Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Háhá, holnap megnézzük! Örökhálapuszi!És süti is, meg minden! Csak jöjjön össze...
Ők itt vannak minden nap. Bár Bud mostanában csak olvas...
Szerintem, ha olvassák a kérésed válaszolni fognak. Gyanítom most dolgoznak mindketten ezerrel.
Légy türelemmel zimacs, és a válasz érkezni fog! Erre akár mérget is vennék. Mert olyan ez a csapat!
Projekt letudva!

Aztán majd jelentkezz, hogy mizujs! Meg majd jöhetnél a túrákra. Kell több süti ennek az éhenkórász bandának! (kacsintósszmájli)
Köszi, de most regisztráltam, nem ismerek itt senkit... :) Azért remélem majd fogok.
Konkrétan egy valakire lenne szükségem, aki vállalkozna egy kiruccra velem ma, vagy a napokban...
A Nyuszinak van értő szerelő ismerőse a közelben... (Niki barátjára gondoltam) és szerintem látott már GS-t is kívülről, belülről.
Vagy Bud Yamahás szerelője...

Hirtelen ők jutottak eszembe, akik elérhetőek a főváros közelében.
SZiasztok!

Budapestiek, SEGÍTSÉG!

Minden vágyam egy GS500F, találtam egy ígéreteset, viszont nagyon kellene nekem egy hozzáértő ember, aki elkísérne, megnézné a motort, kipróbálná, ugyanis a motor valamennyire sérült.
Sürgős, akár már ma délután!

Köszi!

Zita, 70/555-1591
Én is nagyon várom már a jövőhét szombatot... De mostmár lelassul az idő nekem! Mostantól mindenre ráérek... Mint Pató Pál úr...

Természetesen készülök mindenféle képpel és beszámolóval GR-ról, várom a te képeid is!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a DRUKK-ot, szükségem volt rá, és használtam is!
És persze a gratulációkat is köszönöm! Igyekeztem nagyon! És úgy látszik, az erő velem volt!
Szép jó napot mindenkinek!
Már várom Nyírjest! Dorina! készülj élméynbeszámolóval+képekkel Görögből.
esSO: köszi a felírást. Túl láma vagyok hozzá, de még nem sikerült hozzászólnom az AKMT-fórumhoz.
Durva kis viharunk volt tegnap, szememből egy kiló homokot mostam ki, amint a lakásba tudtam menekülni.

Ki mit tud az eltűnt többiekről?

mindenkinek
OK!

Köszönöm a fékszerelési tanácsokat, amint megcsináltam szólok. :)

Üdv: Zoli
A porvédőt úgy tudod visszatenni, hogy a dugattyút teljesen hátranyomod alaphelyzetbe. Az összeszerelésnél az utolsó mozzanat a porvédő felrakása, tehát ezért nem kell kivenni a dugattyút.

Nehéz szerelési tanácsot adni, mert minden helyzet más és más, és igazából az alkatrészek állapotától függ minden, de alapesetben, én a következőket csinálnám.

1. kivenném a porvédőt
2. féktárcsa tisztító spray -el kifújnám a dugattyú körül, majd sűrített levegővel is.
3. a dugattyút kicsit kipumpálnám, egy pár mm -t, de úgy hogy ne jöjjön ki a karmanytúktól
4. letisztítanám a szennyeződéseket, majd megint féktárcsatisztító spray.
5. esetleg egy leheletnyi szilikonzsír a dugattyúra, aztán visszatolnám a helyére. (ha kell, óvatosan engedném a fékfolyadékot a légtelenítő csavarnál.
6. ha a karmantyú kitolt maga mellett szennyeződést, akkor újra féktárcsatisztító.
7. kis szilikonzsír, majd vissza a porvédő
8. ha kell akkor féklégtelenítés, fékfolyadék szint beállítás

A dugattyú kiszerelést csak akkor javaslom, ha feltétlenül szükséges, mert összeszereléskor legalább olyan könnyen sérülhet a karmantyú, mint hosszú évek alatt a szennyeződésektől. Ha nem szivárog, nem enged, akkor ne bántsd. Jó esélyed van arra, mivel írtad mennyi km van a gépedbe, hogy a dugattyú még csak kifelé jött, nem cseréltek fékbetétet, és nem nyomták vissza a dugattyút új betét miatt. És ha nem enged, akkor valószínűleg csak a dugattyú felett van szennyeződés.
Na, látod ez jó kérdés! Én is hiányolom őket.
Lassan úgy néz ki a topic, mint a mi 4-5 fős chatszobánk.

A pénteket próbáld meg intézni, a "kombány" megy nélküled is.
Sztem még 5-fél6 körül is jó, ha tudnál indulni. Kb 3,5 órás az út, ki van próbálva.
Goliat, N.Tibi! Gyertek ti is! Meg Tibkin és Hbali is jöhetne. Hol vagytok?
A gondolat megvan hozzá... viszont aratásban vagyunk, és nagyon munkafüggő a pénteki indulás. Ezért nem ígérek pénteket. Ha úgy jön össze, akkor jelzek. Bár, kicsi az esély rá, hogy menni tudok egy éjaszakával korábban...
Nyuszi,Dawntez!

Utólagos engedelmetekkel beírtam a nevetek a másik fórumon a résztvevők közé.
Nincs kedved/tehetséged péntek du elindulni?
Úgy látom, hogy innen a délvidékről egyedül megyek. Még Technoidot kifaggatom, hogy velem tart-e Szekszárdról. Nagyjából, mivel szabad vagyok, mint a madár 7-8 óra körül indulok Bajáról. Kényelmesben elkocogok felétek. Úgyis "korán" neki kell állni az ásásnak, hogy kacsaúsztató legaláb legyen, mire befutnak a többiek!
Szerintem legkésőbb a déli harangszóra ott vagyok.

Itt fel is teszem a kérdést. Ki jönne a dél-észak tenegelyen Nyírjesbe?
Ha senki, akkor egy személyes "alcsapat" leszek!
A porvédőnek a dugattyúhoz ebből a szempontból semmi köze. Nem kell kivenni a dugót, mert a porvédő csak mint egy sapka van rajta. Van egy horony a féknyergen körbe, abba kell a porvédő vállát beilleszteni.
Ha kiszeded a dugót, lehet, h szívsz vele. Marha pontosan van illesztve, nagyon óvatosan kell vele bánni. Picit megütöd v leejted és vége. Én is javaslom, h ne vedd szét, hisz nem öreg a géped. Inkább vedd le a porvédőt, jól takarítsd meg a cuccost, végül tedd vissza. Elég lesz ennyi.
A féktárcsára nem tudok mit mondani, valszeg cserés lesz. Nem tudom, a szegecseket meg lehet-e próbálni szétütni, h ujra szorosan fogjanak?
Nem kell bekak! Emlékezz csak vissza Bajára. Ott is elég nehezen szültük meg, h mi legyen a kaja. Aztán nem is azt hoztál a bódbó!
És? Senki nem maradt éhes, meg finom is volt.
Csak mellékesen: Te hogyan tervezed a jöveteled?
Gratulálok Dorina, hogy érett nagylány lettél!
Ja és nem a fékbetét kottyan, hanem a tárcsa a szegecselésnél.
Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat.

Úgy gondolom, a porvédőt a dugattyú kivétele nélkül nem lehet visszatenni, egyszerűen nem fog visszamenni. Miért ne vegyem ki a fékdugattyút? Van ott valami speckó dolog? Ha nem veszem ki, akkor nem is tudom rendesen megtisztítani, így a koszos, oxidált rész vissza fog kerülni a karmantyúhoz, gyors úton tönkretéve azt. Utána már biztos szét kell szednem, és karmantyút is cserélhetek...

Vagy nem jól gondolkozok?

Üdv:

Zoli
Az én ingem. Bátorkodtam felvázolni néhány lehetőséget. Még véletlenül sem kívánságlista volt. Csak azért, nehogy úgy járjunk, hogy este 6-kor még nem tudjuk mi lesz a pocakban... (Azé" vaj, kenyér legyen! )
esSO!

Most lettem figyelmes... a Madách Gimi bérelte ki... ez azt jelenti, hogy az ő gólyái lesznek ott! Tehát némelyik még 14 éves sincs...
Lehet, hogy a kísérő tanárok jól fejbe is kólintanak minket, ha a felfedező kedvű ifjoncok elkódorognak, mink meg üssük a tamot nálatok! Mert, így hang után nem lehet keresni őket!
Fónok!

Akinek nem inge... Ez éppen nem rólad szólt, mert neked jó a vajas kenyér is, és nem te rendeltél 6 fogásos vacsorát!

Egyébként pedig nekünk megtiszteltetés, hogy csatlakozol hozzánk!