Nem akarom tovább terhelni az akkut, már így is aggódok miatta. Elvileg az F650-nek 400 wattos a generátora, de ezt biztos nem 2500-3000 fordulaton adja le. Meg attól is félek még, hogy seperc alatt működésképtelenné taposnám, a kesztyűm se tűnik olyan strapabírónak, forrasztottam már a fűtőszálat benne.
Szomorú, ha szegényeknek nem csak fűtésre, de ruhára se telik. Vagy honnan indultunk?
Apropó ruha vs maghőmérséklet. Csizmára tud valaki valami jó megoldást? Most az a gyenge pont az öltözetemen, mikor megérkeztem munkába, az vizes volt, a többi ruhadarabomon megmaradt a jég. Betekerjem kőzetgyapotba?
Nekem inkább a meleggel szokott problémám lenni sátrazáskor.. 5 fokos hőmérsékletnél még simán egyszál alsógatyában alszom a hálózsákban; úgy hogy az alja ki van cipzározva, így ki tudom dugni a lábam, ha már nagyon melegem lenne Jah nem mondtam, de asszem -5 fokig komfortos a hálózsákom plusz öltözék nélkül. Legalábbis ez állt a papírjaiban, mondjuk olyan hidegben még nem próbáltam.
ha a test maghőmérséklete 24 fok alá csökken, leállhat légzés és a keringés. (az edzettebbek talán 20 fokig még bírják)
(maghőmérséklet: belső szervek hője)
Amióta egyszer nem tudtam elaludni a sátorban, mert fáztam (július volt és 2 fok, úgy emlékszem), azóta nem sátrazom. Amúgyis, ha nem is vagyok egy borsószem királykisasszony (a matracom alatt van egy kábel és nem érzem), egy polifoam nekem kevés. Ez van.
A motoron már nem annyira vagyok kényes, bár legyen kényelmes, de az enyém az. Az esőtől nem ijedek meg, főleg akkor nem, ha van esőruhám. A hideg se rettent el, amíg meg tudom oldani, hogy ne fagyjon szét a kezem, mert a fájdalom egy dolog, de ha nem tudok fogni, az problémás.
Biztos hülye kérdés, de miért fagynak meg az emberek? Szibériában még értem, de itt s házban? A pár extra hideg napon történik ez? Vagy legyengült szervezettel? Normál télen ha az ember nem fűt, akkor sincs fagy a szobában. Igaz, függ a háztól is. Lehet, hogy vasajtajú betonban, rosszul záró ablakokkal nekem se menne könnyen... Bár akkor is jobb fogni egy kutyaházat, ami akkora, hogy a testmeleg kifűti vagy valami ilyesmi...
Nem szégyen. Én is.
Majd odafordultam Alvaróhoz (ő a párom, általa láttam meg ezt a topikot), s közöltem vele: Menjünk motorozni.
Persze momentán most nem tudunk (csak ő ment el dolgozni, de ő se élvezte).
Én múlt szombat óta nem ültem motoron :(
Ahoy népek :D GS500-on ugyan sose ültem, de kertem nekem is van és én is szeretem a diót és a szélkereket. Itt vettünk házat a pusztában (a 81-es azért nincs messze), hegytetőn, Móri árok és Bakony... Ha itt nem érdemes szélkereket felrakni, akkor hol? Amúgy sem csak a megtérülés számít, jó, ha nem kiszolgáltatott az ember, szél pedig itt akkor is gyakran van, ha nap nem. Azonkívül szerintem poén.
Vannak gyümölcsfáink, ez szempont volt, a környék pedig igen gazdag diófában (mindenütt az van, de komolyan. kedvelem), így azzal nincs gond, csak törni kell.
Politizálni és társadalomkritikát megfogalmazni nem szeretek, de megcsillogtathatom mizantrópiámat néha, ha gondoljátok.
Hedonista hypermiler volnék, ezt a motorom igencsak támogatja, nagyon könnyű 3 liter alatt fogyasztani vele, csak ne menjen túl gyorsan az ember, mert a kis 250-es cruisert nem arra találták ki (még ha egyesek folyton 140-nel tépnek is vele, miután átalakíttatták, hogy picit nőjön a végsebessége). Szolidan terepezni szeretek (kipróbálnám a nem annyira szolid verziót is egy könnyű kis jószággal), a kis cruiser (neve Ciliegia, röviden Cili) kicsit ambivalens érzésekkel viseltetik a témát illetőleg. A mély homokot egyikünk se szereti.
Ez ilyen bemutatkozás szerű szösszenet, majd reagáltok valamit, vagy sem. Engem elüldözni nem könnyű, de közel sem lehetetlen. Ott szeretek lenni, ahol jó a légkör.
Minden jót :)
Nekem nem volt ilyen szerencsém.Egy csupasz szántóföldet vettem kb 0,2ha arra épült a kégli(amit csak lehetett saját kézzel),És most már nagyjából 70 db fával parkosítva van .A többség fűzfa,mert az gyorsan nő,de van néhány tölgy,kőris,juhar,zöldjuhar,meg amit csak találtam.A legnagyobb már kb 5 méteres.
Ha csak minden tizedik autós letenné a kocsiját....összeomlana Büdöspest tömegközlekedése..
Nem baj...majd a rengeteg hajléktalan 150e. forintonként eltartja a BKV.-t......és a kilakoltatások ideje közeleg.
Amikor még ipari tanuló voltam az egyik oktató mindig azt mondta ,hogy ez egy "vicc" ország....amikor kérdeztük ,hogy miért?....az volt a válasz,hogy majd rájöttök....
Igaza volt...ez egy "elkurt" vicc ország...dilettáns ,pénzéhes ,korrupt vezetőkkel....és ezalatt értem az elmúlt 42 év összes hazaárulóját..
UI: mos kurvára nincs vigyori szmájli a dumám végén..
"[...]szerintem nem jött be az az elképzelés, hogy
1.) majd szedjük a sarcot, mert senki sem áll ott"
Akkor nem fogalmaztam pontosan: tehát azért nem jött be a számítás, mert a kutya sem áll már ott így, hogy fizetős lett. Ha meg az volt a cél, hogy ne álljon meg senki, nem lett volna egyszerűbb kitenni egy megállni tilos táblát?
Apropó ruha vs maghőmérséklet. Csizmára tud valaki valami jó megoldást? Most az a gyenge pont az öltözetemen, mikor megérkeztem munkába, az vizes volt, a többi ruhadarabomon megmaradt a jég. Betekerjem kőzetgyapotba?
(maghőmérséklet: belső szervek hője)
A motoron már nem annyira vagyok kényes, bár legyen kényelmes, de az enyém az. Az esőtől nem ijedek meg, főleg akkor nem, ha van esőruhám. A hideg se rettent el, amíg meg tudom oldani, hogy ne fagyjon szét a kezem, mert a fájdalom egy dolog, de ha nem tudok fogni, az problémás.
No nem olvasok már vissza :)
Majd odafordultam Alvaróhoz (ő a párom, általa láttam meg ezt a topikot), s közöltem vele: Menjünk motorozni.
Persze momentán most nem tudunk (csak ő ment el dolgozni, de ő se élvezte).
Én múlt szombat óta nem ültem motoron :(
Vannak gyümölcsfáink, ez szempont volt, a környék pedig igen gazdag diófában (mindenütt az van, de komolyan. kedvelem), így azzal nincs gond, csak törni kell.
Politizálni és társadalomkritikát megfogalmazni nem szeretek, de megcsillogtathatom mizantrópiámat néha, ha gondoljátok.
Hedonista hypermiler volnék, ezt a motorom igencsak támogatja, nagyon könnyű 3 liter alatt fogyasztani vele, csak ne menjen túl gyorsan az ember, mert a kis 250-es cruisert nem arra találták ki (még ha egyesek folyton 140-nel tépnek is vele, miután átalakíttatták, hogy picit nőjön a végsebessége). Szolidan terepezni szeretek (kipróbálnám a nem annyira szolid verziót is egy könnyű kis jószággal), a kis cruiser (neve Ciliegia, röviden Cili) kicsit ambivalens érzésekkel viseltetik a témát illetőleg. A mély homokot egyikünk se szereti.
Ez ilyen bemutatkozás szerű szösszenet, majd reagáltok valamit, vagy sem. Engem elüldözni nem könnyű, de közel sem lehetetlen. Ott szeretek lenni, ahol jó a légkör.
Minden jót :)
hö hö...kezdő!
ez helyretette a lelkemet !
Élet van benne.
http://youtu.be/4pXpS4Pu9Q0
Nem baj...majd a rengeteg hajléktalan 150e. forintonként eltartja a BKV.-t......és a kilakoltatások ideje közeleg.
Amikor még ipari tanuló voltam az egyik oktató mindig azt mondta ,hogy ez egy "vicc" ország....amikor kérdeztük ,hogy miért?....az volt a válasz,hogy majd rájöttök....
Igaza volt...ez egy "elkurt" vicc ország...dilettáns ,pénzéhes ,korrupt vezetőkkel....és ezalatt értem az elmúlt 42 év összes hazaárulóját..
UI: mos kurvára nincs vigyori szmájli a dumám végén..
1.) majd szedjük a sarcot, mert senki sem áll ott"
Akkor nem fogalmaztam pontosan: tehát azért nem jött be a számítás, mert a kutya sem áll már ott így, hogy fizetős lett. Ha meg az volt a cél, hogy ne álljon meg senki, nem lett volna egyszerűbb kitenni egy megállni tilos táblát?