Nem bírtam ki, beröffentettem drágámat, durván felöltöztem és lecsavartam egy 70-est, 2 részletben, ami nyáron még bemelegedni is kevés, most köszi, pont elég volt :D
Minden csúszik, de nem horror, autós barátaink, kicsit elszoktak tőlünk, meg is értem.
Izmozott velem egy Audi, majd lámpánál lehúzta az ablakot, hogy valamit mondjon, de inkább én szóltam be: Kár túráztatni, nyugi, neked sokkal kényelmesebb bent, én meg jobban élvezem itt kint :D
Mire ő: Jogos, egész amíg nem jön az ónos eső!
Én: Akkor átülök az autómba, aztán várom a tavaszt!
Faszinak elbambult az arca és láttam, hogy majdnem megkérdezi... Neked van autód? Akkor mi a faszt fagysz a motoron...?
Soha nem fogják megérteni.
A köv. lámpánál, én jeleztem neki, hogy húzza le, de akkor már vigyorgott, hiszen egy autós társa ül motoron...
Mondtam neki, nyugi, én is autóbuzi vagyok és motorbuzi, esetleg próbáld ki te is, nem fáj az annyira! ...és intettünk...
Kevés tesót láttam, akinek inthettem volna, ez már nagyon a vége...
Köszönöm a gyors válaszokat,
nem trutyis az olaj(vagyis nem néztem már jóideje), 2 éve van nálam és kitudja előző gazda mikor cserélte. Meggyőztettek akkor választom az egyszerűbb megoldást.
ingyen nem fogadnám el. ha postán eltudod küldhető akkor egyezkedhetünk
mondjuk, ha csak a régi szmötyi miatt akarnád levegőztetni, akkor fölösleges, mert az új kitolja maga elött a trutyisat, és ha utána még egy kicsit pumpálgatod, már tuti nincs semmi kosz benne. Én a tartályban úszó fehéres valamiket is szépen leszívtam fecskendővel, így patyolat tiszta. (nem tudom, mi volt az, igaz, nem volt sok, annak is nagy része a gumitömítésen volt.)
Egyszerűbb ha addig pumpálod-töltöd a légtelenítőn keresztül friss fékfolyadékkal míg teljesen tiszta nem lesz a kijövő folyadék.
Ugyanúgy kitisztít minden szennyeződést mintha levegővel küzdenél csak elkerülöd az überszopást ami egy teljesen üres rendszer légtelenítésével jár.
Tudom mert sokszor csináltam az üreset fék módosítgatás miatt.
A szelepből én ez helyett oldalt kivezetőset vennék.
Könnyebb lesz a levegőcsövet rárakni.
Üdv kolegák
Mindenki lázasan készül a téli szerelgetésekre éni s efféle rosszaságon töröm a fejem. mentQ-tól és akárki mástól aki már cserélt fékfolyadékot, kérdezem h 250ml elég az első és a hátsó fékolaj cserére?
Valahogy így képzeltem el a cserét annyi különbséggel h kipumpálom üresre amennyire tudom a régit és kompresszorral megpróbálom kifújatni ami még a rendszerbe van és utána feltöltöm (tudom utána macerás levegőtleníteni de én így tervezem)
egyéb:első kerekemen autós szelepház van, azt szeretném efféle motorra illő szelepházra cserélni, szal igazából 1db kéne max még egy tartalékba. valakinek van ötlete hol tudok szerezni? (kis mennyiség )
ha más nincs beugrom pár gumishoz a környéken és lejmolok.
az asszonyka korholja a férjét, mikor az meccsre indul.
-apuskám ! te már jobban szereted a fradit , mint engem!
.- drágám ! nálad még az MTK-t is jobban szeretem!
(természetesen ez csak egy régi szakállas vicc és semmi köze a jelenlevőkhöz !)
megvan az új nyomatékkulcs (idén a Jézuska korán jött..... ) 5-25Nm, így mehet az olajcsere. és vettem fékolajat is, holnap boldogságos nap lesz, csak kettesben gs500&én
(asszony asszem féltékeny.......)
Na, itt a termékeny talajú síktudatlan köcsög! NEKEM igenis tetszik a BMW, igaz, hogy a régi (1990 előtti), és igenis elfogadnék egy 750-es V12-es benzinzabáló gyönyörűséget.
A másik általánosítás:
Vagy 3 hónapja ment egy riport a TV-ben a rokkantkártyákkal kapcsolatos visszaélésekről. Riporter: "Itt is egy luxusautón láthatunk rokkantkártyát!" És erre mutatnak egy 80-as kombi audit... Hát már '87-ben sem volt luxus...
Igazad van, de a bajj az, hogy az ilyenek szítják az ellentéteket a motorosok és autósok között, és határozzák meg a közlekedési morált, mert az ilyen az bevág a kisautó elé is..... őt sem kíméli.....
"Apró kis történet fővárosunkból:
Munka után megyek haza busszal, valahol az Astoria környéke. Buszsáv, amibe félig lelóg a járdáról egy tök szabálytalanul parkoló BMW. A vezető benne, dagadt, tetkós, kopasz, ki-ha-én-nem köcsög. Szerencsétlen buszos összevissza centiz, hogy a balra haladó forgalom és a bömös közt elférjen, köcsög emberünk persze csak figyel a tükörből, nem mozdulna semmi pénzért. Buszos valahogy elviszi a résen a járgányt, és amikor a kipufogó a bömö mellé ér, üres + nagygáz = embertelen füstfelleg, be a nyitott ablakon a paréj arcába. Na, több se kellett az idiótának: letolatott, a busz elé vágott, kiszállt, az ajtót pedig kinyitotta a busz lökhárítója alatt levő "rejtett" gombbal. Felszállt, elkezdte a "hülye köccsööög,... stb." dumát, a sofőr meg magára zárta az ajtót. Ebben a pillanatban a nyitott első ajtón két cigó lepattant a buszról, be a bömösbe és pápá! Elvitték a f...kalap autóját. A f...kalap csak hápogott, telefonját kezdte rémülten nyomkodni, mire a buszos megadta a kegyelemdöfést:
- Most akkor marad vagy leszáll?
Senki nem mert röhögni, de állítólag minden ember arcáról földöntúli öröm sugárzott."
Minden csúszik, de nem horror, autós barátaink, kicsit elszoktak tőlünk, meg is értem.
Izmozott velem egy Audi, majd lámpánál lehúzta az ablakot, hogy valamit mondjon, de inkább én szóltam be: Kár túráztatni, nyugi, neked sokkal kényelmesebb bent, én meg jobban élvezem itt kint :D
Mire ő: Jogos, egész amíg nem jön az ónos eső!
Én: Akkor átülök az autómba, aztán várom a tavaszt!
Faszinak elbambult az arca és láttam, hogy majdnem megkérdezi... Neked van autód? Akkor mi a faszt fagysz a motoron...?
Soha nem fogják megérteni.
A köv. lámpánál, én jeleztem neki, hogy húzza le, de akkor már vigyorgott, hiszen egy autós társa ül motoron...
Mondtam neki, nyugi, én is autóbuzi vagyok és motorbuzi, esetleg próbáld ki te is, nem fáj az annyira! ...és intettünk...
Kevés tesót láttam, akinek inthettem volna, ez már nagyon a vége...