy ha felveszel alá plusz zokni+kesztyűt, ne szorítson, mert elszorítja a vérkeringésed és hamarabb hűlsz ki, nagy ötlet az újságpapír és működik is!
A legfontosabb, hogy a mellkasod meleg legyen és védett, onnan majd a vérkeringésed segíti a végtagjaid.
Állj félre sokszor, termoszban meleg tea, mert ha egyszer teljesen átfagysz, nem melegszel fel többet, csak órák alatt. Ha kint 0 fok van, öltözz -10-re…. vagy -20-ra.
Én konkrétan télen a síruhámat vettem elő és a síkesztyűmet.
Ha esik, vagy szitál, azonnal húzz egy zacskót a lábadra, meg a kesztyűdre is, mert ha átázol….baszhatod.
Pár napja vittem haza a motorom és igenis az esőruhát is felvettem és valóban segített, működik, nem fújt át!
Igazság szerint pont a nyolcvanas években figyeltem meg a nyugati motorok iránti áhítozást!
Sokszor leírtam itt, de volt egy piros Suzuki, Tamásiban dolgozó pincérnek, aki történetesen anyám munkatársa volt.
Személyesen ismertem.
Mikor megállt a hotel előtt, akkor Tamásiban megállt az élet és aki tehette mindenki kiállt az utcára és megnézte.
Volt pár Jawa + MZ, meg pár Pannónia.
Hidd el a városi vezetés nagy emberei is ott álltak, akik megtehették volna, hogy vegyenek motort.
újságpapír természetesen lesz a csizmában , van itt egy öregebb kollégám és Ők ezt alkalmazták a katonaságánál, tegnap alá kesztyűbe, meg a motoros téli kesztyűben néztem a tv-t hogy nyúljon kicsit mert együtt nagyon passzentos
Fura, most hogy belegondolok, télen talán nem is hordtam esőruhát, akkor inkább alá öltöztem a bélelt kordurának, mint fölé. Pedig máskor tudom, hogy levett a szélből, hasznos lenne fagyban is.
Csizmában gyakorta hordtam két pár zoknit (az egyik bakancszokni), rövidebb útra (22km munkába/ból) megtette. Amíg le nem léptem a motorról a földre Ki fogom próbálni az újságpapírt!
Fancy aláöltözőm sose volt, jégeralsó vagy melegítő a nadrág alá, 2 pulóver a kabát alatt, fent meg 2 hajtogatható cső maszksál: az egyik nyakból a szám fölé húzva, a másik a homlokomon, mert ott is ért valahogy a sisakban a hideg
Kézre próbáltam kézzsákot és fűtött kesztyűt. 0 fokban még az előbbi is egész jó lett volna, ha rendes merevítése van, és nem a kuplungra meg a fékre tehénkedik állandóan a menetszéltől. Fűtött kesztyű fagyban is teljesen bevált. Akkura jó vigyázni viszont, én sokat gurulok úgy, hogy a motor közben alapjáraton pilinckázik, és akkor már nem tudta ezzel együtt rendesen tölteni az akkut, egyszer úgy kellett betolni (aztán inkább feltöltöttem konnektorról...)
-7-nél lejjebb egyébként nem mentem, szóval keményebb fagyokról nincs tapasztalatom.
hétvégére egész jó időt ígérnek, gyere csak
téli motoroscsizmáról nem tudok de lehet egy kicsit tuningolni rajta egy kis újságpapírral, ezt komolyan mondom tényleg működik a dolog bár motoron még nem használtam viszont bakancsba már többször is mikor egész nap kint voltam a hóba
esőruha nemárt ha van nálad, azon nemhiszem hogy átfúj a szél mert az én egyrészesem olyan mint egy zsák
a kezed biztos hogy fázni fog ami marhára nem jó
markolatfűtés ajánlott vagy ha nincsen akkor csinálj a kormányra valamit ami véd a széltől, vastag szemeteszsák is jó
meddíg tart míg hazajöttök?
ja és a másik dolog, egyik cikkben sem olvastam az esőruhát, de én úgy gondolom h azért elég sok szelet felfoghat vagy esetleg tévedek? Ti mit gondoltok erről?
szórakozik velem ez a k.rwa időjárás, tegnapelőtt még keddre azaz mára írt 6 fokot, tegnap reggel már szerdára írta, most meg már csütörtökre.... hát nagyon már unom haza akarok menni
most 3 fokot ír, szerdára ha egy kicsit is süt a nap tuti hogy elindulunk, egyébként elolvastam egy rakás cikket a téli motorozásról, felkészületlennek nem mondanám magunkat, de nagyon felkészültnek sem, ezek a windstopper cuccok marha jók lehetne de csak egy aláöltöző szett 50.000 ft... szal ilyen nincs van helyette Aldis
ja meg az egyik cikkben írtak téli motoros csizmáról, rá googleztam de semmi ilyet nem találtam, találkozott már valaki ilyennel?
póló,pulcsi,vastag..csöcsig leérős mellkas és nyak melegítős..mittoménhogyhívják...Síelős alsóruha..két szokni..bakancs...+ polifonból (napozós ráfekvős) vágtam ki lábfej közepétől kezdődő..majdnem térdig érő szélfogót.. (amúg ez k jó..mert a barázdált részét teszem a zokni fölé...nem izzad be mert a recéknél mozog a levegő...ellenben jól fogja a szelet..és a réseken settenkedő hideget. Azt hiszem ,hogy ilyenből vágok majd..has,hát szigetelést....jahh és a cipőmben még volt egy alufóliásnak látszó szilikonnal bevont...szőrösített betét amit állítólag hőszigetelésnek találtak ki a Himaláját megmászó őrülteknek.....háááát nem sokat ér..
...lehet ,hogy az őszi kesztyű helyett a sí kesztyű kellett volna...
U.I az újságpapír jó dolog...csak macerás köré öltözni:)