Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

...hát igen, a kurrens szakma mindenhol megélhetést ad........lgfeljebb van ahol jobbat, de éhenhalni sehol sem fog..
Na ja...............mérnök,orvos,rendes számítógépes programozói munkával foglalkozó.
Azokat itthon is feszívja a multi.
Te engem most kóstolgatsz? IQ fighter barátom..XJ leírta..igaz.. másnak válaszolt...amúgy leszarom a motorodat...bár akinek tudok segítek....de egy ilyen erőszakos seggfej..szerintem azt csinál a szarával amit akar.
Rólad ennyit oszt tsá! És ne találkozzunk! Met nem csak a magyart fogod érteni..
A mostani helyzetben ami van főleg szar bárhova kijutni.
Lassan mindenki becsukja az országa kapuit.
Ki a terrorveszély ki a saját munkaerő védelme miatt.Pláne hogy mindenhol van recesszió nem csak itt.
Egy kis ép ésszel fel kellett már a fejlett országoknak is mérni hogy nem mehet így tovább.Most a franciák akarják visszazuppolni a suk muszlimot ha lehetne.
Mondjuk én olyat ismerek, aki építőmérnök, és kint is el tudott helyezkedni vele. De jellemzően akik Ausztráliába akarnak kimenni (az ismerőseim közül), mind mérnöki végzettséggel rendelkeznek, vagy épp diploma előtt állnak.. állítólag mérnökökre van kereslet kint.
Meg még ismerek egy csajt, ő már kint született, de innen települtek ki a szülei.. Na neki van egy érettségije és semmi munkával kb 10szer annyit keres, mint itthon bárki középosztálybeli.. Ingatlanközvetítőnél dolgozik, aztán ha van ügyfél, mutogatni kell az eladó portákat. Jah, és otthon van egy tő marihuánája, mert az állam azt megengedi.. Fura egy ország
Hé mindenki, kérem!

Nem kell itt a feszültség, viselkedjünk már, ne Kawasakisodjunk már le, büszke Szutyukisként többet tudunk ennél
Ebbe miért kellett volna belemerülni? 5 egyszerű válasszal le lehetne tudni az egészet. De már mindegy is, felhívtam pár motorosboltot és érdekes módon ők sem jöttek el szerelni, csak szimplán válaszoltak.
És nem számon kértem, csak mint már mondtam nem én kezdtem a bunkózást.
Sztem semmi értelme kimenni olyan messze, én most Ausztriába dolgozom, és itt sincs senkinek baja pénzel, egyszer nem hallottam még hogy nincs, SENKITŐL, nem úgymint otthon! Tehát ezzel csak azt akarom mondani hogy innen sem anyagi okokból mennék haza
Igen...úgy néz ki..de már nem tökölök vele többet..
..úgyis megválok a vastól..
Verseny nem nagyon van, az ázsiaiak nem melóznak, kb olyanok mint itt a cigók....kevesen dolgoznak többen segélyesek és bűnözők...
Egy dologra emlékszem Tutira, hogy mi kikaptuk a motort teljesen, de a kivételhez le kellett venni a szelepfedélt is, majd lekaptuk a hengerfejet, hengert is.
Ez 1 óra 10 perc volt és én csak asszisztáltam a műtéthez, meg ahol lehetett kicsit feltartottam XJ-t.
Ha már tudom, mennyi összerakni, majd szólok.

Viszont valóban nem elegáns lebaszni őket, ugyanis a tanács kötelez, ha szar tanácsot adsz... Xj baszott ügyes, simán lekapta volna kivétel nélkül, de szerintem nagyobb baszakodás lett volna, mint kikapni az egészet, mert nemigen van ott hely, ezért van a segédváz.
Ha meg még béna is a szerelőd, akkor pláne beszoptál.
Egyébként meg egy szerelő ránéz és kb. rögtön mondja, hogy akar-e gépészkedni, vagy kikapja.
Hengerfejet felújíttatni itt szoktam, elég profik.
Síkra húzás, szelepillesztés, szelepállítás(korongozás)... kérdezz árakat.

http://www.szakalmetal.eu/hu/s...

Alkatrészt már mondtam, hol kérdezd meg.
http://motoroswebaruhaz.hu/
Szelepfedél tömítésed érdemes cserélni (tuti repedt és nem is fogod ugyanúgy visszarakni), új hengerfej tömítés, szimeringek, jó eséllyel elmozdul a hengered is, akkor ott is tömítés.
Egyébként ha felhívod a boltot, akkor a faszi lesorolja neked az összes tömítést árral.
izéé...kihagytam valamit?
Dehogy rossz sőt!...épp ezért van nagy szigor a beengedésnél.....aki már kijutott az királyul él....nézd meg a motorozz.-on a topicot és olvasd el az elejétől.....az életük is le van írva nem csak a kijutás módja.
Én nem bunkózom, és csak olyan stílusban válaszolok ahogy ő is. Vagy talán neki lehet?
És ha szerinted ezek olyan kérdések voltak, amiből az jön le hogy nem értek a szereléshez, akkor te tényleg nem tudsz.
Persze............nincs hideg,van tenger,napsütés,kaland,angolul beszélnek,kívűlről nézve jólét van.
De mint mondták van egy kb országnyi bagóért dolgozó vietnámi,kóreai,thaiföldi,bangladesi,szingapúri akivel versenyezni kéne munkaerőben.
Ha nincs tuti szakmád ami keresett és tényleg ész kell hozzá meg képzettség meg lesz lőve az ember.
Azért nem lehet az olyan rossz.

I.A. sem anyagi okokból jön haza motorral onnan.. (vagy rosszul gondolom?)
most Ausztráliáról van szó?
Ez így van...évekig biztos melónak kell lenni, hogy ne vágjanak haza ha épp nincs...meló nélkül csak 6 hétig lehet ott tartózkodni....pár év múlva meg honosítás....
Mégis mindenki oda akar menni.. (legalábbis a környezetemben)
Mintha ő nagyon oda akart volna menni.És első hogy találj munkát.Ha találsz gyakorlatilag eladtad magad a munkáltatónak mert ha ugrik a meló zsuppolnak haza.
Nekem ez jött le.
jut eszembe nincs valakinek eladó gs 500 kereke? de szigorúan tárcsa nélkül!
nem értem mit bunkózol itt, egyébként meg aki nem ért az agyműtéthez az ne álljon neki, nekem ez a véleményem! te olyan kérdéseket teszel itt fel amikből kiderül hogy annyira tudsz szerelni mint én, és akkor még csodálkozol hogy választ sem kapsz a nagyoktól ....
Tudod miért nem?....mert a kérdésekből látszik, hogy még nem csináltál ilyet és ha bárki belemerül az elmagyarázásába akkor már jobban jár ha odamegy és megcsinálja........nagyjából ez az oka, de azért számonkérni és megsértődni azon, hogy ha nem adnak egy fórumon azonnal segítséget nem túl elegáns.....
Értem, köszi a választ!
Az a baj a szerelőnek most nincs is nagyon sok helye, és ideje sem mert több motor van most nála, épp ezért is érdekelt hogy hogyan lehet azt lekapni mert minimalizálni próbálnánk a ráfordított időt.