Üdv minden GS 500 motorosnak ! Tegnap vettem meg életem első 500-as motorját, egy 2002-es GS-t ! Gondos gazdától vettem, 5 évet letagadhat a korából. . 25 éve mocizok, de 250-esnél nagyobb gépem sosem volt. Kellemes ez a kis 500-as, jók a menettulajdonságai ! Széles utat Nektek !
De Odesszánál valóban nincs hegy, viszont amíg odajutsz addig ott van a Bihar hg, a Keleti kárpátok, Moldova dimbes-dombos tájai, majd lemegy az ember a síkságra a Dnyeszter folyót keresztezve.
Az oda és vissza út nem olyan rossz (ha nem tranzit úton megy)
Odessza belvárosa nagyon szép... de a közlekedés a város környékén elég nagy, néhol kaotikus. Milliós város, és a rendes infrastruktúra (autópálya..és autóút) hiánya miatt nem épp álomszerű a motorozás a be és kivezető utakon.
Most is 300 a benzin, most kalkuláltam túrát:
Mezőberény-Odessza-Mezőberény: 2000 km, 6 nap, egy nap Fekete-tengeri pancsolással. Költségvetés: 30-35e Ft (benzin+biztosítás). 2-3 nap panzióval meg 40e Ft.
Ukrajnába 295 Ft a benzin, olaszba meg 535 Ft.
Mondjuk ha azt vesszük hogy az akkor sem csekély államadósság (jelzem a viszonylagos jólétet abból finanszíroztuk) azóta majd 4x-ese lehet.Ez picit megborítja a forint-deviza árfolyamot.
Azonkívül a kőolaj világpiaci ára a Kínai felvásárlás és a kereslet növkedése a kitermelés drágulása (egyre mélyebbről egyre drágábban) miatt is növekszik.
A lényeg hogy nincs egyszerű magyarázat (pl a kormány tehet róla) sajnos jóval összetettebb.Ennek persze a kormány is a felelőse de csak egyik és elég pici résztvevője.
Ergo vagy tankolsz vagfy nem.Mer ez van.És ahhoz képest hogy sírunk-kesergünk én nem kifejezetten látom az utak elnéptelenedését meg a nagy szegénységet.Mert hazafelé minden nap masszív 8-10 Km-es kocsisorokat látok a 3-ason.
Lehet egész magyarország oda koncentrálódik de nem hiszem.
Én 2008 szilveszterkor töltöttem Teresába 250-ért Evo Neot még a XI. kerben. Akkor 225 volt a sima 95-ös, gondoltam, ennyiért igazán kirúghatok a hámból, ősszel 300 fölött volt. Most meg ugye annyi, amennyi. Mondjuk mikor motort vettem, eleve 500ft-os benzinnel számoltam, lassan meg is lesz.
2009 Április 17.-én Balatonbogláron cirka 230.-/L áron tankoltam, amikor vettem a motorom.
Majd 3 év alatt csak, 220.-ot emelkedett az ára!
Az meg majdnem a duplája!
1994-ben 1350 kg kenyeret kaptam az első fizetéseimből.
Most ez kb 300-330 kg lehet maximum.
Jobban élünk, mint akkor a gengszterváltás idején?
Fasza, most kerültem haza, megpróbálok felkelni, ha nem sikerül....akkor így jártam... már annak is örülök ha lemondó sms-t tudok küldeni 10-kor...
Na meglátjuk.
De Odesszánál valóban nincs hegy, viszont amíg odajutsz addig ott van a Bihar hg, a Keleti kárpátok, Moldova dimbes-dombos tájai, majd lemegy az ember a síkságra a Dnyeszter folyót keresztezve.
Az oda és vissza út nem olyan rossz (ha nem tranzit úton megy)
Nálunk Békés megyében 80.000 Ft. A cégnél a bérelt munkaerő kap 60-at 3 műszakban/hó, én meg a 120-al csekonics báró vagyok
Mezőberény-Odessza-Mezőberény: 2000 km, 6 nap, egy nap Fekete-tengeri pancsolással. Költségvetés: 30-35e Ft (benzin+biztosítás). 2-3 nap panzióval meg 40e Ft.
Ukrajnába 295 Ft a benzin, olaszba meg 535 Ft.
Azonkívül a kőolaj világpiaci ára a Kínai felvásárlás és a kereslet növkedése a kitermelés drágulása (egyre mélyebbről egyre drágábban) miatt is növekszik.
A lényeg hogy nincs egyszerű magyarázat (pl a kormány tehet róla) sajnos jóval összetettebb.Ennek persze a kormány is a felelőse de csak egyik és elég pici résztvevője.
Ergo vagy tankolsz vagfy nem.Mer ez van.És ahhoz képest hogy sírunk-kesergünk én nem kifejezetten látom az utak elnéptelenedését meg a nagy szegénységet.Mert hazafelé minden nap masszív 8-10 Km-es kocsisorokat látok a 3-ason.
Lehet egész magyarország oda koncentrálódik de nem hiszem.
Majd 3 év alatt csak, 220.-ot emelkedett az ára!
Az meg majdnem a duplája!
1994-ben 1350 kg kenyeret kaptam az első fizetéseimből.
Most ez kb 300-330 kg lehet maximum.
Jobban élünk, mint akkor a gengszterváltás idején?
Na meglátjuk.
Este majd beszámoló, kinek hogy sikerült...
Széles utat!
Bár ha lecserélted, akkor sejtem a választ...
Lassan ráteszem az alvómódot.
Két hét mulva lesznek csavarok.Addig áthidaló megoldás lesz.