148-ból csinál 156-ot (KB)....
Szóval ez mennyi? 5-6%? ez még gombócból is kevés
Pl egy Busa esetében......nem 300-al mész hanem 316-al? HŰŰ de nagy kaland:-)))
De ez a fő slusz ugye GS esetében?
nem 180 a vége hanem 189?
nem 48LE hanem 51?
nem 35kw hanem 37?
ÉS?
1., megnő a fogyasztás.....
2., az elektronikánál is irja hogy megnő az olajfogyasztás
3., nem bír annyit a motor élettartalma
4., ugye egy ilyen kütyü nem 2ft.....
Szerintem ezt levágja mindenki....és ugye a fórumnak ez a lényege, hogy mindenki szabadon osztja a saját észjárását (már ha van neki:-)
Én akkor is a Te gondolatodat támogatom....anyival megspékelve, hogy ugye a mérnöki munka....
De fokozzuk......
1., veszel egy nem épp óccó mocikát
2., használod.....
Én még nem hallotam olyat, hogy tunningcuccokkal többet bírt volna a szerkezet, mint ha gyári cuccokkal, beállításokkal haználták volna......hiszen ha ez segítene, akkor nem A és B gyártó árulná ezeket, hanem vagy a motorcég, vagy már eleve benne lenne......
Vagyis...
1., megveszed a drága mocót....
2., költesz külön ilyen "csodaszerekre" nem kis összeget.....hisz ugye egy spotdob se 2ft
3., és ezután folyamatosan költhetsz rá - hiszen ezek a kütyük úgymond kihegyezik a motort.....ergo sokkal hamarabb viheted kórházba.....
Annak a plusz 1-2kw.....1-2Le.....5-10km/ó -nak van annyi értelme hogy rákölts egy másik motor árát?
Szerintem nagyon nincs!
Aki nem értené......
Végy egy használati eszközt és folyamatosan járasd MAXON......
A GS-re 100.000-res használat a nagy általánoság.....vagyis eddig nem kell belenyúlni (pl, gyűrűzés)
Azt fogd meg és járasd állandóan 9-11.000-res fordulaton......
Szerintem örülhet az ember ha 70.000-ret elmegy vele.....és ugye mellette jönnek a járulékos költségek...
Erre a jelenlegi példám.....
az évadnyitó előtt cseréltem gumit ugyebár....és gondoltam "NA NEKEM IDÉN MÁR NEM KELL".......
Erre ugye szétbarmolták a 6-ost - így vettem egy 1 hónapos matricát.........
Az első Heidenau elment 9500-at (és még volt benne, csak ugye defis lett)...
A második elment 11500-at.......
A jelenlegi? van benne 5000....és talán még 1-2000 van benne.....
Ergo....nadon kilály érzés 140-150-el menni , de az út zabálja a gumit......
Tehát ha plusz dolgot akar bárki, akkor az plusz költséggel is jár.............
Hiszen....
1., lezabáltattam a gumát.....
2., nem 4,2 a fogyim a pályán.....hanem 6......
Összegezve Én specc senkinek nem ajánlom az ilyen csodaszerek beépítését.......
Szerintem te félreértettél. Én nem téged akartalak kritizálni, meg kioktatni. Csupán leírtam a véleményemet úgy általában az ilyen eszközökről. Én sem azt írtam, hogy ez jó vagy rossz, még ha esetleg ez is hangzott ki belőle. Csupán arra akartam rávilágítani, hogy nem kell csodákat várni minden ilyen csodakütyütől. Sajnos annyi ilyet láttam már, hogy van némi fenntartásom, és szerintem érdemes mindig egy picit elgondolkozni hogyan is működhet, van e olyan ésszerű magyarázat ami alapján akár király is lehet az eszköz. Igen, vannak király csodakütyük, lehet hogy ez is az, de ezt döntse el magában mindenki, és próbálja ki az akinek sok a pénze vagy érdekli a dolog. Utána írja le a tapasztalatát. Én technikai oldalról írtam le egy tézist. Persze lehet hogy vannak benne tévedések. Arra alapoztam a véleményemet amit tapasztaltam, amivel már találkoztam.
Szerintem nem azt írtam, hogy én vagyok a GS gyújtásban a legspíllerebb, csak amikor javítottam, vagy átalakítottam akkor milyen tapasztalatokat szereztem. Bizonyára vannak sokan olyanok akik tőlem fényévekkel előrébb járnak, várjuk ide a hozzászólasaikat mert legalább tanulhatnánk tőlük. Az hogy a kispolákhoz hasonlítottam lehet hogy hiba volt, de igazából hirtelen nem tudtam más léghűtéses kb. 500-600 ccm -es, hagyományos gyújtású négyütemű karbis motort hirtelen.
Nem, nem tudom jobban mint a Suzuki mérnökei. De én ilyet szerintem nem is írtam. Éppen fordítva. Ők tudják csak igazán. Ha készítenek a Suzukisok tuning gyújtást annak valószínűleg van értelme, de erről véleményt mondani nem is akarnék, meg tudnék.
Az, hogy találtál valamit a neten és utána ide felraktad, az király. És egyáltalán nem vitatkozni szerettem volna. Te felraktad, én mondtam egy véleményt, a többiek eldöntik érdekli őket vagy sem. Ha én találok valami érdekeset én is felrakom, és lehet hogy te mondasz róla negatív vagy pozitív kritikát.
Szerintem pedig ez a fórum a GS –ről szól, meg azokról az emberekről akik szeretik a mocijukat, meg imádnak motorozni. Az hogy néha vitatkozunk egy kicsit dolgokról pedig nem baj. Sokfélék vagyunk, nem lehet mindenkinek ugyanaz a véleménye a dolgokról.
Bár az előbb jelezted Blue, hogy nem kedveled a fiatal korosztályt, én azért mégis azt mondom, hogy Dorina hívja csak el néhány barátnőjét is! (Tőlem biztonságban lesznek, mert nem csajozni megyek... ) Ám, ha megtámad a tavi tündér éjszaka, akkor nem kötök laput a lábamra...
A hétvégén családozok (szombaton), aztán vasárnap Mosonmagyaróvár lesz az uticél. Most megfutamodok esSO, de gyűjtöm az erőt június végére! Lesszám ott földindulás, meg éjszakai fürdőzés!
részemről Szigorúan sátrazás.....
és mint írtam..... szombaton kb 16 órára vagyok ott....és vasárnap 11-kor jövök vissza.......melóból megyek, és melóba jövök vissza sajnos.......
Szóval élvezheted a társaságomat kemény 19 órán át:-))))
Előkaptam a naptárt, és úgy nézem, jó a dátum! Tehát innentől már nincs meglepi, mert én is tudok róla!
Ha mégis elmaradna, a disznót azé kűggyétek!
Nos, ha tényleg komoly a dolog, akkor majd még értekezünk róla: kívánalmak, óhaj-sóhaj.......
Szállást lehet 2000/fő árban intézni - aki nem sátras -, természetesen sátorozás is müxik.
Program javaslatok: strandolás a tóban, fagyizás...... vs várak lesegetése.
Így éjszakára ennyi, de fokozható,bővíthető
Ja:-))) Azt holnap benyögi hogy beza dolgozik:-))))
De ugye mi meg majd kivédjük ezt azzal hogy nem is hozzá megyünk hanem PÓT éretség banketett csinálunk Dorinának:-)
http://shp.hu/hpc/hpc_member_2...
Tejesítménygörbé
k.....
148-ból csinál 156-ot (KB)....
Szóval ez mennyi? 5-6%? ez még gombócból is kevés
Pl egy Busa esetében......nem 300-al mész hanem 316-al? HŰŰ de nagy kaland:-)))
De ez a fő slusz ugye GS esetében?
nem 180 a vége hanem 189?
nem 48LE hanem 51?
nem 35kw hanem 37?
ÉS?
1., megnő a fogyasztás.....
2., az elektronikánál is irja hogy megnő az olajfogyasztás
3., nem bír annyit a motor élettartalma
4., ugye egy ilyen kütyü nem 2ft.....